Wysany: 2004-08-26, 23:54 cos piszczy w zawieszeniu
witam teraz problem z innej beczki ostatnio zauwazylem popiskiwanie na dolkach to popiskiwanie jest slyszalne w okolicach prawego przedniego kola i co ciekawe wydaje mi sie ze to bardziej slyszalne jest w srodku samochodu niz na zewnatrz a jezeli juz sie slucha na zewnatrz to wydaje sie to raczej byc gdzies w gorze kola to popiskiwanie raczej mozna by porownac do dzwieku jaki wydaje stare skrzypiace lozko wiec moze nie piszczenie tylko skrzypienie bardzo mnie to denerwuje ten dzwiek kojarzy mi sie z trupem na kolkach i musze sie go szybko pozbyc czy komus tez kiedys tak skrzypialo??
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-08-27, 00:02
Weź kumpla jakiegos, uklęknij przy kole i słuchaj, a qmpel niech się mocno opiera i huśta samochodem. Może uda wam się wykryć przyczynę pisków. Może wystarczy coś przesmarowac wazelinką lub psiuknąc WD40
Wysany: 2004-08-27, 00:11
ja mam to samo w lewym tyle - cieszę się, że temat został poruszony - bo mnie to trochę wkurza -
- podgłaśniam radio i pomaga
a poważnie - u mnie jest odgłos jakby niedomkniętej klapki- słychać głównie na nierównościach drogi (czyli często)
no wlasnie z pomoca znajomego sprawdzalem sluchalem gdy on ugniatal samochod jezdzilem z 5 minut przewieszony przez szybe pasazera(nie ja prowadzilem ) i w tym problem ze nie wiem co to skrzypi gdzies w okolicach gornych czy to amortyzator czy sprezyna to juz pojecia nie mam a moze jeszcze cos innego...??a tak nawiasem to u mnie tez pomaga jak podglosnie radio ale wolal bym jednak tego nie slyszec wogole
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
była E30 320i coupe
duchPW [Usunity]
Wysany: 2004-08-27, 00:42
LUKAS napisa/a:
piOTer_W napisa/a:
odgłos jakby niedomkniętej klapki
Może to jednak klapka od wlewu paliwa...
- hehehe
... lewy tył - u mnie klapka od paliwa po prawej stronie
z przodu moze piszczec sprezyna albo po prostu rolki od maski ci sie wyrobily i jest luzna - to wlasnie u mnie piszczy - a z tylu albo klapa, byc moze dzrzwi sa luzne na zamku --- ciezko mi cos doradzic.
hmmm u mnie tez rolki sa wyrobione... czesto cos mi popiskiwalo ale dopiero po przejechaniu jakiegos odcinka. tez sie zastanawialem czy to moze byc to bo maska sie troche rusza przy szybie.. jest jakis sposob zeby to zlikwidowac bez zmiany rolek??
Jeśli chodzi o rolki od maski, to przecież te prowadnice w które one wchodzą sregulowalne Mozna je obnizyc lub podwyższyć Przypatrzcie sięu siebie. Są tam bodaj dwie nakrętki
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
no sa ale co z tego jak rolka ma juz za mala srednice - trzeba by byla ja zgniesc (prowadnice) a obnizanie lub podwyzszanie na prowadnicy ciagnie za soba cala maske no i nie za ladnie to wyglada
fozgen [Usunity]
Wysany: 2004-08-27, 23:30 spróbuj
a ja bym przejrzał góre macpersona i wszysto z tym zwiazane ....
a co do zawiechy sam mam problem ale z tyłem .... dziwnie robi sie nad sterowny w silnych łukach .... nie wiem czy to nie czasem poduchy pod belką moze ktos wie coi to może byc ....
Anonymous Go
Wysany: 2004-08-28, 00:27
Mi czasmi piszczy lewy przód przewaznie po deszczu! jak wyschnie wszystko jest oki!!
jakub [Usunity]
Wysany: 2004-08-28, 00:59
U mnie gdy tylko zaczynało coś piszczeć zawsze (niestety) okazywało się że jest to wyschnięty sworzeń