-Chciałem się pochwalic moim nowym nabytkiem E34 3.0 V8
-Wcześniej miałem M20b25 i M20b23 oba z gazem,fakt że bez zwężki bardzo fajnie jeżdziły a dzwięk szóstki na wysokich obrotach był naprawdę super...jednak po przesiadce do tego auta jestem zakochany w V8,już nawet nie chodzi o płynniejszą pracę,większą elastycznośc i moc tylko o DZWIĘK-naprwadę rewelacja 8) Aha jedna wspólna cecha-tak samo jak R6 wkręca się dziko po przekroczeniu 4000obr.
Wrzucaj fotki wrzucaj.
a co do dźwięku... to fakt V8 ma cośw sobie, ale niewiem czy bym wolał to od R6 jesli jużto V10 bądź V12 ale to mój gust więc spoko
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
No nie wiem czy V8 jest płynniejsze od R6 !!!????? Tzn nie masz co porównywać z mniejszymi silnikami, jak juz to porównywać te same pojemności no i silniki z tych samych epok!!!
V12 i R6 to najbardziej wyważone silniki, nie działaja tam siły drugiego rzędu, dla porównania R3 jest bardziej wyważone niz R4 , w niedalekiej przyszłości będą często stosowane silniki 5cio cylindrowe w rzędzie wkładane w poprzek auta tzn przedni napęd.
V8-trytrytrytrytrytryryryryryryryry
a R6-wuwuwuwuwuwuwu ( taki jedwabisty dzwięk harmonia )
P.S. I to właśnie dlatego BMW ma tak liczna palete silników R6 miał, ma i mieć będzie 8)
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Anonymous Go
Wysany: 2005-07-04, 14:00
-Wrzucam kilka obiecanych fotek:
-Nadal jestem zakochany w tym dzwięku Średnie spalanie w mieście
wg. kompa to 16,3 l moje M20 w e34 paliło podobie....tyle że gazu
-Muszę jeszcze wyrzucić tylny spojler oraz basowy tłumik-e34 pasuje mi w oryginale 8) chociaż listwy progowe zostawiam
-Felgi 17'' Przyzwyczajony do balonów myślałem ze z niskim profilem nie dam rady jeździć po Wrocku okazuje się że nie jest tak źle 8)
-Pozdrawiam
Anonymous Go
Wysany: 2005-07-04, 14:08
="Jacek K. E30 325i"]No nie wiem czy V8 jest płynniejsze od R6 !!!????? Tzn nie masz co porównywać z mniejszymi silnikami, jak juz to porównywać te same pojemności no i silniki z tych samych epok!!!
-Jasne,chodziło tylko o subiektywne odczucie po przesiadce z M20
V12 i R6 to najbardziej wyważone silniki, nie działaja tam siły drugiego rzędu, dla porównania R3 jest bardziej wyważone niz R4 , w niedalekiej przyszłości będą często stosowane silniki 5cio cylindrowe w rzędzie wkładane w poprzek auta tzn przedni napęd.
-Mój ojciec ma taką R5 w Volviaku,bardzo fajny silnik 8)
V8-trytrytrytrytrytryryryryryryryry
R6-wuwuwuwuwuwuwu ( taki jedwabisty dzwięk harmonia )
-Napisałbym dokładnie odwrotnie,jedynie R6 na wysokich obrotach jest bardziej rasowe.
P.S. I to właśnie dlatego BMW ma tak liczna palete silników R6 miał, ma i mieć będzie 8)[/quote]
-To prawda,właściwie to chyba jedna z nielicznych firm produkująca rzędowe szóstki....teraz wszystko to badziewne V6