Witam zakupiłem taki to moduł http://allegro.pl/modul-d...3523366790.html i jakoś nie mogę poradzić sobie z podłączeniem tego zęby działało proszę o pomoc, dodaje zdjęcia z instrukcji. Moje podłączenie wygląda tak zabrałem się za drzwi od kierowcy czerwony kabel z bezpiecznikiem podłączam do plusa czarny do masy i zółty czerwono czarny zakończony, wtyczka łącze z czarnym zakończonym wtyczką, przecinam kabel który idzie od przełączników do silniczka w drzwiach i łącze do niego kabel czerwono czarny i czerwony i niestety nic się nie dzieje
[URL][/URL]
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2013-09-10, 19:46, w całości zmieniany 1 raz
Wszystko będzie działać jeżeli połączysz :
1. Kabel czarny MASA -do masy (-12 V )
2. Kabel czerwony z bezpiecznikiem - oczywiście do stałego + 12 V
3. Kabel czerwono - czarny ( z wtyczką) łączysz albo z czarnym ( z wtyczką ) albo z czerwonym ( z wtyczką) - w zależności w czy w górę czy w dół pójdą Ci szyby przy domykaniu ( oczywiście trzeba połączyć tak by się zamykały( wypróbuj obydwa połaczenia )
4. No i najważniejszy przewód -sterowanie - prawdopodobnie masz alarm z wyjściem dodatkowym sterującym "masą" - czyli przewód żółty podłącz do alarmu , do wyjścia sterowanego masą , a jak chcesz sprawdzić czy to wszystko działa dotknij przewodem żółtym do masy na krótko - szyby powinny się zacząć zamykać .
Oczywiście do tego podłączenie przewodów do silnika szyb zgodnie z załączonym schematem.
PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Ostatnio zmieniony przez henry 2013-09-08, 18:00, w całości zmieniany 2 razy
Witam To w takim razie żółty przewód trzeba podłączyć do tego sterownika centralnego zamka ( od pilota) , który z kolei steruje "fabryczną" centralką centralnego zamka.
Prawdopodobnie jeśli podłączyłeś wszystko tak jak opisałeś w pierwszym poście ( że żółty przewód podłączyłeś razem z masą na samym początku , to cykl zamykania szyb już się "odbył" i nic dziwnego , że układ nie wystartował . W razie dalszych problemów pisz na PW .....Pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!