BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pomóżmy
Autor Wiadomo
Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-05-21, 03:02   Pomóżmy

Mysle ze nikt nie zasluguje na taki los :roll:
Ja złożylem podpis to nic nie kosztuje a mozna pomóc
=wstep]KLIK

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-05-21, 14:48   

koles ponad 30 lat , po studiach i myslal ze uda mu sie wyslac narkotyki poczta :lol:

tez zlozylem podpis bo mi zal tak naiwnych ludzi - mam nadzieje ze zmadrzal w tym wiezieniu i ze go wypuszcza

--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-05-21, 15:27   

Podpisałem choć historia jest niezbyt jasna.

Firley 

Doczy: 21 Mar 2005
Skd: Wawa
Wysany: 2006-05-21, 15:53   

Jak można podpisać tą petycje skoro nie ma w niej żadnej treści ?? Jak dla mnie to jakaś dziwna sprawa :?

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-05-21, 16:00   

Cytat:
Złóż podpis pod petycją

Petycja jest adresowana do polskich władz by te poparły prośbę Michała o królewski akt łaski. Król Tajlandii udziela aktu łaski tylko tym więzniom, którzy mają poparcie społeczeństwa i rządu swojego kraju, także każdy podpis zwiększa szanse Michała na powrót do domu. Bez Waszej pomocy nie będzie to możliwe.

Firley 

Wysany: 2006-05-21, 16:01   

Uważasz ten tekst jako treść petycji ??
To co jest tam napisane adresowane jest do twojej osoby a nie do władz naszego kraju

http://rwo.pl/Petycja/
Kod:
III. Nasze postulaty
W związku z powyższym wnioskujemy o ... :
Ostatnio zmieniony przez Firley 2006-05-21, 16:05, w caoci zmieniany 1 raz  

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-05-21, 16:05   

Podzielam zdanie Firleya, tu nie ma zadnych konkretow, a bajeczka o o utracie srodkow do zycia itp jakos mnie nie przekonuje, jak kogos stac na wycieczke do tajlandii to raczej smierc glodowa mu nie grozi.
Cytat:
Znamy Michała jako człowieka o dużej wrażliwości, oddanego przyjaciela, zawsze gotowego do niesienia pomocy, otwartego na problemy świata

No rzeczywiscie, wyjatkowa wrazliwoscia, checia niesienia pomocy ludziom i otwartoscia na problemy swiata sie wykazal.... Wyslal prawie 600 pigul, to juz raczej nie jest drobnostka. Ja sie nie podpisze, nie jest malym dzieckiem wiec niech odpowiada za swoja glupote/pazernosc czy cokolwiek innego go do tego sklonilo.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-05-21, 16:20   

ja tam sie podpisałem ... ale watpie by to coś pomogło .... Tajlandia kraj- imperium narkotykowe, prostytucja ponizej 15-to letnich osób ....

Kary jednak surowe, wiezienia jak kiedys na Ukrajnie i Białorusi domy dla osob niepełnosprawnych gdzie trzymano ich w klatkach po kilkadziesiat osób .... kraj surowego prawa i bezprawia zarazem ... tam żadzi pieniądz ... a do wiezienia trafiaja muły ... takie jak on .... choc on nie przewził w swym ciele prochów

Gniewek89 ja cię nazywam Linkmenem .... nawet nie pytam cie skąd to wziołes ... choć słyszałem że takich jak ten gość jest dziesiątki ...

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2006-05-21, 17:03   

myślałam, że głupszych osób ode mnie nie ma, a tu jednak... jak można próbować wysłać pocztą 600 dropsów?! każdy normalny człowiek ma świadomość, że narkotyki są nielegalne i jeśli decyduje się na to, by mieć z nimi do czynienia, to musi też myśleć o konsekwencjach! nie podpiszę!

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-05-21, 17:07   

Nikt z nas nie zna tej sytuacji, więc po co się mieszać w interes, gdzie nie mamy z niego korzyści. Sam nie podpisuje, bo za pomocą moich danych (imię, nazwisko, miasto i IP) można dużo zdziałać. Mogą to być podpisy, zgody w kontrowersyjnych sprawach na które przecież my się nie godzimy. A potem może być niemiło ...

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-05-21, 17:08   

Heh ja podpisalem bo przeczytalem jego wspomnienia z pierwszych dni w wiezieniu, uważam go za kretyna badź latwowierce jednak mysle zarazem ze kara jaka ponosi jest zbyt sroga. Poprostu nie jest adekwatna do popelnionego czynu.
Napoczatku faktycznie go potepilem ale jak pomyslalem o sobie w jego sytacji to mysle ze juz po pierwszych 2 dniach zalowal swej niezaprzeczalnej glupoty.

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-05-21, 17:17   

A skąd masz pewność, że ta sprawa jest autentyczna ?
Nigdzie nie była nagłaśniana, do mnie nie dociera.

Pamiętajcie, internet to narzędzie sztana ;)

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2006-05-21, 17:30   

Mariusz napisa/a:
internet to narzędzie sztana

Czyżbyś przeszedł na strone Ojca Dyrektora? :lol:

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2006-05-21, 18:24   

Mariusz napisa/a:

Pamiętajcie, internet to narzędzie sztana ;)

jak sie uprzesz to nazwiesz wszystko narzedziem szatana ... wojska, srodki lokomocji, technologie ..... policje, bez przesady

Firley 

Wysany: 2006-05-21, 19:15   

Wertując śieć w poszukiwaniu czegos co mogloby potwierdzic to zdarzenie natrafilem na artykuł pewnej gazety wydania 2004 r
Plik PDF
http://www.slowoludu.com....04/III/25/1.pdf

wiec historia ta jednak miała miejsce :roll:

Swoją drogą niezły głupek :? Być może "tym razem" kolesiowi się nie poszczesciło byłbym tylko za tym, aby został przeniesiony do polskiego zakladu karnego

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2006-05-21, 19:25   

Firley napisa/a:

Swoją drogą niezły głupek :? Być może "tym razem" kolesiowi się nie poszczesciło byłbym tylko za tym, aby został przeniesiony do polskiego zakladu karnego

dziwie sie tylko temu ze ludzie pchaja sie w takie śmierdzące śliwki ... przesyłał prachy w kraju gdzie kara za to jest gigantyczna .. mógł zostac dilerem w Polsce dostałby góra 3 lata a po 2 by wyszedł :| takze rzycze mu tego zeby przesiesli go do Polskiego wiezienia

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-05-21, 20:59   

koleś decydując się na handel narkotykami olał to, że zarobi pieniądze na cudzym nieszczęściu - sam wykazał się zerowym współczuciem, więc zasłużył sobie na ten los i niech się cieszy, że mu ten wyrok śmierci zamienili na dożywocie

organizacje przestępcze handlujące narkotykami z reguły nie ograniczają się wyłącznie do tego procederu - zabijają ludzi, porywają ich i sprzedają w niewolę (zwłaszcza na dalekim wschodzie) i generalnie przyczyniają się do o wiele większych nieszczęść, niż spotkało to tego gościa .... tyle, że decydując się na łatwy zarobek wygodniej jest o tym nie pamiętać - sorry, ale nie żal mi tego kolesia

co innego ludzie, którzy zostają wrobieni w handel i trafiają do więzienia przez naiwność lub przez przypadek - w dalekowschodnich i południowoameryjańskich dość zacofanych systemach prawnych to niestety możliwe - tam z reguły już samo zatrzymanie i otrzymanie statusu podejrzanego gwaranruje skazanie - straszny syf, ale w przypadku osób, które robią to świadomie .... zasłużył sobie :?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: