kurcze napiszcie mi moze gdzie jest czujnik temperatury płynu chłodzącego w m40 bo mam jakies zwarcie w elektryce i pokazuje mi na zegarach cały czas max temp. a niemoge znależć czujnika.moze ma ktos na jakims schemacie to pokazane???z góry dzieki
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-03-09, 21:01
czesc dolaczam sie do tematu to samo sie chcialem dowiedziec tylko mi chodzi o m40 1.6i nie pokazuje mi wogole temperaturytzn koledze nie pokazuje
Anonymous Go
Wysany: 2005-03-10, 19:01
mi pokazuje cały czas max tylko czasem coś zaskoczy i działa.ale z tego co widze to nikt chyba niewie gdzie jest ten czujnik
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-03-10, 19:25
czujnik jest pod kolektorem ssacym jak staniemy przodem do kolektora to po prawej stronie z tej samej co silniczek krokowy jednostykowy kabel brazowo bialy niestety dalej mi nic niepoakzuje i zwarcie nie dochodzi do zegarow gdzies jest przerwa na schemacie niemam czujnika temperatury
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-03-11, 15:01
NIC NIC NIC NIC NIC
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-08-01, 04:38, w caoci zmieniany 1 raz
Trochę odświeżę ten temat.
Mam problem ze wskaźnikiem bądź czujnikiem temperatury.
Sprawa przedstawia się następująco: po nagrzaniu silnika wskazówka stoi na pierwszej białej kresce tj. na 1/4 skali, ale gdy wyłączę silnik i włączę zapłon to wskazówka pokazuje poprawnie czyli stoi pionowo. Po ponownym odpaleniu silnika znów powoli opada do pierwszej kreski.
O co w tym biega?
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...