Wysłany: 2012-06-17, 19:24 e30 grzeje się
Witam;
Od kilku dni zauważyłem, że podczas jazdy temperatura wzrasta o około 2 mm ponad pion.
Na postoju przy gazowaniu spada do pionu.
Wisko włącza się, poziom płynu właściwy. Wąż od termostatu do chłodnicy gorący, chłodnica grzeje się od góry.
Wcześniej temperatura nie wychodziła ponad pion.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Wysłany: 2012-06-18, 06:38
ja zaczął bym szukać od najprostszych rzeczy
jeśli bardzo cię to denerwuje i nie daje Ci to spać to zacznij od podmiany czujnika temperatury od jakiegoś kumpla który śmiga takim samym sprzętem
Wysłany: 2012-06-18, 19:15
zaczęło się jak właśnie nie było upału a dzisiaj przy 30 stopniowym upale było wszystko ok, tak więc też zastanawiam się czy to nie kwestia fiksującego czujnika.
może nie tyle czujnik co wskaźnik na desce - częsty problem w E30
Zgadza się, ja w swoim RennWagenei mam dodatkowy czujnik i wskaźnik, sprawdzony z termometrem laboratoryjnym i jest OK co do 1 styopnia.
I wychodzi na to że jak mam pion na zegarach to w rzeczywistosci mam okolo 85 stopni, a jak mam 90 stopni to wskazowka na zegarach jest juz prawie na pierwszej kresce za pionem.
Jak masz mozliwosc sprawdz czy wskazania na zegarach są prawidłowe.
PZDR!!
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Wysłany: 2012-06-19, 20:21
Może i faktycznie wskaźnik, wcześniej miałem inny licznik i wtedy na wskaźniku temperatury miałem około 2 mm przed pionem, po zmianie licznika było równo w pionie.
Dziękuję wszystkim za wskazówki.