BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Co to może być, przegub czy łożysko???
Autor Wiadomo
daz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Pa 2004
Skd: lublin
Wysany: 2005-09-17, 23:05   Co to może być, przegub czy łożysko???

Mam taki problem, w moim e36 zaczołem słyszeć coś na wzór ocierającego się piasku o metak, odgłos pojawia się przy skcie w prawo, przy prędkości <50 km/h. Podczas dodawania gazu w zakecie słychać to coraz bardziej do tego stopnia że nawet na pedałach czuć taki jak by rezonans. Dziś zauważyłem że tak samo się dzieje przy ostrym ruszeniu na wprost. Podczas jazdy jest ok, tylko przy zakręcie w prawo i ostrym ruszaniu "z piskiem opon" słychać ten odgłos. I moje pytanie, czy to łożysko czy przegub???? Czy ktoś z Was miał coś podobnego??? Jak można zdjagnozować awarie przegubu a jak łożyska tylnego???
Z góry dziękuje za pomoc

GLOWA 

Doczy: 05 Lis 2004
Skd: ZIELONKA K WAWY
Wysany: 2005-09-18, 13:47   

YOYO

NAJPROSTSZYM SPOSOBEM ZDIAGNOZOWANIA LUZOW NA LOZYSKACH JEST PODNIESIENIE AUTKA NA LEWARKU BEZ ZDEJMOWANIA KOLA!

JAK TO MASZ JUZ ZROBIONE TO LAPIESZ ZA KOLO OD GORY I OD DOLU POZNIEJ ZA BOKI I PORUSZASZ NIM NA BOKI I GORA DOL!
I TAK SAMO Z TYLU!
JESLI LOZYSKO MA LUZ BEDZIESZ CZUL TO NA KOLE ZE PRZESKAKUJE CZYLI MA LUZ!!DO TEGO DOCHODZA ODGLOSY BEDZIESZ SLYSZAL CZY W LOZYSKU JEST PIASEK ALBO KULKI KTORE WYLECIALY!

MAM NADZIEJE ZE COS Z TEGO ZROZUJMIALES !
PZD
JEST
E46 Compact 320d

daz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Pa 2004
Skd: lublin
Wysany: 2005-09-18, 15:05   

Nie jestem mechanikiem ale troche znam się a samochodach i mechanice, i tą metodą już sprawdzałem i nic. Ciężko jest w taki sposób zdiagnozować łożysko tylnego koła w tylno napędowych samochodach, co innego jak napęd był by na przód.

cypis
[Usunity]

Wysany: 2005-09-18, 19:10   

w sumie to jedyna bezinwazyjna metoda sprawdzenia !! !!jak chcesz byc pewny to wykrec półos i w tedy sprawdzaj u mnie tak wlasnie zaczelo sie konczyć łozysko po czym pękła bierznia na pół.........wiec sprawdz to jak naszybciej puki sa male koszta!!!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: