Wysany: 2005-03-16, 18:00 Falowanie obrotów przy jeździe, gwałtowne!
Witam!
Widze ze wsród was mozna szukać pomocy więc pytam!
Moj problem przedstawia sie nastepująco...silnik m20 2,3l...przy płynnej jezdzie np. 120km/h, silnik potrafi zacząć skakać obrotami...gwałtownie traci moc, potem ją odzyskuje...potrafi czasem zgasnąc, albo zwolnić falowac obotami i nie zgasnąć. Dzieje sie tak przy płynnej jezdzie bez dodawania gwałtownie gazu..ale takze podczas zwykłej jazdy ulicznej...ale w tym przypadku dzieje sie to żadko. Czy to moze być wina tylko i wyłącznie świec..czy to cos poważniejszego. Prosze o rady..nie chce zostac oszukany przez żadnego mechanika, dlatego pytam sie Was jako pierwszych. Jesli bedzie poterzeba innych danych to podam. Dodam ze moje 2,3 jezdzi na Motronicu.
nie wiem dokladnie jak to wyglada u ciebie ale u mnie jest podobnie od kilku dni sprawdz czy te falowania i utrata mocy nie zbiega sie przypadkiem z wjechaniem w wieksza wode (jest teraz wlasciwie wszedzie) u mnie to jest wlasnie to a konkretnie kable zalalo mi ostatnio kable w okolicach kopolki do takiego stopnie ze fura stanela i niechciala odpalic po zdjeciu wody z przewodow szmatka odpalil jakgdyby nic sie nie stalo
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
albo może coś nie kontaktuje? ja tak mam czasem ale u mnie to wina przepływki... ścieżki już się wytarły i niedokładnie podaje... albo kopułka np. rozkręć i przeczyść...