BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
EDC w e38
Autor Wiadomo
MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2009-02-22, 20:36   EDC w e38

Ogladałem dzisiaj e38 w dosyć niezłej wersji wyposażenia z czego najbardziej podobały mi się manulana skrzynia i masaże w fotelach...oraz EDC zafascynowany nowym gadźetem którego nigdy nie miałem postanowiłem go wyprubować, jednak za cholerę nie odczułem żadnej ale to żadnej różnicy podczas jazdy w właczonym czy wyłaczonym EDC .
Nadmienię wg wVIN wyposażenie się zgadzało zresztą w książce srwisowej znalazłem druk z wyposażeniem jakim wyszłą i się zgadzało.
Auto prawie bez wypadkowe nie licząc małych wad po naprawie tylnej i lewej bocznej części nadwozia wszystkie systemy i udogodnienia działały poprawnie...
Więc jak to jest z tym EDC do amortyzatroów dochodzą przewody z wtyczkami i wszystko wydaje się być w porządku komputer nie fiksował ani nie pokazywał błędów lampki kontrolne ABS ASC DSC i inne po uruchominiu gasły w ciągu dwóch trzech sekund...
Spodziewałem się, że e38 z racji swoich gabarytów i masy oraz przeznaczenia porusza się jak ponton dlatego wcisnąłem EDC i... nic żadnej poprawy czy bardziej sprężystego prowadzania jakiego się spodziewałem...

Ktoś mi powie czy to wogóle jest odczuwalne czy jest coś spieprzone czy dynamiczna kontrola amortyzatorów na stacji diagnostycznej to wychwyci czy nie... Jak to z tym EDC jest?

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2009-02-22, 20:47   

W e31 jest odczuwalna różnica.Co prawda sam nie testowałem,ale słyszałem opinie użytkowników 8.
Z tego co oglądałem w mojej pierwszej 850 to jest to dość prosty system:przycisk na konsoli,kable do sterownika w bagażniku,przewody ze sterownika do poszczególnych amortyzarorów i wsio.
A co zamierzasz ją kupić ? :)

stekmen 

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Lis 2006
Skd: sucha beskidzka
Wysany: 2009-02-23, 09:07   

Chris są jeszcze czujniki jeden w przednim błotniku jeden pod kanapą i jeden w bagażniku oraz przy kierownicy :!: pozdrawiam :D

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysany: 2009-02-23, 15:57   

ChriS napisa/a:
A co zamierzasz ją kupić ? :)

Taką przymierkę robiłem ogólnie chodzi mi po głowie e34 525IX lub e38 ale ciężko o zadbany i dobrze wyposażony model z napedem na 4 łapki a podobają mi się e38 także a ta jak mówiłem dosyć bogato wyposazona tylko to EDC mnie martwi jak z kosztami naprawy bądź regeneracji musze się dowiedzieć... pozatym pasowałby mi taki dupowóz i taxówka w jednym... za e34 przemawiają niższe koszty utrzymania nie gazowąłbym jej a na korzyść e38 zawsze to już półka w góre wyższy rocznik tylko koszta utrzymania 4litrowego smoka na codzień pozostają musiałby być gaz. Pozatym nie zależnie co by było to auto musi spełniać dwa wymogi rodzinnego i zarobkowego... a jak wiadomo ciężko pogodzić dwie skrajności
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-02-23, 16:01, w caoci zmieniany 1 raz  

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2009-02-24, 19:51   

stekmen napisa/a:
Chris są jeszcze czujniki jeden w przednim błotniku jeden pod kanapą i jeden w bagażniku oraz przy kierownicy

Aha,ta moja z EDC jest dość mocno zdekompletowana więc nie wszystko ogarnąłem :)

Maras,amorki EDC tylko ori - koszty straszne.Regeneracja jakiś czas temu 250 zł para i trzymają.

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysany: 2009-02-25, 01:01   

Masz rację Chris tylko Suchs... komplet to ponad 8tys. :shock: 1/3 wartości auta chyba :lol: a co do regeneracji 250 za komplet i działa bo pamietam jak pytałem kiedyś o regenerację amorków do Nivo w e34 to mi powiedzieli owszem 170 od sztuki ale nie będize już dzizałało jak nivo... Ech...dam sobie spokój z "IL"ami i poszukam jakiejś 728 czy 730 i koniecznie bez EDC...

Niemniej jednak dzięki za podpowiedzi, rozjaśnienie oraz otrzeźwienie w sprawie kosztów...
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-02-25, 01:04, w caoci zmieniany 1 raz  

kostek_ja 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 28 Pa 2008
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-03-01, 01:45   

MARAS napisa/a:
Ktoś mi powie czy to wogóle jest odczuwalne

Minimalnie gorzej wybiera nierówności. Na zakrętach nie odczuwalne. Najważniejszym plusem tego jest to że zawieszenie nie siada pod obciążeniem. Ale czy ja wiem czy jest to warte tych pieniędzy przy serwisowaniu.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: