Wysłany: 2011-10-21, 06:52 Szpera z bmw e34 do bmw e30
Witam i przedstawiam moj problem
Jakiś czas temu udało mi się zdobyć szperę z bmw e34, S3.25
szpera pochodzi od silnika m30b35 bmw e34 przed liftem,szczupła nera.Używając wujka google przestudiowałem temat i ludzie mówią,że wszystko pasuje jeżeli dyfer jest z e34 do 90roku,śruby powinny być na górze dyfra i ogólne mocowanie jest takie same jak w e30,czyli wszystko pasuje ,należy zmienić jedynie na dekiel z e30 dużej glowy.U mnie był dyfer z compacta e36 323 duża głowa 3.07, czyli wyglądający jak duża głowa z e30.Chciałem zmienić dekiel na dekiel z tego dyfra ale natrafiłem na problem,otóż miejsce na czujnik prędkośći jest za blisko tarczy,która daje pomiar prędkośći
zaznaczyłem to miejsce na czerwono(zdjęcie nie jest mojego dekla jakby co)
i problem w tym,że to miejsce powinno być bardziej wypłukłe o jakiś 10mm
Chciałem więc się zapytać czy poprostu dekiel z compacta 323 jest jedynie podobny bo podchodzi do dyfra z e34 no ale jednak czujnik powinien być inaczej umiejscowiony,może dlatego ,że dyfer jest nowszy i dlatego zapytam czy z dużej głowy e30 dekiel podejdzie,wiem,że trochę namieszałem ,ale nie chcę tracić nadziei ,bo wiadome jak się jeździ autem ze szperą a jak autem bez w szczególnośći R6 mimo wszystko proszę o pomoc
_________________ Schön e-dreizig mit schmäler Lichter
Ostatnio zmieniony przez voyfix 2011-10-21, 06:56, w całości zmieniany 2 razy
Dekiel od dużej głowy od e30 podejdzie bez problemu. A spróbuj zdobyć sam czujnik prędkości z e30 i podmienić. Możliwe, że różnią się długością i stąd problem.
Pozdrawiam
_________________ E30 320i samodzielnie składana - satysfakcja z jazdy gwarantowana
Właśnie czujnik nic nie zmieni,dekiel z 34 jest bardziej wypłukły,ze względu na to,że tarcza od pomiaru prędkości wystaje jakieś 4-5mm nad dyfer(jeżeli dekiel jest zdjęty)Muszę poszukać dekla z e30
[ Dodano: 2011-10-21, 19:15 ]
Już ogarnąłem temat,mam dekiel z e30 dużej głowy,jutro składam to w całośc
_________________ Schön e-dreizig mit schmäler Lichter