Wysany: 2005-06-15, 14:50 Zegary - wszysko działa oprócz kilometrów :/
Witam, mam problem z zegarami w e30 z 90r Mianowicie wszystkie wskaźniki mi działają prawidłowo oprócz licznika kilometrów całkowitych i dziennych Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ????
tak nie pociesze cie mam to samo i do tej pory tego nie rozwiazalem prawdopodobnie uszkodzone zegary bo to co dalo sie sprawdzic sprawdzilem wyczyscilem i doopa dalej to samo i jeszcze na komputerze(carsoft) jak sobie sprawdzilem to mi wywalilo blad w stylu tachometer line failed cos tam cos tam i jakis tam nr bledu
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
Mysle ze padł wam silniczek od nabijania kilometrów, podmieńcie zegary i bedzie jasne.
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-16, 09:58
Jakub316 napisa/a:
Mysle ze padł wam silniczek od nabijania kilometrów, podmieńcie zegary i bedzie jasne.
A w którym miejscu jest ten silniczek i czy można go samego podmienić bo mam drugie zegary na części ale z zegarkiem więc nie chciał bym podmieniać całych bo ja mam u siebie obrotomierz... A cały zegar prędkościomierza już podmieniłem bo wcześcniej to oprócz kilometrów stałych i dziennych nie chodził mi prędkościomierz
Sprawdzcie najpierw bezpieczniki, ja tak mialem i bujalem sie przez dwatygodnie i cudowalem,wyciagalem zegary, czyscilem, czujnik przegladalem czyscilem itp itd a okazalo sie ze to byl bezpieczik.
Jesli nie on to proponuje wyczyscic wtyczke od czujnika predkosci ktory znajduje sie w dyfrze od tylu.
Pozdro
gdyby wtyczka w dyfrze faktycznie miala by problem to nie dzialal by nam tez predkosciomierz a przynajmniej u mnie dziala i to prawidlowo wiec bardziej logiczne jest uszkodzenie tego silniczka a czy da sie go wymienic to w sumie sie nie przyjzalem
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
była E30 320i coupe
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-19, 14:22
rozbierzcie zegary i wyjmijcie sam predkosciomierz zobaczcie czy nie urwaly sie koncowki cewek od takiego lacznika ktory jest wlutowany w plytke to jest ponizej takiego kolka w plastikowej obudowie to kolko sie kreci i nalicza km i ta cewka sie czesto urywa
To kolko w plastikowej obudowie widac na tym rysunku(1) tam u gory na wysokosci przebiegu calkowitego
Witam, jesli rozbierzecie zegary na pewno zobaczycie że taki silniczek tam sie znajduje (pod cyferblatem). Znajomy zminiał własnie sam ten silniczek bo nie działało mu tylko nabijanie kilometrów, predkościomierz i reszta była git.
Dany114 [Usunity]
Wysany: 2005-06-28, 12:01
Ja ma cos podobnego tylko u mnie nie działa obrotomierz a reszta zegarów chodzi normalnie stało mi sie to jak autko stało dwa tyg a potem podczas jazdy zauwazyłem ze obrotomierz nie chodzi:( POZDRO