Wysany: 2006-03-26, 12:06 Kilka problemów z E34 520i
Cytat:
Czesc mam na imie artur. Od niedawna jestem posiadaczem BMW 520I z 1990R.I nigdy wczesniej nie miałem takiego autka jak to.Jest poprostu niesamowite.Ale jest pare małych usterek i nie wiem jak sobie z tym poradzic.Problem w tym ze mieszkam w angli, a tu mechanicy nie sa tacy dobrzy jak nasi.i chcą tylko skroic siano.Mam zamiar jechac nią do polski w maju i mam troche obaw bo jade z małym dzieckiem.Mam trzy problemyPierwszy to taki ze jak daje na luz to spadaja obroty ale autko nie gasnie.Drugi czuc płyn z nadmuchów przy włączonym ogrzewaniu.No i trzeci rano mam problem z zapaleniem.A tak pozatym spisuje sie swietnie.Wymieniłem swiece ,filtr powietrza i nie wiem co dalej.Jak mozecie to doradzcie mi co mam zrobic.bo ja nie mam pojecia.A auto jest warte tego zeby w nie troszke zainwestowac.Z gory dziekuje .ARTUR.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
problem pierwszy
jesli nie gasnie to chyba nie wielki problem a ze spadaja obroty to raczej dobrze..
drugi problem
jaki plyn czuc? jesli chlodzenia to przy wlaczonym ogrzewaniu moze oznaczac ze cos jest nie tak z nagrzewnica (dziurawa)
trzeci
problemy z odpaleniem rano... ciezko jest cos napisac... co sie dzieje? slabo kreci rozrusznik? paliwo nie dochodzi (moze filtr paliwa bo zle paliwo to raczej nie problem w anglii) albo z cewkami nie tak lub po prostu akumulator slaby...
wiecej informacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
siemka pozdrowienia dla wszystkich .tak jak pisałem wczesniej mam BMW 520I.rok produkcji 1989 pierwsza rej 1990.Silnik 2litry,130km,6 cyl.Niedawno wymieniłem świece, olej.filtr powietrza.No i teraz cyka troszke lepiej, nie ma juz takich problemów z zapalaniem.Temperature trzyma w normie,nie grzeje sie.Ale to jeszcze nic jak oddałem auto do mechanika na wymiane swiec i oleju to nic sie nie zmieniło.Wiec mam tu kolege który miał trzy takie autka w polsce no i zaczął coś tam patrzec , i co sie okazało facet który wymieniał swiece to nie nazwe tego fachowo bo sie na tym nie znam ale na swiecach są takie aluminiowe koncówki i gamon ich nie posciągał.Poprostu załzył przewody ze one tylko lekko stykały sie ze swiecami ,no i było do bani.Ale po skorygowaniu tego przez kolege i wymianie filtru powietrza jest mniej wiecej oki.Mam tylko dwa problemy z moim autkiem .
1. czuc płyn przez nadmuchy ale tylko przy ciepłym p[owietrzu
2.przy wrzuceniu biegu jałowego spadają obroty ale autko nie gasnie.
Mam tylko obawy bo jade tym autkie do polski bo mam troche gratów do zwiezienia , a nie ma co sie oszukiwac auto nie jest nowe.Nie wiem na co uwazac, i czego pilnowac.Pozatym nie wiem jak czesto wymieniac pasek rozżądu bo jest naklejka ale zamazana i nic nie widac.Auto ma książke serwisową prowadzoną od nowosci, kazdy przegląd i wymiany czesci są ujete tylko ze jest to nioe czytelne .Stan ogólny jest bdb.Ma najechane 160 tys ml.Poprostu jest nie samowita.teraz wiem ze to auto jest dla mnie .Jezeli mozecie i macie ochote to podajcie mi pare wskazówek.Jesli chodzi o obsługe tego auta .POZDROWIENIA Z COVENTRY dla wszystkich maniaków marki BMW.cZEKAM NA ODPOWIEDZ .....ARTUR.....NARKA
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-03-29, 23:50
1. plyn prawdopodobnie wycieka przez nagrzewnice. czuc to dopieropo nagrzaniu gdyz dopiero wtedy zaczyna parowac plyn. nie wiem jAK W E34 Alew e30 jest troche roboty z wymiana nagrzewnicy.
2. przeczysc silnik krokowy powinno pomoc.