BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Kilka problemów z E34 520i
Autor Wiadomo
BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-03-26, 12:06   Kilka problemów z E34 520i

Cytat:
Czesc mam na imie artur. Od niedawna jestem posiadaczem BMW 520I z 1990R.I nigdy wczesniej nie miałem takiego autka jak to.Jest poprostu niesamowite.Ale jest pare małych usterek i nie wiem jak sobie z tym poradzic.Problem w tym ze mieszkam w angli, a tu mechanicy nie sa tacy dobrzy jak nasi.i chcą tylko skroic siano.Mam zamiar jechac nią do polski w maju i mam troche obaw bo jade z małym dzieckiem.Mam trzy problemyPierwszy to taki ze jak daje na luz to spadaja obroty ale autko nie gasnie.Drugi czuc płyn z nadmuchów przy włączonym ogrzewaniu.No i trzeci rano mam problem z zapaleniem.A tak pozatym spisuje sie swietnie.Wymieniłem swiece ,filtr powietrza i nie wiem co dalej.Jak mozecie to doradzcie mi co mam zrobic.bo ja nie mam pojecia.A auto jest warte tego zeby w nie troszke zainwestowac.Z gory dziekuje .ARTUR.

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-03-26, 20:32   

problem pierwszy
jesli nie gasnie to chyba nie wielki problem a ze spadaja obroty to raczej dobrze..
drugi problem
jaki plyn czuc? jesli chlodzenia to przy wlaczonym ogrzewaniu moze oznaczac ze cos jest nie tak z nagrzewnica (dziurawa)
trzeci
problemy z odpaleniem rano... ciezko jest cos napisac... co sie dzieje? slabo kreci rozrusznik? paliwo nie dochodzi (moze filtr paliwa bo zle paliwo to raczej nie problem w anglii) albo z cewkami nie tak lub po prostu akumulator slaby...
wiecej informacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-03-29, 17:53   

Cytat:
siemka pozdrowienia dla wszystkich .tak jak pisałem wczesniej mam BMW 520I.rok produkcji 1989 pierwsza rej 1990.Silnik 2litry,130km,6 cyl.Niedawno wymieniłem świece, olej.filtr powietrza.No i teraz cyka troszke lepiej, nie ma juz takich problemów z zapalaniem.Temperature trzyma w normie,nie grzeje sie.Ale to jeszcze nic jak oddałem auto do mechanika na wymiane swiec i oleju to nic sie nie zmieniło.Wiec mam tu kolege który miał trzy takie autka w polsce no i zaczął coś tam patrzec , i co sie okazało facet który wymieniał swiece to nie nazwe tego fachowo bo sie na tym nie znam ale na swiecach są takie aluminiowe koncówki i gamon ich nie posciągał.Poprostu załzył przewody ze one tylko lekko stykały sie ze swiecami ,no i było do bani.Ale po skorygowaniu tego przez kolege i wymianie filtru powietrza jest mniej wiecej oki.Mam tylko dwa problemy z moim autkiem .

1. czuc płyn przez nadmuchy ale tylko przy ciepłym p[owietrzu

2.przy wrzuceniu biegu jałowego spadają obroty ale autko nie gasnie.

Mam tylko obawy bo jade tym autkie do polski bo mam troche gratów do zwiezienia , a nie ma co sie oszukiwac auto nie jest nowe.Nie wiem na co uwazac, i czego pilnowac.Pozatym nie wiem jak czesto wymieniac pasek rozżądu bo jest naklejka ale zamazana i nic nie widac.Auto ma książke serwisową prowadzoną od nowosci, kazdy przegląd i wymiany czesci są ujete tylko ze jest to nioe czytelne .Stan ogólny jest bdb.Ma najechane 160 tys ml.Poprostu jest nie samowita.teraz wiem ze to auto jest dla mnie .Jezeli mozecie i macie ochote to podajcie mi pare wskazówek.Jesli chodzi o obsługe tego auta .POZDROWIENIA Z COVENTRY dla wszystkich maniaków marki BMW.cZEKAM NA ODPOWIEDZ .....ARTUR.....NARKA

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-03-29, 23:50   

1. plyn prawdopodobnie wycieka przez nagrzewnice. czuc to dopieropo nagrzaniu gdyz dopiero wtedy zaczyna parowac plyn. nie wiem jAK W E34 Alew e30 jest troche roboty z wymiana nagrzewnicy.
2. przeczysc silnik krokowy powinno pomoc.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: