witam
zacze ło cos nawalac
jeszcze nie zidentyfikowałem
co to moze byc??
tylnia czesc auta wpada w wibracje podczas przyspieszania tylko na 1szym i 2gim biegu.
mowie o normalnym przyspieszaniu a nie butowaniu
oczywiscie na rowniutkiej drodze
myslałem ze to guma na dyfsze ale jest ok
podpora wału?? (walila by sały czas??)
gumy na belce?? wymieniałem w tamtym roku (tak szybko padły??)
jak myslicie co jeszcze sprawdzic??
Przyczyną może być jeszcze m.in.:
- przegub gumowo-metalowy pomiędzy skrzynią i wałem pędnym (tarcza gumowo-metalowa);
- zawieszenie silnika i skrzyni biegów - elementy gumowo-metalowe.
Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-06-20, 12:52
ja stawialbym na podpore walu.jezeli dzieje sie to tylko podczas przyspieszania to na 80% to ona nawala
pozdro
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-06-21, 08:31
może to być związane z nierówną pracą silnika, który przy dodawaniu gazu wpada w drgania - u mnie coś takiego było - czy na jałowym silnik Ci równo pracuje? czy jak podniesiesz maskę i otworzysz przepustnicę, praca silnika jest OK?
Przegub gumowy skrzynia -wał
podpora wały
krzyżak na wale,
dyfer
półośki
poduszki tylenj belki
docisk
skrzynia
linka od gazu sie moze zaciąć - banalnie się to o dziwo zdarza przy kręceniu, jak masz zle wyregulowaną i jest napręzona przy oporowym gazie..
Gumy belki mogą polecieć szbko jak masz uszkodzoną poduszkę dyfra, wtedy też mioże wal się źle kręcic i coś chrobocze...
Autko się mści
MARTINEZ [Usunity]
Wysany: 2006-06-21, 16:10
PioterW napisa/a:
może to być związane z nierówną pracą silnika, który przy dodawaniu gazu wpada w drgania - u mnie coś takiego było - czy na jałowym silnik Ci równo pracuje? czy jak podniesiesz maskę i otworzysz przepustnicę, praca silnika jest OK?
co do pracy silnika jest ok
dzieki za wypowiedzi i pomoc
po sprawdzeniu tych wszystkich wymienionych elemetow i usunieciu usterki dam znac co i jak
dzieki pozdrawiam
pomocy:(
wczoraj wymienilem podpore wału i taki gumowo-metalowy przegub laczacy skrzynie z walem.. po skonczeniu przejechalem sie i jest tragedia. podczas przyspieszania stukanie w tunelu strasznie..to samo przy zdejmowaniu nogi z gazu..
blagam tylko nie piszcie, ze zalozylem inaczej wal i teraz jest w pozcyji niewyważonej...:
Na obwodzie przegubu gumowego są strzałki, które powinny wskazywać bezpośrednio na otwory flanszy, jedne na otwory flanszy skrzyni biegów, a drugie na otwory flanszy wału.
Możliwe jest także, że śruby mocujące ten przegub zostały dokręcone nieprawidłowo, i obróciły się tulejki metalowe w przegubie - najczęstszy błąd montażowy.
Innym problemem może być zbyt mocno skręcony wał na szynach pośrodku, i nie może się przesuwać.
Jest jeszcze wiele innych problemów, które mogły powstać w wyniku demontażu, rozkładania i składania wału oraz montażu.
Generalnie, to przy braku wiedzy na temat właściwego demontażu i montażu wału, lepiej się za to nie zabierać, gdyż przy pozornie wykonanej naprawie można więcej rzeczy zepsuć.
odswieze, zeby nie zakladac nowego. otoz w moim przypadku wymiara podpory okazala sie zbyteczna, gdyz te pukanie jest na tyle wyczuwalne dotykajac reka wykladzine podlogi i ta pionowa scianke pod kanapa tylna i tylko wtedy gdy samochod podskakuje na nierownosciach, dolach etc. co to moze byc? guma mocujaca dyfer? czy cos innego?
kurcze moja beemka takie jaja odwala ale i tak ja wielbie...
wjedz na kanal i zacznij szarpac wszystkim czym tylko sie da to moze sie dowiesz
ostatnio znajomy mial cos takiego; cos mu stukalo na wolnych obrotach w CC i nie wiedzial co
przyjechal przypadkiem do mnie i mi mowi ze cos mu stuka a ja mu pokazuje ze mu z tylu rura wpada w wibracje i wali o zderzak
a jego tesc wymyslil juz jakas smieszna teorie ze cos tam cos tam i ze zloma kupil
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
zlokalizowałem usterke
1. brak sruby przy sprzegle elastycznym
2. popekane sprzegło elastyczne
usterka skasowana
wymiana sprzegła elastycznego
przykrecenie nowej sruby
i jest ok dzieki za pomoc