BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zegary - wszysko działa oprócz kilometrów :/
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-15, 14:50   Zegary - wszysko działa oprócz kilometrów :/

Witam, mam problem z zegarami w e30 z 90r Mianowicie wszystkie wskaźniki mi działają prawidłowo oprócz licznika kilometrów całkowitych i dziennych :/ Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ?? ????

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2005-06-15, 22:41   

tak nie pociesze cie mam to samo i do tej pory tego nie rozwiazalem prawdopodobnie uszkodzone zegary bo to co dalo sie sprawdzic sprawdzilem wyczyscilem i doopa dalej to samo i jeszcze na komputerze(carsoft) jak sobie sprawdzilem to mi wywalilo blad w stylu tachometer line failed cos tam cos tam i jakis tam nr bledu

była E30 320i coupe

Jakub316 

Pomg: 1 raz
Doczy: 16 Pa 2004
Skd: Halinów
Wysany: 2005-06-15, 23:39   

Mysle ze padł wam silniczek od nabijania kilometrów, podmieńcie zegary i bedzie jasne.

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-16, 09:58   

Jakub316 napisa/a:
Mysle ze padł wam silniczek od nabijania kilometrów, podmieńcie zegary i bedzie jasne.

A w którym miejscu jest ten silniczek i czy można go samego podmienić ?? bo mam drugie zegary na części ale z zegarkiem więc nie chciał bym podmieniać całych bo ja mam u siebie obrotomierz... A cały zegar prędkościomierza już podmieniłem bo wcześcniej to oprócz kilometrów stałych i dziennych nie chodził mi prędkościomierz :roll:

Frycek 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: W-wa G.R.CH.W.
Wysany: 2005-06-16, 10:04   

Sprawdzcie najpierw bezpieczniki, ja tak mialem i bujalem sie przez dwatygodnie i cudowalem,wyciagalem zegary, czyscilem, czujnik przegladalem czyscilem itp itd a okazalo sie ze to byl bezpieczik.
Jesli nie on to proponuje wyczyscic wtyczke od czujnika predkosci ktory znajduje sie w dyfrze od tylu.
Pozdro

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2005-06-16, 23:46   

gdyby wtyczka w dyfrze faktycznie miala by problem to nie dzialal by nam tez predkosciomierz a przynajmniej u mnie dziala i to prawidlowo wiec bardziej logiczne jest uszkodzenie tego silniczka a czy da sie go wymienic to w sumie sie nie przyjzalem

była E30 320i coupe

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-19, 14:22   

rozbierzcie zegary i wyjmijcie sam predkosciomierz zobaczcie czy nie urwaly sie koncowki cewek od takiego lacznika ktory jest wlutowany w plytke to jest ponizej takiego kolka w plastikowej obudowie to kolko sie kreci i nalicza km i ta cewka sie czesto urywa :)

To kolko w plastikowej obudowie widac na tym rysunku(1) tam u gory na wysokosci przebiegu calkowitego

Jakub316 

Pomg: 1 raz
Doczy: 16 Pa 2004
Skd: Halinów
Wysany: 2005-06-24, 17:56   

Witam, jesli rozbierzecie zegary na pewno zobaczycie że taki silniczek tam sie znajduje (pod cyferblatem). Znajomy zminiał własnie sam ten silniczek bo nie działało mu tylko nabijanie kilometrów, predkościomierz i reszta była git.

Dany114
[Usunity]

Wysany: 2005-06-28, 12:01   

Ja ma cos podobnego tylko u mnie nie działa obrotomierz a reszta zegarów chodzi normalnie stało mi sie to jak autko stało dwa tyg a potem podczas jazdy zauwazyłem ze obrotomierz nie chodzi:( POZDRO

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: