BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
hydroregulatory
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-06, 16:34   hydroregulatory

mam pytanie czy w BMW E30 318i w głowicy krzywji hydroleguratorów smarowane so olejem przez rurke czy terz przez sampregulatoty jest to silnik M40.Czy przez przytkanie takiej rurki może powodować cykanie na zimnym silniku :?:

Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-07, 16:32   

jeśli chodzi ci o listwe olejową to tak.....

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-05-07, 16:56   

jeśli chodzi o hydroregulatory to one nie mają żadnych krzywek. jedyne krzywki jakie są w głowicy to ma je wałek rozrządu. na którego zresztą krzywki właśnie kapie sobie olej z "rurki" natomiast hydroregulatory są inaczej napełniane oleje własnie w celu "niecykania" jeśli cyka tylko chwilkę to normalne a jeśli cyka dość długo aż się silnik porządnie nie nagrzeje to musisz się powoli zastanawiać na wymianą hydroregulatorów a być może i wałka, popychaczy i kamieni...

Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-08, 10:37   

ile moą kosztować hydrolegulatory.

loko

Wysany: 2005-05-08, 10:41   

http://www.automotosklep.home.pl/witryna_ie.htm

jakies 50-60zł/szt według tego cennika oczywiście..

Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-09, 20:29   

jak przeczyszcze listwe z której leci olej na wałek rozrządu to przestanie cykać czy nie :?:

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-05-09, 20:35   

nie nie przestanie cykac sprawdz sobie ktory samoregulator masz uszkodzony ( najlepiej wymienic wszystkie) i bedziesz mial z glowy chyba ze walek ci sie konczy napewno nie natrysk oleju na walek :) pozdrawiam

loko

Wysany: 2005-05-10, 00:02   

jak juz napisałem wcześniej (gdybyś uważnie czytał to byś wyłapał) listwa tylko sika na krzywki wałka... a regulatory są napełniane ciśnieniowo olejem... i jeśli któryś się nie napełni do końca bądź nie utrzy,a ciśnienia ( bo jest uszkodzony) to nie zniweluje luzu danego zaworu i stąd cykanie...

Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-10, 09:32   

O tym to ja wiem ale gościu napisałmi że przeczyścił tom listwe i przestało mu cykać ja k do tej pory pisał to mu nie cyka :idea:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-05-10, 12:16   

To może gosciu twoja też przeczysci? Jak dla mnie hydro... do wymiany, cena ok 50 pln za szt.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: