BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Naprawa felgi aluminiowej - czy warto?
Autor Wiadomo
Marek E30

Doczy: 24 Kwi 2005
Skd: Gliwice
Wysany: 2005-08-14, 12:05   Naprawa felgi aluminiowej - czy warto?

Cześć,

Czy ktoś robił już nadlewanie (spawanie) ubytku na feldze aluminiowej + jej prostowanie? Jeśli tak to jaki był efekt i cena?

Pozdrawiam

E30 320i 88'
BMW - na granicy perfekcji!

metaldaw 
Emigrant

Pomg: 14 razy
Doczy: 01 Cze 2005
Skd: Glasgow
Wysany: 2005-08-14, 12:52   

CENE REGENERACJI ZALEŻY OD WARSZTATU I PRACY JAKĄ NALEŻY WYKONAĆ ALE ŚREDNIO TO WYCHODZI 50ZŁ ZA SZT.

A efekt pozytywny :D .

http://metaldaw.posadzdrzewo.pl

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2005-08-14, 13:02   

Trochę więcej-uzupełnienie małego ubytku i prostowanie 100 zł.Tyle zapłaciłem przed rokiem w Bydgoszczy za jedną 9x16,ale wyglądała jak nówka.

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-08-14, 13:32   

a wlasnie gdzies kieys widzialem na forum tylko niewiem czy na tym ze jest jakis dobry spec pod warszawa co podobniesz rozne coda niewidy robi podobno poszesza ranty wszystko co sie da pozdro

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-08-14, 15:00   

ja za spawanie i obszlifowanie zapłaciłem 30 zł, ale to może dlatego, że przy okazji kupowałem u gościa komplet opon... więc i tak sobie zarobił, jednak z Gliwic jest do niego spory kawałek

na pewno jednak da się coś takiego zrobić, tyle, że osłabiona felga może pęc, więc sam musisz ocenić jak to będzie pracowało i czy warto

jakbyś napisał gdzie jest pęknięcie, albo zapodał zdjęcie, to może łatwiej było by coś powiedzieć (napisać)

FELIPE
[Usunity]

Wysany: 2005-08-14, 21:27   

gdzie w Bydgoszczy jesli mozna spytac??

Marek E30

Wysany: 2005-08-14, 22:53   

Pioter_W napisa/a:

na pewno jednak da się coś takiego zrobić, tyle, że osłabiona felga może pęc, więc sam musisz ocenić jak to będzie pracowało i czy warto

Własnie bardziej martwi mnie bezpieczeństwo po takim zabiegu niż wygląd.

E30 320i 88'

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-08-14, 23:28   

taniej i bezpieczniej bedzie kupic taka felge - nie sa drogie i mysle ze znajdziesz bez problemu np na allegro.

Marek E30

Wysany: 2005-08-14, 23:34   

taniej tak, ale czy łatwiej? Szukam takich felg już miesiąc i nic nie mogę znaleźć w okolicy... Na allegro jak coś jest to zawsze na drugim końcu Polski a wolałbym obejrzeć przed kupnem ;)

A czy zna ktoś taki przypadek, że po naprawie felga się rozleciała podczas jazdy?

E30 320i 88'

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-08-15, 01:31   

nie, ale po zdjęciu widać, że olej temat i poszukaj całej, bo ta ma na moje oko za duży ubytek - poza tym sądzę, że naprawa wyniosłaby tyle, co kosztuje taka felga
jak nie ma na allegro, to przecież wiele osób z Twoich okolic jeździ do helmutowa - złóż zamówienie i powinno coś z tego wyjść, zwłaszcza, że to bardzo popularne felgi
inna sprawa, że na allegro często widziałem ogłoszenia, że ktoś ma do załatwienia właśnie pojedyncze felgi z "każdego" rodzaju, więc ewentualnie spróbuj u takich sprzedawców

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2005-08-15, 07:45   

Tak jak napisał Pioter nie warto naprawiać.U mnie ubytek był wielkości 50 groszówki.
Felipe: boczna ulica od Smoleńskiej, chyba Miechowska.

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2005-08-15, 20:16   Felga

Przykro to napisac ale felga z takim ubytkiem niestety nadaje sie tylko na szmelc.Po prostu musisz kupic identyczna nową.Tej uszkodzonej ze zdjęcia żaden solidny warsztat nie podejmie sie regenerować.PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

sarna1 
hooligan rootz

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-08-15, 22:51   

Nie na szmelc tylko na punkt skupu zlomu :D - aluminium w cenie :lol:

Pozdrawiam :D

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Doczy: 10 Cze 2005
Skd: radzyn
Wysany: 2005-08-16, 13:05   

no ja mam 5 szt takich felg wiec jedna moglbym odstapic ale wlasnie przedwczoraj jedna delikatnie wygialem na krawezniku wiec.... jak chcesz bedzie bardzo tania ewentualnie moge zamienic na jeden oryginalny dekielek do tych felg jakby co to na pw zeby tu nie smiecic

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-08-16, 16:40   

Pioter_W napisa/a:
inna sprawa, że na allegro często widziałem ogłoszenia, że ktoś ma do załatwienia właśnie pojedyncze felgi z "każdego" rodzaju, więc ewentualnie spróbuj u takich sprzedawców

Piotr Daj mi namiary na takiego ja tez szukam juz od maja felgi Zender ... i nic zero

Pozatym jak patrzę na tę felgę to nieżle w krawężnik walnąłeś chyba bokiem ciężko tu coś nadspawać
u mnie to do połowy rant urwałem ale fela jest skręcana i można sam rant dopasować z całego kawałka materiału dorobić tylko cena 250 za zrobienie nowego rantu plus polerka z lakierem...

Marek E30

Wysany: 2005-08-16, 17:21   

No walnalem bokiem w kraweznik, auto przeskoczylo przez niego przy okazji poszla miska :/

E30 320i 88'

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: