Wysany: 2005-05-21, 00:44 Pomuzcie bo juz nie wiem co mam robic M20 2,7 eta
Witam zmienilem sobie silnik z M10 gaznika na M20 2,7 ete wtrysk Motronic odpalilem na pompce od VW- audi ,silniczek chodzil elegancko ale po nagrzaniu w czasie jazdy jak dawalem wiecej niz pol gazu to zaczynalo autem szarpac ciagnelo do przodu ale szarpalo a na wolnych obrotach to jak wcisnolem gwaltownie gaz do spodu i puscilem to dlawilo silnik az zatrzeslo nim a na zimnym jak sie rozgrzewal nie bylo tego doradzono mi ze to pompa paliwowa ze z VW sie nie nadaja OK pomyslalem kupie od BMW kupilem zalozylem i teraz jest tak ze jak dam wiecej niz pol gazu to silnik odrazu gasnie jak puszcze calkiem to jeszcze zlapie i bedzie chodzil na wolnych wogule na obroty nie wchodzi nawet jak pomalu wciskam gaz musze tak pomalutku wciskac to dopiero obroty rosna nie wiem co mam robic na tamtej z VW mialem chociaz pol gazu dalo sie jakos jezdzic na tej z BMW nie da rady jechac tylko wolne obroty sa pomuzcie !!
odpalilem teraz w nocy na tej pompe co kupilem BMW i wchodzi na obroty elegancko to tylko sie dzieje to szarpanie autem idlawienie na rozgrzanym silniku to moze byc wina regulatora
sluchajcie odpalilem zimny silnik wkreca sie wszystko spoko
sciagnolem ta kostke od polozenia przepustnicy i nic sie nie stalo silnik dalej sie wkreca dopiero jak doszla wskazowka od temp... i puscil termostat i dalej sie zaczelo