BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Poziom płynu w chłodnicy E-36
Autor Wiadomo
Rohan
[Usunity]

Wysany: 2005-04-27, 21:57   Poziom płynu w chłodnicy E-36

Trochę mi głupio ..:oops:.. ale co tam – kto pyta nie błądzi ..
Jak to jest właściwie z poziomem płynu w chłodnicy E-36, ile ma go być? Znalazłem tylko napis COLD (KALT) co by znaczyło „zimny”, a gdzie jest MIN i MAX ?? Czy na zimnym silniku ma go być powyżej tej kreski "COLD" czy tylko do tej kreski ? Widziałem że jest o tym w instrukcji – ale niemiecki jakoś słabo mi idzie.
Może się coś stać jak za dużo go wleje ??

PS.: nie muszę chyba dodawać że mam dopiero od kilku dni samochód :roll:

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-04-27, 22:49   

Jak przesadzisz to moze wywalic np korkiem albo wezem
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

bloto
[Usunity]

Wysany: 2005-04-27, 23:45   

U mnie jest troche nad cold na zimnym silniku. Jak byc powinno nie wiem ale pewnie cos posrodku;D

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-04-28, 00:40   

jak będzie za dużo to się nic nie stanie bo samo wyleci przez wężyk spustowy albo korek więc lepiej za dużo niż za mało...

Bawar
[Usunity]

Wysany: 2005-04-28, 15:35   

ta kreska oznacza jaki ma być poziom płynu na zimnym silniku.Co do duzego poziomu to kumpel ze wzgledu ze mu bardzo ciekła chłodnica zawsze dolewał ąz do korka płyn chlodzący i w pewny upalny dzień rozsadzilo mu zbiorniczek wyrównawczy.,Pozdrawiam

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2005-04-28, 22:57   

Bawar napisa/a:
ta kreska oznacza jaki ma być poziom płynu na zimnym silniku.Co do duzego poziomu to kumpel ze wzgledu ze mu bardzo ciekła chłodnica zawsze dolewał ąz do korka płyn chlodzący i w pewny upalny dzień rozsadzilo mu zbiorniczek wyrównawczy.,Pozdrawiam

dokladnie tak!
rano sprawdzasz na zimnym silniku i powinno byc wlasnie do tej kreski... jak jest za malo to po prostu bedzie Ci sie przegrzewal silnik np. na swiatlach... ja po montazu inst. LPG tak mialem... pewne GLUPIE SKURW*** co mi spierdoli** montaz nie dolaly mi 3 litrow plynu do chlodnicy... a ze zamontowalem lpg doslownie po zakupie auta to juz myslalem ze to wiskoza... zorientowalem sie dopiero gdy dotknalem chlodnicy a ona byla... chlodna.... w sumie to nic sie strasznego nie stalo... ale wkur*** to bylem strasznie....

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: