Wysłany: 2006-07-07, 18:23 [E36] CRC ->> 316i Coupe
Witam,
Przedstawiam Wam moje autko, jest to E36 316i Coupe z 94' roku, silnik M43.
Kupiłem je w listopadzie ubiegłego roku, zasadniczo było w dobrym stanie, ale polskie drogi zimą zrobiły swoje, trzeba było wymienic wszystkie amortyzatory (Bilstein B4), troche elementow zawieszenia, tłumik bo sie sypał w rekach od soli, no i zafundowałem jej nowe opony letnie.
Z wyposazenia to raczej standard jak na Coupe, klimatyzacja, elektryczne szyby i lusterka, wspomaganie, abs oraz alarm.
NIkt nigdy nie przekona mnie do e36 brakuje im tego co mają e30, co do twojej to popracuj nad nią troche, ładne felgi z oponami o normalnym profilu. e36 i to jeszcze coupe strasznie wygląda na takich terenowych kołach, lampy z tył zmień na wiadomo jakie, no i wydech mi sie nie podoba. Pomijając silnik jak te rzeczy zrobisz będzie ładna.
Wysłany: 2006-07-11, 19:49 Re: CRC [E36] 316i Coupe
Kurde!
Kto ci ten wydech montowal ? Wystaje jak cholera i troche krzywo - taka kanalizacje to by Ci lepiej podciagnal pan Wiesiek z pogotowia wod-kan
A na serio i tak wogole to felgi jakies fajnie 16" by pasowaly (z racji na ta Kraine Spowalniaczy w ktorej mieszkasz, odradzam 17")
Lampy z tylu bym zmienil na takie z bialym kierunkiem.....a i jeszcze jedno.....na glebe z nim!
Ja smiem twierdzic ze tak wysokiej e36 qp to ja jeszcze nie widzialem...Mysle ze masz zalozone sprezyny od modelu z wiekszym silnikiem i lepszym wyposazeniem...
Jakbys chcial zaszalec to tez polecam przedni zderzaczek m pakietowy z dyfuzorkiem - bo on na prawde poprawia wyglad e36. Jakbys sprzedal ten co masz to by ci sie operacja w 400 pln zamknela.
Jak bedziesz jechal przez wiadoma kraine to zwroc uwage na taka zolta e36 qp ona ma ladne 16 zalozone oraz zderzak m tech i lekka glebe...wlasnie tak bym widzial twoje auto....Tamta tez jest 4 garowa...:)
Wysłany: 2006-07-11, 23:34 Re: CRC [E36] 316i Coupe
miroll napisał/a:
Kurde!
Kto ci ten wydech montowal ? Wystaje jak cholera i troche krzywo - taka kanalizacje to by Ci lepiej podciagnal pan Wiesiek z pogotowia wod-kan
Jak to nie pamietasz? Sam go montowałes Odstawiłes prowizorke i jeszcze sie czepiasz
Zołta e36 to tez 316 Nalezy do kumpla mojego kumpla o czym dowiedziałem sie wczoraj:)
Felg wiekszych nie bedzie bo:
-Kupiłem juz nowe opony 15' do tych felg, zamierzam na nich troche pojezdzic
-Kraine spowalniaczy lubie szybko pokonywac a nie tamowac ruch tak jak Ty
-Nie liczy sie rozmiar tylko jakość
Auto nizej tez nie bedzie stało z podobnych powodow dla ktorych nie kupie wiekszych felg, no chyba ze sie zdarzy cud i zrobia nam nowe drogi w całym miescie, w co wątpie.
Lampy - zostaną czarne, są bardziej gangsterskie niz białe 8)
[ Dodano: 2006-07-11, 22:42 ]
Mariusz napisał/a:
Wy to marudy jesteście
CRC nie przejmuj się, z nimi tak jest
Jak dla mnie to ładna coupeta. Zadbana.
Silniczek może nie ten, ale nie zawsze jest po myśli. No i lampki tył jakby dało radę to zmienić
PS.
Przecież taka rura wydechowa pasuje do coupe'ty, więc według mnie ... nie ma powodu do zmiany
Silnik jest jak najbardziej "po myśli" wybrany i znaleziony nie z przypadku ale z zamiaru.
Wydech tez wydaje mi sie ze pasuje.
Do lamp wszyscy mają jakies uwagi, a ja zawsze od kiedy wogole myslałem o zakupie e36 coupe to juz wiedziałem ze chce miec czarne kierunki z tył Jak znajde chwile to jeszcze swiatła cofania przerobie na czarne zeby całosc lepiej wyglądała. Tak jak jest teraz było gdy kupiłem auto, nie było to moja inwencja