BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
POMOCY!!!
Autor Wiadomo
Domel 

Pomg: 1 raz
Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2004-08-26, 17:28   POMOCY!!!

Mozę to wyda się głupie ale powiedzcie mi czy E30 mam kontrolke rezerwy paliwa???
Chciałem zobaczyć ile mi pali moja beema i wskazówka jest już na czerwonym polu ale nic się nie zapala..??!!
Boje się że stane gdzieś w mieście.....
Więc zapali mi się coś czy nie???
Pozdro

artvi
[Usunity]

Wysany: 2004-08-26, 17:31   

nie widzialem jak wyglada to w e30 ale wiem jedno ze jesli wchodzi juz na czerwone pole wskaznik to powinna sie zapalic kontrolka ... byc moze padla ci lampka

Domel 

Wysany: 2004-08-26, 17:33   

No właśnie powinna ale nic mi się nie zapala. Może E30 nie mają kontrolki...??

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2004-08-26, 17:40   

E30 ma kontrolkęrezerwy na 10000000% możesz mi wuierzyć. Jeśli Ci sięnie zapala to proponujęwyciągnąć zegary i sprawdzić żaródkę, prawdopodobnie się już spaliła.

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-08-26, 17:41   

Mają, raz się zapali wczesniej, raz później. Oczywiście niewykluczona jest usterka...
A spalanie łatwiej sprawdzić: tankujesz "pod korek" przejeżdzasz powiedzmy 100, 200, 300 km i znów tankujesz "pod korek". Patrząc na rezerwę będziesz miał złe wskazania - w E30 masz zbiornik 2 komorowy i czasami może się zdarzyć że zacznie ci wcześniej sygnalizowac brak paliwa.

Domel 

Wysany: 2004-08-26, 17:41   

Ok dzięki za info.
czyli musze już nalać.
Pozdro

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-08-26, 18:34   

u mnie sie zapala dopiero jak spadnie poza czerwone pole - i zostaje wtedy jakies 7 litrow..

Go

Wysany: 2004-08-26, 18:39   

ja mam to samo walczyłem i poległem z tym tematem

Miki 

Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-08-27, 08:30   

Tak w e30 kontrolka znajduje sie na wskazniku w okolicach czerwonej kreski. U mnie zapala sie ona dopiero jak strzałka jest juz prawie za czerwona kreska ( chociaż potrafi tez na naszych rownych inaczej drogach czasem mrygnąc). Mimio iż używam pb właściwie tylko do odpalania silnika to i tak staram sie utrzymywc poziom drogocennej benzynki ponad stanem rezerwy.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-08-27, 09:57   

nie ma co jeździć na rezerwie, zwłaszcza jak się ma pompę paliwa z elektrycznym silniczkiem w zbiorniku, bo przy braku paliwa pompa się spali.
przy małych ilościach paliwa, na przechyłach lub nierównościach drogi można też sspalić pompę (wiem z autopsji :cry: ) - a kontrolka nigdy mi się nie zapaliła, tyle, że może być padnięta :roll:

fozgen
[Usunity]

Wysany: 2004-08-27, 23:45   dobra rada

mam e30 w dizelku i powiem ci ze róznie to bywa z tą rezerwa ..... lepiej sprawdz kontrolke , a jak bedzie ok to wez piątke paliwa w bagar i zrób test .... sam tak zrobiłem .... napoczątku myslałem że pali mi jak smok .... a potem ze coś nie tak , a test pokazał cos innego , no i obserwacje równierz , kosztowało mnie to wiele poswiecenia .... zawsze mam ponad 3/4 w zbiorniku ... co wkurza kumpla arniego ... hihihi ... ale poswieciłem sie i do końca wyssałem zbiornik ...az staneła , kontrolka raz zapalała sie przed czerwonym polem a raz jek strzałka leżała prawie na białej kresce ... ?? potem okazało sie że czujnik działa róznie , trzeba chwilke poczekac w pozycji poziomej auta i zobaczyć wsrodkowaną pozycje , a swoją droga obliczyłem ile moge przejechac mniej wiecej w mieście a ile z trasami i wtedy orientacyjnie wiem ile moge jeszcze przeleciec .... a swoją drogą to niemiłym zaskoczeniem bylo stwierdzenie faktu że mój zboirnik jest o ok 10 litrów mniejszy niż myslałem ..... niezłe wgniecenie

Domel 

Wysany: 2004-08-28, 14:48   

Ja juz zalałem "po korek" i teraz zobacze ile przejade...Póżniej znowu zatankuje na maxa i będe wiedział ile moja maszynka żłopie.
Dzięki wszystkim za pomoc :D

Domel 

Wysany: 2004-08-28, 14:49   

Ja juz zalałem "po korek" i teraz zobacze ile przejade...Póżniej znowu zatankuje na maxa i będe wiedział ile moja maszynka żłopie.
Dzięki wszystkim za pomoc :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: