Witam
Dziś coś się stało z moją skrzynią biegów.
Przy każdej próbie wrzucenia 2-giego biegu skrzynia zgrzyta.
Nie ma znaczenia czy z 1 na 2 czy z 3 na 2 zawsze zgrzyta.
Pozostałe biegi chodzą bez najmniejszych problemów.
CO może być tego przyczyną i jak to naprawić? Synchronizator?
Jakie będą ewentualne koszta?
ja mam dokładnie to samo.. i już szukam skrzyni mozna dostac już za 200-300 pln a za ta kase nikt w skrzyni nie bedzie grzebał, już nie mówiąc o kosztach cześci.. do E36 powinna pasowac z e30 m40.
szukaj drugiej skrzyni chyba ze bedzie bardzo droga to mozesz podjac sie naprawy jeden synhroniztor do e30 90r kosztuje 360 zl w aso podejrzewam ze do e36 cena bedzie podobna dochodzi jeszcze koszt uszczelek itp. nie wiem tylko ile mechanik wezmie za robote ale podejrzewam ze nie malo
sorry za odgrzanie kotleta ale mam podobny problem jak mial ( badz ma ) --==maly==--.
przy powolnym przerzucaniu biegów nie zgrzyta ale jak chce szybko to juz zgrzyta. czy to wlasnie wina synchronizatorów? ile tego jest w skrzyni i jaki koszt wymiany?
Casus ja do tego nie doszedłem ale kilka następnych szybszych przerzuceń ze zgrzytem i możesz szukać nowej skrzyni bo synchronizator się rozleci i bez zgrzytu już nie włożysz biegu nawet po woli. U mnie tak było i skończyło się wymianą skrzyni bo mniej kosztowała niż naprawa.
casus maximus, zrób tak że jadąc np 60 km/h gdy chcesz zredukować na dwójke np z czwórki to wciśnij sprzęgło, wsadź trójke, nie puszczając sprzęgła wyjmij trójke i wrzuć dwójke, jeśli nie zgrzytnie wtedy wcale to winny jest synchronizator 2 biegu bo całą brudną robote wykonał za niego synchronizator trójki w opisanej próbie. Poza tym ważne jest jeszcze w jakim stanie masz sprzęgło, może nie wysprzęgla do końca i dlatego zgrzytają biegi, spróbuj zmieniać z między gazem i czy wtedy zgrzytnie
zakładam że chcesz szybko zredukować z trójki na dwójke, przykładowo jadąc na trójce 60 km/h masz zakładam ok 2800 obr/min, wyrzucasz auto na luz, wciskasz gaz na puszczonym pedale sprzęgła żeby rozpędzić silnik do ok 4 tyś obr (zakładam że tyle miałbyś jadąc 60 km/h na drugim biegu) i wtedy szybkim ruchem normalnie wrzucasz dwójke. teraz jaśniej?
Też tak mam ale w e30 też myślałem o tym że może sprzęgło ale jeśli było by sprzęgło to na każdym biegu bo mi zgrzyta tylko jak dam w palnik i od 5500rpm w gore jest zgrzyt z 2-3 mało denerwujące bo często nie zapier... ale gdy lecę na trasie i chce wyciąć kilka aut i robie z 5-3 lub 4-3 to zgrzyt jest denerwujący jeśli jedziemy np. w trasę 300km
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
oki dzieki frantic, teraz duzo jasniej. i wtedy powinno zgrzytnąć czy raczej nie?
nie ma prawa zgrzytnąć a jesli nie uda ci się zgrać idealnie obrotów ale mimo to dodasz międzygazu to może zgrzytnąć ale i tak dużo delikatniej, kiedyś jak mi padło sprzęgło w poprzednim clio kumpel który mi to uświadomił przewiózł mnie moim samochodem i wrzucał biegi bez żadnego zgrzytu wyrównując prędkości obrotowe silnika i skrzyni biegów przez co biegi wchodziły jak w masło jak idealnie zgrał obroty silnika do zmiany na inny bieg, a zmieniając w normalny sposób z wciskaniem sprzęgła i noga zdjęta z gazu nie było szans zmienić biegu bo albo sie skrzynia opierała i nie wbiło się biegu albo był jeden wielki zgrzyt. zrób sobie taki test jeszcze, stojąc w miejscu odpal silnik i spróbuj wrzucić szybko wsteczny z luzu lub jedynke, jesli czujesz opór to zgaś silnik, jeśli na zgaszonym wejdzie jak w masło to sprzęgło "płozi" czyli nie rozłącza idealnie silnika od skrzyni
Mam podobnie z wrzuceniem drugiego biegu, może nie zgrzyta ale czuć że bieg 2 wchodzi o wiele ciężej niż pozostałe. Zimą przy temperaturach rzędu -20 wogóle ciężko było wrzucić 2. Olej wymieniałem poprzedniej zimy na 75w90 valvoline.
MOŻE KTOŚ PRÓBOWAŁ ZALAĆ CERAMIZER DO SKRZYNI Jak uważacie pomogło by???
Może na wasze problemy także????
Jeżeli ktoś stosował niech się wypowie w temacie
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
frantic, w pierwszym przypadku nie zgrzytlo ale nie weszlo dobrze. ciezko troche. byc moze gdybym bardziej ciagnal w kierunku dwojki toby zgrzytalo. w drugim przypadku nie zgralem dobrze obrotow i mi ciezko weszlo. jeszcze poprubuje temat ze sprzeglem.
U mnie też cieżko wchodziła dwujka potem zaczęła zgrzytać.. pomogła wymiana oleju na olej do skrzyń automatycznych dwujka zaczeła wchodzić lekko.. ale po roku skrzynia padła (niedało sie wrzucić biegu bez zgrzytu)
Jeszcze co do skrzyni, czy da sie wymienić skrzynie z 88r na 90r tam jest inne mocowanie całego ukąłdu lewarka w 88 jest taka blacha w 90 jest taka łapa z aluminium ona troche wystaje i niewiem czy sie to tam zmieści? Ktoś robił taką przekładke?
Było tak:
1 , 2 wsteczyn na postuju ze sprzęgłem - auto sie toczy do przodu, i zgrzyta - pomogło wymienienie tulejki i tego plastiku przy "kulce" przy drążku zm. biegów - teraz nic nie zgrzyta auto sie nie toczy do przodu przy wciśniętym sprzęgle, objawy ustały, drążek latał teraz nie lata
Jednak z 1 na 2 przy 6000, 5000, 4500 obrotów nie da się wrzucić żadnego zgrzytu, po prostu sie nie da .... reszta biegów OK
Wysprzęglik to chyba nie jest, raczej jest wporządku - opinia fachowca
Miał ktoś już cosik takiego?
1 , 2 wsteczyn na postuju ze sprzęgłem - auto sie toczy do przodu, i zgrzyta
dla mnie to jest ewidentnie uszkodzone sprzęgło(nie rozłancza 100% silnika od skrzyni), ale skoro piszesz że po wymianie innych elementów ustało to dziwna sprawa
Bardzo dziwne - mechanik mówił mi że na bank to docisk - ale sprzęgło kompletne mam nówke - 6000km, teraz ten objaw zniknął, ale że dwójki sie nie da przy wysokich obrotach z jedynki wrzucić....
Mozliwe ze cos przy mechanizmie zmiany biegow krzywo, zle poskladane i dlatego taki cyrk? Cala przyjemnosc nie omija, o sciganiu sie od zera moge zapomniec...