Wysłany: 2013-01-01, 15:00 [e39] Zmiana mil na km, i MPG na L/100km w angliku
Witam od jakiegoś czasu próbuje zmienić jednostki spalania i dystansu w jakich pokazuje licznik w mojej e39 z 2001r. Auto to anglik i pokazuje wszystko w jednostkach imperialnych: mile, spalanie mile na 1 galonie itp. Przekopałem już cały INPA i nic nie znalazłem, nie udało się zmienić. Posiadam interfejs taki jak na aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=2884648742. Proszę o pomoc, opis łopatologiczny jakim programem i gdzie to można zmienić. Pozdrawiam
Wysłany: 2013-01-01, 22:02
Za pomocą przycisków na liczniku.
Fahrenheita na stopnie Celsjusza:
1. nacisnij i przytrzymaj przycisk zerowania licznika z kluczykiem w stacyjce w pozycji 1.
2. przekręc kluczyk zapłonu na 0.
Ml na Km:
korzystajac z radia.
1. Kluczyk w stacyjce w pozycji 1.
2. (CLOCK / BC przycisk) naciśnij BC.
3. (MLS / SET) naciśnij MLS. Przełącza się w każdym naciśnięciu przycisku.
albo tak
Zapłon wylaczony - przytrzymaj lewy przycisk na Liczniku - wystarczy przekręcić kluczyk w pozycję radio i wylaczyc - puscic przycisk.
gotowe.
Ew. jezeli masz NCSa
Najprosciej jest zmienić w Car Memory - Displays / language -- WEG_EINHEIT ,VERBRAUCH D1 , TEMPERATUR_EINHEIT , ZEIT_EINHEIT i przestawiasz na *C i KM
Wysłany: 2013-01-07, 19:26
Cypisek, faktycznie. To pozostaje tylko przeprogramować zegary, co kosztuje tyle co wymiana na uzywane.. wiec chyba nie ma sensu i przede wszystkim łatwiej bedzie znaleźc używke z podobnym przebiegiem
Ostatnio zmieniony przez Adam86 2013-01-07, 19:32, w całości zmieniany 1 raz