BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Coś sprzęgło nie wyrabia
Autor Wiadomość
El Wieczor 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2006-06-07, 22:23   Coś sprzęgło nie wyrabia

Problem mam, bo próbuję spalić kapcia a on nic. Kręcę na obroty, puszam sprzęgło, obroty 5000 a on rusza, jak automat na początku a potem wystrzela jak rakieta (albo stoi w miejscu wogóle). Bączka też zakręcić ciężko, bo daję mu w palnik a on tylko kręci na oborty a koła ledwo mielą. Potem straaaasznie śmierdzi sprzęgłem. Co to może być? Linka się zacina czy coś poważniejszego? Miał ktoś coś podobnego? Podczas normalnej jazdy wszystko jest cacy, tylko jak chcę poszaleć, to nie da rady.

E36 92r 320i Coupe

007 

Wysłany: 2006-06-08, 00:49   

sprzeglo ci sie slizga... ale jak je przypaliles i czuc teraz smrodek to nic dziwnego 8) m50b20 zdrowe nie powinno miec problemu z paleniem laka. Jedyna rada to zdjac skrzynie i sie tym zajac (lub jezdzic dotad az calkiem padnie i wtedy wymienic ale w tym czasie nie poszalejesz sobie 8) )

duchPW
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-08, 02:47   

może być tarcza, a może być docisk - tak czy siak warto sprawdzić i ewentualnie wymienić, bo to ta sama robota - więc koszt robocizny też ten sam

007 

Wysłany: 2006-06-08, 07:36   

wpadla mi do glowy jeszcze jedna koncepcja. Otoz jezeli ciekly ci jakies oleje z silnika lub ze skrzyni to moze najzupelniej w swiecie polecialo po ukladzie tarcza docisk. Efekt prawie taki sam tylko ze np przy czestym wachlowaniu mieszkiem biegow smrod bys mial podobny ale troszke bardziej uciazliwy.
Kiedys robilem wlasnie takie autko w ktorym puszczal simering w skrzyni. Wlasciciel przywykl do efektow zapachowych ale rozwalily mnie zupelnie objawy mechaniczne:
1 autem mozna bylo jezdzic dokladnie jak automatem (wrzucales bieg np 2 stawales na swiatlach i mogles zapomniec o sprzegle - tylko hamulec i gaz :D )
2 Kazde dodanie gazu na wyzszych biegach (spora dawka momentu obrotowego) konczylo sie tym ze auto wylo ale nie przyspieszalo.
3 O wyprzedzaniu mozna bylo zapomniec gdyz samochod byl jak tramwaj.
Ale najlepsze bylo to ze po rozebraniu sprzegla az usiadlem z wrazenia jak zobaczylem w jakim stanie jest docisk! Nity z tarczy sprzegla wyzlobily w nim rów 3mm. Tarcza byla prawie jak bibula cienka. A wszystko bylo oblepione mieszanka spalonego oleju + syfu z tarczy i innych brudow. Obraz nedzy i rozpaczy - nie dopuscie nigdy u siebie do takiego stanu

El Wieczor 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2006-06-08, 12:54   

Ok, czyli nie mam wyboru, trzeba się udać do warsztatu :(

KotSylwester 

Wysłany: 2006-06-08, 13:14   

hmmm.

Koledzy nie dodali że w BMW nie ma linki sprzęgła bo jest hydrauliczne;)

A jak z paleniem kacia z prawą nogą na dwóch pedałach (hebel i gaz) ?

Może to kwestia przeskolenia?

Odpowiedz do tematu