BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
czy to uszczelniacz walka??
Autor Wiadomo
funnaki
[Usunity]

Wysany: 2005-06-07, 22:10   czy to uszczelniacz walka??

witam. ucieka mi olej...silnik m20b20...wyciek jest gdzies z przodu....znajomy mechanik powiedzial ze prawdopodobnie jest to uszczelniacz walka...czy to mozliwe? ..i ile jest przy tym roboty zeby go wymienic?

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-06-07, 22:34   

no roboty trochę jest bo musisz się zabrac do tego jak do wymiany paska rozrządu. Będzie trzeba zdjąć koło zębate wałka. Więc zatrzymaj wał w pozycji oznakowania i wtedy zabierz się do roboty ... jak się boisz o przestawienie rozrządu to poproś kogoś o pomoc. Pod kołem wałka masz obudowę uszczelniającą na 2 śrubki. Jak ją odkręcisz i zdejmiesz to wewnątrz siedzi simmering.

Pozdro

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

funnaki
[Usunity]

Wysany: 2005-06-09, 17:26   

czy sa do tego potrzebne jakies specjalne klucze?? i pewnie trzeba sciagnac wiatrak...i czy jest z tym jakis problem czy cus takiego?? ;)

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-06-09, 17:53   

zalezy jak to robisz ... jeśli zrobisz to tak spprytnie żeby pasek zały czas był naciągnięty i na kole żeby ci się znaki nie pokićkały to wystarczy zdjąć tylko górną obudowę wałka rozrzadu, a do tego nie potrzeba zdejmować wiatraka ... to tak jak zmiana palca rozdzielacza tylko dalej posunięta :wink: i jedynym specjalistycznym kluczem jaki będzie Ci potrzebny to jest torx zewnętrzny nr 14 do usunięcia koła zębatego wałka rozrządu :wink: zaopatrz sie jeszcze w krótkie śrubokręty z grubym trzonkiem, żeby było dobre dojscie i wygodnie się kręciło, no i jakies tam klucze 10,12 .. nie pamiętam :wink: .

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: