Wysany: 2005-10-25, 11:53 Chromowanie odbłyśnika od swiateł mijania.
Czytałem gdzieś, że wypalony/zniszczony odbłyśnik od świateł mijania można pochromować na nowo. W związku z powyższym mam dwa pytania:
1. jaki jest tego efekt
2. gdzie ktoś mi coś takiego zrobi w Wawie
Witam, robiłem coś takiego u siebie, czyli chromowanie plastikowego wkładu soczewki, efekt był dobry ale na jakiś rok, później wszystko wróciło do kiepskiej "normy". Koszt zabiegu 100zł, Sulejówek ul. Moraczewskiego, telefonu niestety brak
Daj sobie spokój z chromowaniem. Poszukaj na Allegro osób które sprzedają "wszystkie części do bmw" najlepiej z Twojej okolicy. Spytaj się czy mają wkłady do świateł. Jeśli maja podjedź do takiego sprzedającego i obejrzyj wkład (w mojej sa takie same światła - obejrzałem 7 wkładów, tylko 1 był dobry). Jeśli będzie dobry zapłacisz za niego 30-40 zł (chromowanie wychodzi drożej).
Niestety wypalone wkłady to baaaardzo częsta usterka. Wynika z tego że po kilku lub kilkunastu latach ulegają one zabrudzeniu, a niektórym nie chce sie dłubać więc wkładają żarówki 100 W zamiast standartowych 55. Przez "chwilę" świeci to lepiej, lecz potem wkłady "odlatują"...