Wysany: 2005-04-27, 21:57 Poziom płynu w chłodnicy E-36
Trochę mi głupio ..:oops:.. ale co tam – kto pyta nie błądzi ..
Jak to jest właściwie z poziomem płynu w chłodnicy E-36, ile ma go być? Znalazłem tylko napis COLD (KALT) co by znaczyło „zimny”, a gdzie jest MIN i MAX Czy na zimnym silniku ma go być powyżej tej kreski "COLD" czy tylko do tej kreski ? Widziałem że jest o tym w instrukcji – ale niemiecki jakoś słabo mi idzie.
Może się coś stać jak za dużo go wleje
PS.: nie muszę chyba dodawać że mam dopiero od kilku dni samochód
jak będzie za dużo to się nic nie stanie bo samo wyleci przez wężyk spustowy albo korek więc lepiej za dużo niż za mało...
Bawar [Usunity]
Wysany: 2005-04-28, 15:35
ta kreska oznacza jaki ma być poziom płynu na zimnym silniku.Co do duzego poziomu to kumpel ze wzgledu ze mu bardzo ciekła chłodnica zawsze dolewał ąz do korka płyn chlodzący i w pewny upalny dzień rozsadzilo mu zbiorniczek wyrównawczy.,Pozdrawiam
ta kreska oznacza jaki ma być poziom płynu na zimnym silniku.Co do duzego poziomu to kumpel ze wzgledu ze mu bardzo ciekła chłodnica zawsze dolewał ąz do korka płyn chlodzący i w pewny upalny dzień rozsadzilo mu zbiorniczek wyrównawczy.,Pozdrawiam
dokladnie tak!
rano sprawdzasz na zimnym silniku i powinno byc wlasnie do tej kreski... jak jest za malo to po prostu bedzie Ci sie przegrzewal silnik np. na swiatlach... ja po montazu inst. LPG tak mialem... pewne GLUPIE SKURW*** co mi spierdoli** montaz nie dolaly mi 3 litrow plynu do chlodnicy... a ze zamontowalem lpg doslownie po zakupie auta to juz myslalem ze to wiskoza... zorientowalem sie dopiero gdy dotknalem chlodnicy a ona byla... chlodna.... w sumie to nic sie strasznego nie stalo... ale wkur*** to bylem strasznie....