Wys³any: 2014-09-30, 15:20 530d e39 dÅ‚ugo kreci na zimnym
Hej.
Od 2 dni mam problem. Moje auto kręci dosyć długo na zimnym silniku (3-7sekund). Silnik 184km. Przebieg 244tys km (oryginalny na 100%). Po odpaleniu jak zgaszę to odpala juz normalnie. Nie mam spadków mocy, nic nie szarpie, auto jeździ normalnie.
Ktoś się spotkał z taka sytuacją juz?
Pomóg³: 9 razy Do³±czy³: 24 Mar 2009 Sk±d: Sanok/Rzeszow
Wys³any: 2014-10-01, 19:15
Podepnij komputer i sprawdź czy wywaliło błąd świec żarowych (3-ech albo 4-ech cylindrów) jak tak to winowajcą będzie sterownik grzania świec na 99%
Pomóg³: 2 razy Do³±czy³: 22 Mar 2007 Sk±d: Kraków N-H
Wys³any: 2014-10-02, 10:38
Adam86 napisa³/a:
Podepnij komputer i sprawdź czy wywaliło błąd świec żarowych (3-ech albo 4-ech cylindrów) jak tak to winowajcą będzie sterownik grzania świec na 99%
Potwierdzam słowa Adama najczęstsza przyczyna kiepskiego palenia w 3 litrowym D
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Komputer wykazał błąd wstępnego zasilania układu wtryskowego paliwa. Okazało się, że pompa podprogowa padła Samochód odpala normalnie. Po kilku dniach dam znać czy coś dalej nie tak.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach