BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Żarówki a'la xenon [mod.edit]
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-05, 21:23   Żarówki a'la xenon [mod.edit]

Witam! Co sadzicie o takich żarowkach do naszych aut:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=35753067
Wie ktos moze czy one cos daja czy to tylko niepotrzebny wydatek??

leon 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Maj 2004
Skd: wawa
Wysany: 2004-12-05, 21:33   

dają 5% do zwykłego swiatla i tyle sam sie na to złapałem tez wydałem kase

cinek_sw 
Dezerter

Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2004-12-05, 21:36   

Ja mam w bercie chyba Philips Xenon blue (jakoś tak mósiałbym sprawdzić) no i jestem zadowolony, super czyste białe światło, w końcu Philips, troche droższe od tych tu oferowanych ale polecam (do tego postojówki niebieski w komplecie)... w sklepie zapłaciłem ok 86zł

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)
Ostatnio zmieniony przez cinek_sw 2004-12-05, 21:44, w caoci zmieniany 1 raz  

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-12-05, 21:42   

nie kupuj takich szajsow..
na allegro sa h1 za 35 zl od sztuki hella blue...
zawsze to hella a nie jakies gowniano pomalowane zaroweczki..

mgr inż. Jędrek ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-05, 21:57   

chodzi mo o to czy to cos daje?? Czy swiatlo chociaz jest podobne z zewnatrz do xenona czy to poprostu strata kasy!

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-05, 22:07   

Cinek! Czy na zdjeciu twoje auto ma juz te zarowki czy jeszcze nie!

center 

Wysany: 2004-12-05, 22:10   

pewnie ze jest roznica, bo jest biale z blekitna poswiata..
a normalnie masz zoltawe :)

mgr inż. Jędrek ;)

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-12-05, 22:22   

ale on pytal czy te nowe niebiesko biale bardzo sie roznia od xenonow... i moja odpowiedz brzmi - TAK zdecydowanie... swiatlo xenonowe to zupelnie inna wysokonapieciowa technologia. zupelnie inne swiatlo i nawet inaczej sie zapalaja :-)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-05, 23:57   

Nie kupuj takich dziwnych zarowek. Teraz zastanow sie o co ci chodzi. Czy chcesz zeby fura dobrze z zewnatrz wygladala czy zebys dobrze widzial jadac w nocy deszcz itp. Jak chcesz z niebieska poswiata to up sobie Vision Plus philipsa. Tez chcialem je kupic, ale sprzedawca mi odradzil i polecil w tej samej cenie philips ultra light czy cos takiego. Daje biale swiatlo i slup swiatla jest dluzszy o kilka metrow.

Pozdrawiam
ALF

cinek_sw 
Dezerter

Wysany: 2004-12-06, 10:50   

Sorka małe sprostowanie, dzisiaj zajrzałem dokładnie jakie mam żarówy, otóż mam Philips Blue Vision Ultra (4000 stopni Kelvina)... czy na zdjęciu już mam te żarówki...hmm wiesz że nie pamiętam hehe :D :D , ale naprawde jest różnica, dają naprawde krystalicznie białe światło, o dobrym zasięgu, z małą domieszką niebieskiego świała (postajówki są niebieskie)... Polecam, wogóle Philpsa bo przecież są rózne modele 8)

GG 6271263

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2004-12-06, 11:00   

Chopaki, a jak psy zatrzymają, to? Bez urazy, ale niektóre z tych żarowek tylko oślepiają jadących z przeciwko. Rozumiem, że to fajny bajer i każdy chciałby ksenony, ale ksenony tto to nie są. Po prostu fajnie wygląda.

mocry
[Usunity]

Wysany: 2004-12-06, 13:14   

Pewnie, ze to nie ksenony ale nie kazdy ma na zbyciu 1000zl, Za to np za 100zl mozna sobie poprawic nieco osiwtlenie... Te zarowki daja sporo pod warunkiem, ze beda jakiejs dobrej firmy. Te phillipsy, o ktorych byla mowa wyzej ponoc sa faktycznie dobre, slyszalem tez ze dobre zarowki robi Osram. Oslepiaja jak sie kupi za mocne i to jest niedozwolone. Te wszystkie zarowy swieca mocniej ale kosztem zywotnosci. Mam jeszcze pytanie czy przejdzie sie przeglad z niebieskimi postojowkami :?: (tymi phillipsa) :?:

center 

Wysany: 2004-12-06, 17:45   

atesty maja takze na pewno...
a wydatek duzy to nie jest, 74 zeta za 2 H1 i 2 postojowki...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35695271[/url]

mgr inż. Jędrek ;)

mocry
[Usunity]

Wysany: 2004-12-07, 00:19   

Cytat:
atesty maja takze na pewno...

A np jak zatrzymaja mnie do kontroli i beda sie czepiac tych postojowek lub nawet samych zarowek... to co wtedy jakis swistek na to jest czy jak :?: :shock: Mial ktos z Was taka sytuacje, pytam bo juz od dawna chce sobie wymienic i to wlasnie na te phillipsy w linku z postu wyzej. Tylko nie wiem czy po przegladzie czy juz moge zmienic 8)

center 

Wysany: 2004-12-07, 00:45   

na jutro bede wiedzial, jakie obowiazuja wg kodeksu drog...

mgr inż. Jędrek ;)

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2004-12-07, 07:18   

yo!
A kto ma dłużej te Philipsy niż 3 miesiące??
pozdro

LiZzArD
[Usunity]

Wysany: 2004-12-07, 15:02   

A jaką maksymalną moc takich żarówek (Philips) można wsadzić do e30 żeby nie oślepiać wszystkich na około, alę żeby świeciły lepiej niż oryginalne, które już trochę nie domagają?

korzuch 

Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2004-12-07, 15:14   

yo!
Z teog co mówia uczciwi sprzedawcy to te Philipsy palą sie bardzo szybko i 3 komplety na rok moze wystarczy wiec sie pytam ile w tym prawdy??
pozdro

Pablo 

Doczy: 16 Wrz 2004
Skd: Pruszków
Wysany: 2004-12-07, 16:11   

Powiem wam jak to jest z doswiadczenia mego wlasnego :) Mialem wczesniej mazde 323F na soczewkach i osram cool blue i philips blue vision wytrzymywaly gora 3 miesiace.... natomiast moj przyjaciel w punciaczku mial te same zarowy tylko H4 poltora roku!!! Juz myslalem ze mam cos z instalacja w mazdzie ze sie pala tak szybko....jak kupilem swoja becie po miesiacu wsadzilem cool blue i.....3 miechy i spalone.... zaciekawilo mnie to i podobno problem tkwi w.....soczewce!!! Poprostu temperatura jaka jest w soczewce wypala je duuuzo szybciej, natomiast w normalnym kloszu wytrzymuja dluzej!! Roznica w swietle jest miedzy tymi cool blue a zwyklymi (oczywiscie na duzy plus dla cool blue) ale jak sobie podliczylem ile musze wywalic na zarowy..... zacisnalem pasa, i zalozylem xenony....to jest dopiero efekt :)
Ale co jak co jesli nie przeszkadza komus ze sie dosc szybko pala, polecam, i w mazdzie i w beemce spora roznica!
Natomiast nie polecam tych pseudo xenonow nieznanych firm, sa gowniane!! Raz sie nacialem i wyrzucilem 100zl. Poprostu po paru dniach swiecily ja dynamo w rowerze, a to dlatego ze sie farba na kloszu wypalila!!!!!
R1 było...
e38 740...
e30 344i
Pozdrawiam!!

cinek_sw 
Dezerter

Wysany: 2004-12-07, 18:03   

LiZzArD napisa/a:
A jaką maksymalną moc takich żarówek (Philips) można wsadzić do e30 żeby nie oślepiać wszystkich na około, alę żeby świeciły lepiej niż oryginalne, które już trochę nie domagają?

mam H1 12v 55w... wystarczą, nie ma co porównywać ze zwykłymi żarówami, o niebo lepiej... 8) 8)

a co do tej trwałości, mam już je chyba conajmniej 3 miechy i świecą jak poj***ne.. :D :D

GG 6271263

Darek W-wa 735 

Doczy: 30 Sie 2004
Skd: Warszawa YELONKI
Wysany: 2004-12-07, 21:14   

Pablo,a ile kosztowało założenie xenonkow?

DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2004-12-07, 22:08   Żarówki

Witam!! Warto kupic ale tylko "markowe" mam na mysli Philips Blue Vision Osram Cool Blue lub Hella Blue Light. Unikac jak ognia żarowek np. Zenon Blue Light i innej tego rodzaju "dżumy".Cool Blue świeci mi w typowym reflektorze (ale nie soczewka ) juz dwa lata - a codziennie jeździmy teraz przecież na światłach.Jest różnica i to wyraźna między zwykłą żarówką halogenową a taką "blue light".Żywotność rzeczywiście może krótsza.
Pewnie ,że nie ma to jak ksenony , ale tu prędzej policja może sie przyczepić bo obowiązkowym dodatkiem wymaganym przy ksenonach jest układ spryskiwaczy reflektorów i układ samopoziomowania w zależności od chilowego położenia nadwozia.Tego wymagają Warunki Techniczne dopuszczenia pojazdu do ruchu.

PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2004-12-07, 22:17   

w vw mialem przez poltora roku philips vision+ , naprawde byla poprawa swiecenia.

gg 3437874

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2004-12-07, 22:53   Re: Żarówki

henry napisa/a:

Pewnie ,że nie ma to jak ksenony , ale tu prędzej policja może sie przyczepić bo obowiązkowym dodatkiem wymaganym przy ksenonach jest układ spryskiwaczy reflektorów i układ samopoziomowania w zależności od chilowego położenia nadwozia.Tego wymagają Warunki Techniczne dopuszczenia pojazdu do ruchu.

PZDR - henry
:shock: :roll: :?:

center 

Wysany: 2004-12-07, 23:07   

co do spryskiwaczy to juz kiedys nawet o tym bylo na forum, a co do poziomowania to raczej musi byc, przeciez xenony wala jak oszalale, jakbys mial tym walic po oczach to jak leszem wiec musi byc autoregulacja..

mgr inż. Jędrek ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: