i to sa wlasnie skrecane 3 czesciowe bbsy, mialem ostatnio takie 8" na sprzedaz, poszly za 1200zl , w tych felgach o tyle wygoda jest, ze mozna sobie dowolnie dobierac obrecze, na ebayu tego jest troche. Piekna sprawa
To jest to co lubię.Ostatnio w Borkach widziałem Opla Mante na felgach 11Jx15 ( 4x100 mm - pasują do E30 ) - po prostu bajka.Nie ma to jak felga "z rantem").Sam mam magnezowe felgi 9Jx13 - efekt super.Pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Wysłany: 2005-06-26, 15:58
Fakt z boku wygląda świetnie ale od tyłu wygląda jak by mu się coś urwało i koła się rozjechały pozatym strasznie musi ciąć te opony. Wg mnie do e30 najlepsze są 9x16 z małym et.
Wysłany: 2005-06-26, 18:57
no dla mnie kooozak..
napewno nic nie trze bo to nie polska zeby koles sobie ucial sam sprezyny i wstawil do seryknych amorkow
na 100% siedzi tam gwint i oponka jest jak nadal nowka.
wg mnie z tylu tez wyglada extra , w polsce dowodzik by nie polecial bo sa poszerzone nadkola i oponka nie wystaje za obrys
mialem taki wzor BBSow RS 8x16..minusem bylo to ze mialy swoje latka i przez jedna srubke(bo byly skrecane) w 2 felgach schodzilo powietrze..
Wysłany: 2005-06-26, 20:38
Widać, że Menel wie co dobre !
MAŁY - co masz na myśli,że sie cos mu urwało ? Przecież jak jest ziemia to koła ida w negatyw no i o to w tym wszystkim chodzi
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Wysłany: 2005-06-26, 20:58
menel napisał/a:
no dla mnie kooozak..
napewno nic nie trze bo to nie polska zeby koles sobie ucial sam sprezyny i wstawil do seryknych amorkow
na 100% siedzi tam gwint i oponka jest jak nadal nowka.
wg mnie z tylu tez wyglada extra , w polsce dowodzik by nie polecial bo sa poszerzone nadkola i oponka nie wystaje za obrys
mialem taki wzor BBSow RS 8x16..minusem bylo to ze mialy swoje latka i przez jedna srubke(bo byly skrecane) w 2 felgach schodzilo powietrze..
dla mnie też
GERMAN STYL---TO JEST TO!!!!!!!
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2005-06-26, 21:19
Mcinek napisał/a:
Felgi sa piekne ale patrzac na zdjecie na dole mam wrazenie, ze troche przecholowali z szerokoscia i obnizeniem....
co do szerokości, to się zgodzę, ale taka gleba jest jak miodzio
szerokie kapcie są spoko, ale przesada nie jest mile widziana - 265 sie do E30 nie nadają
Fele, które zapodał Jacek - dla mnie bomba - pierwsza klasa
Wysłany: 2005-06-26, 21:30
Jacek wiem,że tak jest Ty też wiesz ale większość ludzi którzy się nie znają powie,że coś z nim nie tak,że tak ma koła rozjechane ten drugi na 16 na 9 wygląda normalniej 11cali to już za dużo do małego samochodu.
piękne piekne. Co do BBSów. Ojciecostatnio był w austrii i w jakims sklepie z felgami widział BBSy od 55 Euro za sztuke - nówki. 3czesciowe skręcane 15" 105Euro za sztuke. to chyba jesczze nie tak drogo?! jak sądzicie ?
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
tam nie ma zawieszenia!! po prostu kabina jest zamocowana na poduszkasz pneumatycznych no i amortyzowana jest tylko przednia os. a tak w ogole to firma JCB juz chyba ze 2 lata temu wprowadzila na rynek ciagnik fastrack(chyba tak on sie nazywal) ktory bez problemu rozpedzal sie do 80 km/h! warunkiem zeby mogl ciagnac przyczepy bylo aby posiadaly one ABS! Tak ABS w ciagnikach panowie!!!
A 105 ojro za 3 czesciowki (czyli ok 450 zl) to jest jakos chyba bardzo tanio! pamietam jak jeszcze jakis czas temu szukalem felg do forda to w ASO chcieli za zwykle 14" cos kolo400zl! za sztuke oczywiscie!
Wysłany: 2005-06-27, 22:26
ale z ta predkoscia to nie przesadzam..teraz nie mam takiej sporej gleby i jezdze taka predkosci..
wiem ze wielu z was to raczej pelny ogien po miescie a tylko na forum niby wszyscy tacy grzeczni i przepisowi..ja tam sie przyznaje ze za predkosc to raczej gliny mnie nie zatrzymaja bo uskuteczniem tamowanie ruchu prawym pasem,przepisowo 50km/h
szybciej to tylko na rownej nawierzchni czyli np.siekierkowski
co do tych BBS RS 8x16 sprzedalem je za 800 i koles walnal je cale w chrom.efekt koncowy szok..az mi szkoda bylo ze sam tak nie zrobilem
Wysłany: 2005-06-27, 22:40
a ile kosztuje chromowanie felg????????????
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2005-06-27, 22:58
spoko Jacek, nie znam się na oko, a to był tylko przykład, bo chodzi mi o to, że za dużo to i świnia nie zje :lol:
P.S.
gdyby polskie drogi były takie jak niemieckie, to polski styl mógłby być o wiele bardziej zbliżony do niemieckiego, któy mi osobiście (co do zasady) tez pasuje... co do zasady, bo ja tam lubię chromowane nerki i znaczki na masce/klapie.... sorka za dygresyjkę