Wysany: 2005-07-16, 01:54 kręci sie do 5000 i koniec...
pomóżcie bo cos chyba popieprzyłem...wsadziłem niedawno 2.5 do mojej e30 i nie wiem co sie podzialo ale na benzynie i na gazie kręci mi sie furacz do 5000 obr. góra 5500 nie więcej nie ma odcięcia tylko tak jakby mu brakowało paliwa ...byłem u gazownika wszystko gra..dawka jest dobrze ustawiona i powinno być ok..zaznacze jeszcze że zostawiłem przepływke od 2.0 może to jest przyczyną..pomózcie coś
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-07-16, 02:01
może mikser ma taką średnicę, że autku brakuje powietrza - co do przepływki, to nie wiem
sam mikser, to nie jest duży wydatek, więc może zobacz jaką ma średnicę i prównaj z innymi 2,5 - ja u siebie nie sprawdzałem, ale mi od ok. 5000 (na niższych biegach) na gazie też nie wkręca sie idealnie, a na benzynie czuję, że silnik by pociągnął.... ale czegoś mu brak
osobiście zastanawiam się nad powiększeniem średnicy miksrera o jakieś 3-4 mm... a jak to nie pomoże, to BLOS
koleś, który pracuje w ASO u Fusa rozwiercił swój mikser właśnie o 4 mm i mówi, że pomogło - tyle, że on ma M50
poza tym jest jeszcze kwesia wałka - Baur miał problem z wkręcaniem się na wyższe obroty w swoim m40 z powodu zjechenaego wałka, tyle, że on pisał, że ma "jakby-odcięcie" - poczytaj ten temat
broq [Usunity]
Wysany: 2005-07-16, 02:06
może tak być że to faktycznie mikser bo na benzynie to samo sie dzieje ale jest jeszcze ta klapka przeciewybuchowa być moze ona też cos chamuje
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-07-16, 02:08
chyba, że się zacina i nie chce się otwierać - akurat ten element można wyjąć i sprawdzić
broq [Usunity]
Wysany: 2005-07-16, 02:10
z tym wałkiem to raczej chyba odpada ponieważ przed przekładka silnika gdy ten silnik był w innej e30 silnik pracował jak zegarek powiem więcej zachowywał sie żwawo i elastycznie a tutaj jak juz przełozyłem to juz nie jedzie tak jak w tamtej e30 i nie wiem tak juz kminie ten przepływomierz albo faktycznie ten mikser
broq [Usunity]
Wysany: 2005-07-16, 02:13
u mnie na jedynce zakręci sie do 6000 potem na dwójce przy 5500 juz odcina trójka to juz przy 5000 tak jak by brakowało paliwa pozatym powyżej 4600-4800 juz ja troche muli
u mnie na jedynce zakręci sie do 6000 potem na dwójce przy 5500 juz odcina trójka to juz przy 5000 tak jak by brakowało paliwa pozatym powyżej 4600-4800 juz ja troche muli
Puki nie napisałes że jednak do 6000 Ci się kreci to myslałem że moze masz zegary z 4ro cylindrówki, wtedy byłyby przekłamania, a tak to chyba normalna przypadłość instalacji (twu) LPG
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Dokładnie jak pisze Lukas, typowe objawy zwężek gazociągowych. Jak chcesz się w tym upewnić to wyjmij antywybuch i mikser, wtedy zobaczysz jak to na prawdę jedzie
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
e36 318ti compact szrotex
broq [Usunity]
Wysany: 2005-07-16, 11:16
jezeli to bedą te gazociągi tzn że zostały zle dobrane chyba bo przedtem miałem motor 2.0 i było gitara a teraz jak włozyłem 2.5 to cos sie dzieje..musze znowu do tego gaziarza podjechać...obadamy sprawe
jezeli to bedą te gazociągi tzn że zostały zle dobrane
Nie zapominaj że mikser dział na zasadzie gaźnika i jego średnica MUSI być mniejsza od średnicy przelotu powietrza w miejscu gdzie jest zamontowany, inaczej nei zda egzaminu, dlatego mikser zawsze bedzie zwężką...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-07-16, 13:29
a to ci wogóle jeździ na benie? z ta przepływką od 2,0? to co mam rozumieć że wiązka i komp tez jest od 2,0?
Wysany: 2005-07-16, 15:11
A jednak...zmieniłem przepływke tzn. załozyłem od 2.5 (wiązke też mam od 2.5) i hulaaa kręci sie normalnie wszystko jest gitara..ktos mi nagadał że przepływka od 2.0 nie ma znaczenia czy bedzie na motorze 2.5 czy 2.0 a jednak robi dużą róznice.juz sie wkręca (chociarz to nie to samo co na benie )ale cóż albo 1.4 na benzynie albo 2.5 na gazie takie polskie realia--dzięki wielkie za pomoc
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-07-16, 16:52
no własnie ... bo wiesz ... przepływka od 2,0 w 2,5 to tak jakby tryb awaryjny kompa wiec spalanie 20l/100 i 70% mocy równie dobrze mógłbyś nie mieć żadnej przepływki
Wysany: 2005-07-16, 17:13
teraz juz gra dzieki wielki wszystkim--powiem szczerze że juz mnie nerwica brała ale teraz jak juz ta przepływke założyłem to aż mi kamień spadł z serca..jedzie jak 2.5