Auto stalo od paru miesięcy w garażu nieodpalane bo robię ze skrzynią, stwierdziłem teraz że skądś cały czas sączy się olej po silniku
Wygląda to tak jak na zdjęciu (zrobione od spodu, widać zdjęty wydech)
Skąd to może lecieć ? I jakim cudem kapie dalej po paru miesiącach stania
Wyglada na uszczelke pod glowica a to na pewno nie stalo ise od stania i musialo byc wczesniej. Jezeli taki wyciek pojawil sie jak auto stalo to uwazaj na ludzi co maja dostep do garazu bo ktos ci niezly numer wywinal
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639
mi tez podobnie cieko okazlala sie uszczelka pod deklem i takie 4 male gomowe koleczki pod uszczelka chyba zaslepiaja walki rozrzadu (koszt 5zl szt w aso) +uszczelka spróbuj to na dziendobry nie ruszal glowicy.....przegon ja z 1 dzien i zobacz czy nie ma wody w oleju jak nie ma to na 90% nie jest to uszczelka pod glowica!! a u mnie dotyczy to M20 ale w sumie sa bardzo podobne:))
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
m30 nie ma tych koleczkow o ktorych pisze kolega wyzej na uszczelke dekla to nie wygada z tego w zglegu ze gora glowicy na focie wyglada na sucha jedny sprawa odpalisz autko i bedziesz jezdzil kontroluj olej jak nie ubedzie to olej sprawe i tak samo jak go nie przybedzie i jak nie zmieni koloru chyba ze Cie to drazni to glowica do gory planowanko i nowa uszczelka do tego warto zrobic uszczelniacze zaworowe wymienic slizgacze lancucha ja jak robilem u siebie to wyienilem sprezyne napinacza lancucha bo koszt jest smieszny a nowa byla dluzsza o 3 cm jak bedziesz wymienial usczelniacze to zobacz jak zaworki wygladaj i ew je dotrzyj i tyle jak wyciek jest nie wielki to jezdzij do momentu az zacznie sie lac wiecej. Pozdro
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639