BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[e30] Czujnik temperatury zewnętrznej +
Autor Wiadomość
Lupos 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-10-01, 09:42   [e30] Czujnik temperatury zewnętrznej +

Krótko gdzie on się znajduje :)

Mam też kilka innych pytań :)

1) Jakie powinno być napięcie na wyjściu do świateł mijania ? Wydaj mi się że jakoś na żółto mi świeca te H1 (u mnie ok 11,25-11,50 V) czy to nie za mało. Jakie polecacie żaróweczki ?
2) Jaki macie pobór prądu z akumulatora na sucho (wył. silnik i odbiorniki tak jak zostawiacie auto na noc). U mnie 0,05 mA
3) Auto potrafi mi gasnąć lub zamulać jak go zgaszę i ponownie uruchomię na ciepłym silniku i chce jechać (na gazie i na benzynie), co to może być ?
4) Luz przy przyspieszaniu lub odpuszczaniu gazu, czy to bezie luz na dyfrze ?
5) Jaki jest miej więcej koszt uszczelnienia przekładni kierowniczej ewentualnie jakiś zamiennik jest szansa znaleźć ? i ile by to kosztowało ?

Pozdrawiam

Dantte26 
Siła Drzemie wBeemie

Wysłany: 2011-10-01, 11:10   

czujnik znajduje się w lewym kanale chłodzącym tarcze hamulcową...co do przekładni to zestaw naprawczy na alledrogo 100zł + wysyłka...a cały magiel używka w dobrym stanie bez wsp. ok 100 ze wspomą ok. 200zł...reszty nie wiem...
MOJE WIERNE e30: http://beemka-klub.pl/for...p=319297#319297

/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///

szwangru2 

Wysłany: 2011-10-01, 13:14   

Lupos napisał/a:
1) Jakie powinno być napięcie na wyjściu do świateł mijania ? Wydaj mi się że jakoś na żółto mi świeca te H1 (u mnie ok 11,25-11,50 V) czy to nie za mało. Jakie polecacie żaróweczki ?
czy pomiar był robiony na pracującym silniku ? Jeśli tak to napięcie na żarówkach powinno byc równe temu jakie jest na klemach akumulatora.Wyczyśc lampy wewnątrz przestaną świecic na żółto , co do żarówek to H1 55W najlepiej markowe.
Lupos napisał/a:
2) Jaki macie pobór prądu z akumulatora na sucho (wył. silnik i odbiorniki tak jak zostawiacie auto na noc). U mnie 0,05 mA
idealnie :spoko:
Lupos napisał/a:
3) Auto potrafi mi gasnąć lub zamulać jak go zgaszę i ponownie uruchomię na ciepłym silniku i chce jechać (na gazie i na benzynie), co to może być ?
byc może przez chwilę dostaje benzynę i lpg jednocześnie ,bo przecież częśc gazu zostaje w kolektorze ssącym.
Lupos napisał/a:
4) Luz przy przyspieszaniu lub odpuszczaniu gazu, czy to bezie luz na dyfrze ?
czym się objawia ? może na dyfrze, może na łączniku skrzynia - wał , może na krzyżakach .

beryl 

Wysłany: 2011-10-01, 13:37   

Wypalonych odbłyśników nie wyczyścisz. Tylko wymiana na nowe. Wyczyść soczewkę, spoleruj szkło zew.
Lupos napisał/a:
5) Jaki jest miej więcej koszt uszczelnienia przekładni kierowniczej ewentualnie jakiś zamiennik jest szansa znaleźć ? i ile by to kosztowało ?

2 uszczelniacze po ~20 zł + parę oringów. Instrukcja http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=11409
Ostatnio zmieniony przez beryl 2011-10-01, 13:39, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu