Witam!!
Mój kolega ma E-30 320i '87 i ma taki problem: przy odpalaniu (zimnego silnika) czasem mu sie zaleje, przebiera do tego kopci nieprzepalonym paliwem, jak przygazuje jast ok ale nie zawsze czasem trzyma 3000obr. Jak sie rozgrzeje to przebiera już ciągle!!! Podczas jazdy jest wszystko ok ładnie równo pracuje, ale czasem wolne obroty trzyma 1500 na ciepłym silniku i pracuje równo a czasem 800 i przebiera
Co to może być. Silniczek krokowy przełożyliśmy z mojej i było bez zmian. Może to być przepływka??
Mogą ale oczywiście nie muszą KABLE WYSOKIEGO NAPIĘCIA ! ! ! Miałem kiedyś coś podobnego tyle , że w 2,5 l ale przeciez to i tak to samo .
P.S. Widze , że kolejni z Poznania ! Jak będzie organizowany jakiś spot być moze w niedalekim czasie na parkingu przed stadionem LECHA to pozwole sobie dać znac na PRIVA .
POZDRAWIAM
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-03-10, 14:24
ja mam małe lanie wachy na zimno, bo mam uszkodzony czujnik temperatury wtrysków i na minutę po odpaleniu na zimno nie mogę silnika wkręcić powyżej 1500 obr i smiedzi wachą. Jak tylko złapie mała temperaturkę to śmiga normalnie bez żadnego zastanowienia. NA jałowym tez stabilnie.
Wysany: 2005-03-10, 15:04
eeee a gdzie ten czujnik?
Bo umnie na zimny leje benzyny a nie pali a jak zapali to max 1000 obr. rzuca silnikiem i gasnie po 10-20 sek.
tak jak napisał Arni najpierw to sprawdźcie... (a sonde sprawdza się miernikiem....)
poza tym nie wiem co znaczy że silnik "przebiera"
poza tym to nie napisałeś czy poza tym odpalaniem jest wszystko ok, czy samochód jeździ normalnie, ile pali, czy normalnie czy nie?...
BaStI [Usunity]
Wysany: 2005-03-10, 17:44
Pali w normie jakieś 11l. Napisałem że podczas jazdy jest wszystko ok. Jaja się zaczynają jak puści gaz czasem nie idzie silnikiem hamować (nie wina linki) bo obroty trzyma 1500-2000, ale przeważnie 800 czyli norma ale częsie całą kastą.
Przebiera tzn. Mój chodzi tak Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr a jego wrrr wrrrr wrrr wrrr wrrr wrrr