BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
TESTUJEMY !
Autor Wiadomo
Maciek e36 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Wrz 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-04-18, 21:48   TESTUJEMY !

Witam chce zrobić małą ankiete dotycząca środków do pielęgnacji aut; mianowicie jakich srodków używacie i jakich firm co polecacie, a czego nie; mam na myśli wszystkie środki do poszczególnych "częsci" auta: do tapicerki, felg, lakieru, silnika, plastików, opon itp. Ja osobiście uważam, że srodki firmy Turtle wax są godne uwagi mają sporą game produktów do pielęgnacji auta praktycznie wszystko. Używam ich i się bardzo dobrze sprawdzają.
Niestety ciężko je dostać. :) :)

(jeżeli taki temat juz był, to skasujcie)

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-04-18, 22:42   

Niedawno sprobowalem srodkow firmy Formula 1.

Uzylem pasty woskujajcej Carnauba Wax oraz nablyszczacza do opon i sa bardzo dobre.

Najlepsze sa jednak srodki amerykanskiej firmy Eagle 1, sa mega kozackie ale niestety dostepne tylko w USA (ja mam male partie czaem z prywatnego importu).

http://www.eagleone.com/

piotr323 

Pomg: 1 raz
Doczy: 14 Cze 2005
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-04-18, 23:02   

Marcin napisa/a:
........ ale niestety dostepne tylko w USA (ja mam male partie czaem z prywatnego importu).http://www.eagleone.com/

chyba całej strony nie odwiedziłeś, oto dystrybutor w Polsce:

VALVOLINE POLSKA, DIVISION OF ASHLAND POLAND Sp. z o o
Street Address: 38 ul Lopuszanka Street
City, State/Prov Zip: 02-232 Warszawa, Poland
Telephone/Fax: 48-22-868-7207
e-mail: turbaniak@ashland.com

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-04-19, 09:42   

Prestone polecam.

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-04-19, 15:01   

do czyszczenia wnetrza odkurzacz electrolux, do szyb jakis tam plyn do zwyklych szyb, szampon to do Karchera ten specjalny lub jakikolwiek szampon samochodowy, do felg kiedys mialem takie w psiukaniu ale bylo beznadziejne a wosk to carnacuba wax o nazwie formula 1 (taki zolty)...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-04-20, 16:07   

ptasie kupupy, piach i błoto - jak będzie za bardzo błyszczeć, to Ci porysują, więc nei warto :wink:

- mógłbyś napisać chociaż co testujemy, to oszczędziłbym sobie czasu i nie odwiedzał tego tematu - w robocie dość długo otwierają mi się strony

CRC 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2006-04-24, 01:53   

Tez uzywam od jakiegos czasu Carnauba Wax Formula 1 niestety uwazam ze jest to produkt marnej jakosci. Mysle ze napis na opakowaniu ze zapewnia połysk (itd) do 12 miesiecy moze wywołac jedynie smiech na sali. Te12 miesiecy to chyba uzyskali trzymając nawoskowane auto w hermetycznym pomieszczeniu. Wczesniej uzywałem wosku Shell'a i był duzo lepszy, przynajmniej po ponownym umyciu auta za jakis czas po nałozeniu wosku widac było ze wosk się nie "zmył". Carnauba Wax niestety po umyciu nie pozostawia po sobie najmniejszego sladu. Lakier wraca do stanu z przed woskowania. Naszczescie mam całkiem ładny lakier i bez wosku wiec nie marzudze za bardzo, dalej go uzywam, ale jak skoncze to opakowanie to ponownie go juz nie kupie. Kolejna rzecz którą zauwazyłem - strasznie przyciaga kurz ten wosk :( Normalnie 2 dni po nawoskowaniu juz mozna pisac palcem po aucie, a dodam ze nie jezdze zadnymi polnymi drogami...

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-04-24, 11:39   

CRC napisa/a:
Tez uzywam od jakiegos czasu Carnauba Wax Formula 1 niestety uwazam ze jest to produkt marnej jakosci. Mysle ze napis na opakowaniu ze zapewnia połysk (itd) do 12 miesiecy moze wywołac jedynie smiech na sali. Te12 miesiecy to chyba uzyskali trzymając nawoskowane auto w hermetycznym pomieszczeniu. Wczesniej uzywałem wosku Shell'a i był duzo lepszy, przynajmniej po ponownym umyciu auta za jakis czas po nałozeniu wosku widac było ze wosk się nie "zmył". Carnauba Wax niestety po umyciu nie pozostawia po sobie najmniejszego sladu. Lakier wraca do stanu z przed woskowania. Naszczescie mam całkiem ładny lakier i bez wosku wiec nie marzudze za bardzo, dalej go uzywam, ale jak skoncze to opakowanie to ponownie go juz nie kupie. Kolejna rzecz którą zauwazyłem - strasznie przyciaga kurz ten wosk :( Normalnie 2 dni po nawoskowaniu juz mozna pisac palcem po aucie, a dodam ze nie jezdze zadnymi polnymi drogami...

Moze uzywasz zbyt agresywnego szamponu do mycia. Ja po umyciu samochodu nadal mam wosk na aucie (widac po kroplach jak splywaja).

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: