Wysany: 2006-04-30, 20:20 Zwykły gaz w M43 co o tym myślicie?
Witam
Zastanawiałem się nad ząłożeniem gazu do swojego paździocha bo jak już jeździć 1.6 to chociaż oszczędnie. Odwiedziłem 3 gazowników i u każdego usłyszałem to samo do M43 tylko WTRYSK.
Podobno w silniku są jakieś zmienne fazy dolotu i jakaś klapka na metalowej ośce która w przypadku wystrzału wpada do cylindrów i blablabla jakieś tłoki do wymiany zawory czy coś
Inwestowanie 3,5-4 tyś w samochód warty 9tyś nie ma raczej większego sensu.
Dziś przeglądałem allegro i widziałem kilka e36 z m43 i zwykłym gazem i chciałem się was zapytać co o tym myślicie?
Dopuki mogłem jeździłęm na PB ale przy obecnych cenach już mi się to nie kalkuluje pozatym to jest głupota w przypadku samochodu który i tak nie zaspecjalnie jeździ.
yo!
Weź Mały napisz ile ty robisz miesiecznie lub rocznie kilometrów bo jeżeli z 1000 km miesięcznie to instalacja bedzie sie długo zwracac a juz niedlugo jak ten nasz super ekstra rząd dowali akcyze na LPG to po co ci ten interes
pozdro
do samochodu nie jezdzacego codzinnie kupy km bezsensem jest zakładanie gazu ... pamietaj ze wiecej rzeczy jak swiece, olej, filtry, drozszy przeglad, cały czas niemoznosc dobrego wyregulowania .... jak robisz codzinnie mniej niz 100km to daj sobie spokoj .... jak tylko dowala akcyze na gaz to waywal instalacje ze swojego ... pali mi okolo 4l wiecej gazu niz beznyny ... czyli 100km na benzynie to okolo 40zł a na gazie 30 ...
Witam, mam u siebie e36 1,8 M43 z instalacją na srubkę, Chodzi bez zarzutu, nie strzela, czasami minimalnie falują obroty ( tylko na gazie), po za tym ok. Pali około 10-12 litrów gazu
Witam, mam u siebie e36 1,8 M43 z instalacją na srubkę, Chodzi bez zarzutu, nie strzela, czasami minimalnie falują obroty ( tylko na gazie), po za tym ok. Pali około 10-12 litrów gazu
Jakub ale mówisz o e30? W e30 nie było silnika m43 było m40.
Jeżeli masz silnik m43 to powiedz co zrobili z tą klapką w dolocie?
Co do ilości kilometrów. Panowie ile się dało jeździłem na PB ale do pracy jeżdze 120km od Warszawy przy obecnych cenach nie dam rady. Miesięcznie robię około 4000-5000tyś km wydatek na benzyne przekracza znacznie 1000zł więc to bez sensu.
jak dobrze poszukasz sekwencje mozna za 3 tys wyrwac (przynajmiej w moich stronach). a to fakt ze gazownicy cwaniakuja i nie chca klasc zwyklych instalek do tego typu motorow raz wieksze ryzyko dwa wieksza przycinka na sekwencji.
Poszukałem wypytałem kilku ludzi i wygląda na to,że sporo osób ma zwykły gaz w tym silniku i nie narzekają więc już wszystko wiem. Dzięki wszystkim za pomoc. Puz sekwencje moge mieć za jakieś 2700zł może nawet troszke taniej co nie zmienia faktu że są to dla mnie kosmiczne pieniądze i nie jestem teraz w stanie ich nazbierać wydając tyle na PB.
Jakub tej klapki nie widać. One jest w kolektorze dolotowym to jest tak zwana DISA czyli zmienne fazy długości dolotu. Skoro nic o niej nie wiesz znaczy,że nic się z nią nie działo. Powiedz w takim razie jakie masz zabezpieczenia antywybuchowe (grzybki,klapka ze spadającą gumą itd) oraz czy zdarzało się,że gaz Ci strzelił i jakie były tego następstwa.
Jest antywybuch z gumką między kolektorem a przepływomierzem, strzelił raz i spadła ta gumka i nic sie nie stało więcej. Po tej akcji zrobilem regenaracje parownika ( membrany itd) i jest wszystko dobrze
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-05-03, 23:47
maly, sadze za bartek ktorego ci polecilem napewno zalozy ci zajejajna instalke i nie bedziesz narzekal.ja mam od niego i nie strzela w ogole.
len z niego co nie miara ale jak cos zrobi to trzeba go chwalic 8)
zakaldal ostanio zwykla srube do V8 i klient nabywca nie ma zadnego problemu z ta instalka.jak fachowiec to fachowiec 8)
Informacji nigdy za wiele już nazbierałem troche opini od ludzi co i jak mają i jest najlepsze w m43 i powiem Bartkowi a on sam wyda opinie co o tym myśli i zrobi jak ze chce.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-05-04, 22:10
no np. malucha zespawanego z 4 czesci
dobry sposob na niego to przyjechac z czteropakiem browarka,otworzyc ,poczestowac tatusia i popijajac babelki pogadac o robocie