BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Strzaly z gazu
Autor Wiadomo
84lukasz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 21 Lut 2006
Skd: Zabrze
Wysany: 2006-07-26, 11:31   Strzaly z gazu

Witam. Mam nastepujacy problem : przy odpalaniu czasem zdarzaja mi sie strzaly z gazu (nigdy w przeplywke, zawsze wywala antywybuch kolo kolektora) - rzecz dzieje sie TYLKO przy odpalaniu, nawet po przelaczaniu na noc na benzyne zdarzyl sie strzal rano - co moze byc przyczyna?

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-07-26, 12:22   

Nieszczelne zawory. Zły skład CO2.

ADC 

Pomg: 2 razy
Doczy: 05 Sty 2006
Skd: B-tow
Wysany: 2006-07-26, 17:38   

Przede wszystkim gdy odpalasz na cieplym to musisz chwilke poczekac-niech silnik pochodzi.W pocztakowej fazie wtryskiwacze dodatkowo podaja bene.Ja tez na poczatku odpalalem i od razu obroty zeby przerzucil na gaz-mialem strzalow od huhu.Gdy odczekalem chwile po odpaleniu problem zniknal.Na zimnym wiadomo silnik musi sie zagrzac nie ma lewara :mrgreen:

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2006-07-26, 18:03   

a to "Is" ma wtryskiwacz rozruchowy ?? ????

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-07-26, 18:33   

Nie ma prawa strzelać , parskać itp.!

84lukasz 

Wysany: 2006-07-26, 18:41   

nie dodaje gazu przy odpalaniu, po prostu zaczynam krecic rozrusznikiem i od razu strzela...PS: instalacje mam starego typu na srube benzyne/gaz przelaczam recznie...

duchX
[Usunity]

Wysany: 2006-07-26, 19:47   

WN

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-07-27, 00:01   

a jak przed zgaszeniem przelaczysz na pb tak zeby pochodzil ok 2-3 minut i rano tez palisz najpierw na PB to Ci strzela? sa takie urzadzenia ale to chyba zakladalo sie od 2giej generacji lpg tzw "start protector" i one cos tak pomagaly ale ze mam silnik na siemensie (m50B20) to tego problemu nigdy nie mialem :D

mular 

Doczy: 02 Lut 2006
Skd: Lipno
Wysany: 2006-07-27, 01:16   

witam
mialem to samo strzelało mi na gazie tez mam stary gaz na srube, wymienilem wszystkie swiece i problem znikł ani razu teraz nie strzela :)
pozdro

84lukasz 

Wysany: 2006-07-27, 11:37   

jaqub tak jak piszesz nie probowalem - zreszta strzaly sa na tyle rzadkie ze bym musial to ciagle sprawdzac i nad tym myslec;) Btw swiece byly wymieniane niedawno i bez zmian...Zauwazylem pewna prawidlowosc - jak jestem w pracy i zostawiam auto na parkingu podziemnym na 8h to jak wroce prawie zawsze mi strzeli...

jaqub 

Wysany: 2006-07-27, 20:34   

pewnie zostaje mu troche lpg w ukladzie... ten system start protector wypala caly lpg (autko gasnie bo konczy sie lpg)....

84lukasz 

Wysany: 2006-07-28, 00:05   

Calkiem nieglupi pomysl ale nie wydaje mi sie ze instalacje bez wyzej wspomnianego start protectora seryjnie w ten sposob strzelaja - musi byc jakas wada...

jaqub 

Wysany: 2006-07-29, 17:42   

za duzo lpg zostaje przed silnikiem (np dlugi waz miedzy parownikiem a mikserem) i wystarczy!

szakal 

Pomg: 1 raz
Doczy: 02 Cze 2006
Skd: ŁÓDŹ
Wysany: 2006-07-31, 11:20   i tak

Sprawa prosta. Ponieważ na gazie się gotuje obiady (np.ziemniaki, mielone itp.) nie należy używać tego do napędzania auta. Kto przyjmie tą prostą zasade raz na zawsze zapomni o problemach gazowych. Wiem z doświadczenia i dlatego nie mam już auta na gaz. Zaraz odezwą się komentarze "jak to? u mnie na gazie pięknie chodzi" - ale tak piszą ludzie dla których wymiana co chwile jakiś pierdół, wieczna regulacja i zastanawianie sie czy dziś dobrze pojedzie - jest czymś normalnym.

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2006-07-31, 11:48   

jestes smieszny dobra instalacja zakladana przez kogos kto ma glowe na karku to instalacja bezproblemowa a wymiana filtra gazu raz na jakis czas to faktycznie kupa roboty przez ostatnie 6 tys km w samochodzie wymienilem tylko olej i zarowke a do samochod u wsiadam i wiem że pojedzie tam gdzie chce i moge sie martwić tylko o to że gazu conajwyżej zabraknie nie chwale gazu bo nie jest sympatyczny ,ale dobrze zalożony moze nie sprawiac problemów a dla ciebie łukasz rada jak nie wiesz sam co jest jedz do jakiegos speca (nie pana czesia co tam komus kiedys faktycznie kotleta ugotowal a nie gaz naprawil) niech przejrzy co i jak i pewnie cos doradzi ale mi sie wydaje ze masz cos z zaplonem albo skladem mieszanki a jezeli to zalegajace lpg w dolocie to jak gdzies zostawiasz auto na dluzej to zrob test jezeli masz antywybuch ze spadająca "gumka" ;) na dolocie to ją zdejmij na czas postoju jak wrócisz to ją załóz i odpal i sprawa będzie moim zdaniem wyjaśniona

była E30 320i coupe

szakal 

Wysany: 2006-07-31, 12:44   a jednak

śmieszne to jest Panie kolego kupowanie BMW i zakładanie gazu, mieć auto o charakterze sportowym i ograniczać je gazem. Jak nie stać na BMW to można mieć Tico. W młodszych czasach miałem poloneza i właśnie Tico i nie porywałem się na BMke, bo do baku musiałbym sikać.

Według większośći rozumowania to auto powinno mieć 200 koni i palić 5 litrów i jeszcze się nie psuć.

Dla mnie podjechać na stacje i zatankowac gaz do BMki to była by profanacja....

Ale to sprawa każdego i każdy może mieć własne zdanie...[/center]

jaqub 

Wysany: 2006-07-31, 14:36   Re: a jednak

szakal napisa/a:
śmieszne to jest Panie kolego kupowanie BMW i zakładanie gazu, mieć auto o charakterze sportowym i ograniczać je gazem. Jak nie stać na BMW to można mieć Tico. W młodszych czasach miałem poloneza i właśnie Tico i nie porywałem się na BMke, bo do baku musiałbym sikać.

Według większośći rozumowania to auto powinno mieć 200 koni i palić 5 litrów i jeszcze się nie psuć.

Dla mnie podjechać na stacje i zatankowac gaz do BMki to była by profanacja....

Ale to sprawa każdego i każdy może mieć własne zdanie...[/center]

pisz co chcesz ja jestem jakies 20tys pln do przodu przez jakies 3 lata.... wiec jest to troche ponad 6tys na rok czyli ok 500pln miesiecznie... gaz reguluje sobie sam... filterek ktory trzeba raz lub dwa razy do roku wymienic to ok 20pln... a olej i tak wymieniam co 10tys km wiec nie wiem o co Ci chodzi... zwlaszcza ze jak chce sobie poszalec to robie pstryk na benzynke i dzieki blossowi lata jak fabryka...

Dominik 
pssssssssssssyyyt

Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2006-07-31, 14:39   

Z całym szacunkiem Szakal, ale Kolega pytał o przyczyny wystrzałów, a nie o to na czym gotujesz obiad.

cosmosschwarz orgazmotronic
Buda E30 320i 2D + 5 śrub + hybryda 2,7... w końcu nadmuchana... poszła do nowego pana

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2006-07-31, 19:42   

Mi lem podobny problemil,pomogło wymiana świec na NGK i przewodów WN.POtem delikatna regulacja i jest O.K.powodzenia :D

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2006-08-01, 09:51   

to jest gazofobia - można to leczyć jazdą w samochodzie ze sprawną instalacją,a profanacja?? dobre ale mój samochód ma 17 lat profanował go będe gazem jak będzie miał 35 lat i będzie w dobrej kondycji albo wtedy jak to będzie nówka z salonu /sorryza off

była E30 320i coupe

Mauser 

Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2006-08-02, 19:27   Re: a jednak

szakal napisa/a:
[/center]

JAHAHAHAHAHHA :lol: :lol: :lol:

Piszesz o aucie ze sportowym charkterem... no więc 318 ze sportowego charakteru to ma może wygląd, sportowe BMW zaczyna się od literki M, lub od 3.0. Charakter sportowy to jedno, a sportowe auto to drugie

Poloneza miałem z gazem i co? Strzelił to strzelił, jadę dalej i NIC, zero problemów, ani razu awarii. Czemu? Bo instalka OK, zamontowanie również, i eksploatacja z głową.

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie pod maską pracuje silnik, a nie moja żona, więc w nosie mam na czym jeżdże. Na PB mnie nie stać.
To jest SAMOCHÓD, a nie kobieta mojego życia, a pisząc o profanacji to... ehh... samochód i profanacja... najpierw zastanowić się trzeba, albo do słownika zaglądnąć czasem

84lukasz 

Wysany: 2006-08-02, 19:42   

Szakal - niezlego zrobiles offa - tu piszemy na temat problemu ktorym sa wystrzaly z gazu i to co Ty sadzisz o LPG w BMW nikogo tutaj nie obchodzi...Co do swiec - niedawno je wymienialem, chyba sie wezme teraz za wymiane przewodow WN...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-08-03, 05:30   

szakal ma to do siebie, że wpadnie raz na jakiś czas na forum i zrobi zamieszanie - stary - idź się wyżyj gdzie indziej

szakal 

Wysany: 2006-08-03, 06:09   :)

chyba mi nie poszło:)

Mauser 

Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2006-08-03, 09:10   Re: :)