Podepnę się do tematu bo mam podobny problem ze skrzynią tylko dość specyficzny, silnik 2.0d 177KM przebieg auta 56tyś, przy jeździe spokojnej bez spinki przy zmianie biegu z 4 na 5 skrzynia potrafi szarpnąć, ale tylko na tej zmianie, na żadnej innej, redukcje i pozostałe zmiany wykonuje płynnie.
Tak samo nie odczuwam szarpnięć kiedy jadę na tiptronicu, dodam jeszcze że to szarpnięcie czasami jest mocniejsze czasami słabsze lub wogóle nie występuje.
Proszę użytkowników takiej skrzyni czy u Was też czasami się tak dzieje że czuć zmianę biegu czy wszystko idzie płynnie.
Nie mam porównania bo to mój pierwszy automat ale ostatnio zauważyłem nasilenie tego objawu.
Auto z 2008 roku, krajowe przebieg 100% - kupiony w BMW, proszę o opinie czy może się tak dziać, bo nie chcę się pakować w jakieś koszty w szukanie przyczyny jak się okaże że ten typ tak ma.