BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Czy to jest normalne zjawisko ?
Autor Wiadomo
kicha 

Pomg: 1 raz
Doczy: 22 Gru 2004
Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2005-07-10, 03:00   Czy to jest normalne zjawisko ?

Witam mialem uszkodzona chlodnice i wymienilem ja na uzywana ale w dobrym stanie. Przed wymiana tez nigdy wskazowka od temp. nie stala u mnie idealnie w pionie zawssze tak za 2 min do 12. Po wymianie i odpowietrzeniu ukladu jest tak samo, cieple powietrze leci do srodka powlaczeniu ogrzewania i stad moje pytanko czy poprostu ten typ tak ma czy termostat jest walniety ? Dodam ze samochod mam od roku i zawsze tak bylo , a takze wskazowka nigdy nie przekroczyla mi polowy.

(oo=[][]=oo)
GG: 2905288

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-07-10, 08:59   

to dobrze ze nie przekroczyla ale normalna temperatura jest idealnie na srodku wiec jezeli wg wskaznika autko ci sie nie dodgrzewa to masz otwarty termostat albo go nie ma :)

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-07-10, 11:23   

A może po prostu wskazówka jest źle ustawiona? może ktoś coś grzebał przy zegarach i źle założył wskazówkę?

e36 318ti compact szrotex

jakub
[Usunity]

Wysany: 2005-07-10, 11:33   

U mnie też jest za dwie 12, a stało się to po wymianie pompy wodnej.
Nie przejmuj się tym, gorzej by było gdyby stała pięć po 12:)

kicha 

Wysany: 2005-07-10, 11:48   

Acha tak pozno pisalem tego posta , ze zapomnialem napisac jeszcze o jednym zjawisku jakie zaobserwowalem :) , a mianowicie czy to takze jest normalny objaw ze np. podczas gwaltownego skretu w zakrecie tak pod katem prawie 90 stopni w prawo wskazowka sie przesunela w lewo ? Tzn cofnela sie aby po jakims czasie powrocic do normalnego stanu jaki opisywalem wczesniej ? czyli do za 2 min 12 :)

(oo=[][]=oo)

bloto
[Usunity]

Wysany: 2005-07-10, 12:29   

Pewnie to nie ma zadnego wplywu na wzkazanie temp ale spotkalem sie z termostatami ktore otwieraja sie przy temp np. 86st ,88 st. Czy jednak to ma jakis zauwazalny wplyw to nie wiem,pewnie nie.

Pozdro.

jakub
[Usunity]

Wysany: 2005-07-10, 13:22   

Cytat:
Acha tak pozno pisalem tego posta , ze zapomnialem napisac jeszcze o jednym zjawisku jakie zaobserwowalem , a mianowicie czy to takze jest normalny objaw ze np. podczas gwaltownego skretu w zakrecie tak pod katem prawie 90 stopni w prawo wskazowka sie przesunela w lewo ? Tzn cofnela sie aby po jakims czasie powrocic do normalnego stanu jaki opisywalem wczesniej ? czyli do za 2 min 12

Wszystko wskazuje na to, że jest to wskazówka motocyklowa. W ostrym zakręcie przechyla sie do wnętrza zakrętu tak jak motocyklista. Jeżeli w prawym łuku nie wychyla się w prawo tzn, że najprawdopodobniej jeździła wcześniej na motocyklu z bocznym wózkiem. :)
Tak czy inaczej występowanie motocyklowej wskazówki może być spowodowane przerwami w zasilaniu (bateryjki w zegarach)

kicha 

Wysany: 2005-07-10, 13:33   

Czyli poprostu jak cie Jakub dobrze zrozumialem moga to byc pierwsze objawy siadania powoli aku w zegarach ?

(oo=[][]=oo)

jakub
[Usunity]

Wysany: 2005-07-10, 21:41   

Przypomniało mi się jeszcze jak znikało mi wskazanie prędkościomierza i pojawiało się ponownie po zaliczenie lewego zakrętu. Wyglądało to bardzo dziwnie i ustąpiło tak samo nagle jak się pojawiło. Sugeruje to jakieś przerwy w zasilaniu zegarów.

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-07-12, 01:05   

a czy to nie będzie zapowietrzony układ chłodzacy i fakt że czujnik łapie powietrze zamiast wody i wskazuje bzdury :?: :roll:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

kicha 

Wysany: 2005-07-12, 06:51   

Hmmm uklad chyba jest odpowiednio odpowietrzony bo gdy silnik jest nagrzany kiedy poluzuje korek odpowietzrajacy to zaraz wali plyn przez niego, wiec chyba jest dobrze odpowietrzone ? Ale sprobuje jak bede miec czas jeszcze raz sprawdzic czy zostal poprawnie odpowietrzony :)

(oo=[][]=oo)

Karlo

Doczy: 18 Maj 2005
Skd: Wrocław
Wysany: 2005-07-13, 23:19   

u mnie jest to samo ale po wlaczeniu kierunkowsjkazu w lewo :) temperaturka przechyla sie w strone przegrzania a gdy wylaczy sie kierunkowskaz wszystko wraca do normy czyli mniejwiecej na 12 :)
moim zdaniem albo akumulatorki albo cos gdzies po drodfze w elektryce nasrane :(

KUPIE SIEDZENIA I KANAPE DO E28 W JAKNAJLEPSZYM STANIE . INFO NA PRIVA

Karlo

Doczy: 18 Maj 2005
Skd: Wrocław
Wysany: 2005-07-13, 23:21   

u mnie jest to samo ale po wlaczeniu kierunkowsjkazu w lewo :) temperaturka przechyla sie w strone przegrzania a gdy wylaczy sie kierunkowskaz wszystko wraca do normy czyli mniejwiecej na 12 :)
moim zdaniem albo akumulatorki albo cos gdzies po drodfze w elektryce nasrane :(

KUPIE SIEDZENIA I KANAPE DO E28 W JAKNAJLEPSZYM STANIE . INFO NA PRIVA

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2005-07-14, 22:09   Aku

Akurat akumulatorki nie maja nic do wskazan temperatury, ale z to "klania" sie tu słabe połączenie minusa 12 V, czyli tzw. "masa" , a raczej jej brak własnie w obwodzie kierunkowskazów> Sprawdź jak jasno świeci kierunkowskaz lewy w stosunku do prawego. PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: