skoro piszesz że po zdjęciu i założeniu koła to się stało... Myśle że może ktoś wywarzał koła na aucie
Ja bym najpierw oddał koła do wywarzenia (przednie).
jeśli to nie pomoże to sprawdzi dopiero tarcze
jeśli to tylko kwestia zdjecia i założenia kól by miała być (wyważenie na samochodzie) to raczej masz tylko cztery kombinacje na strone i po problemie
to co mam u siebie zrobione, ustalone itp:
- bicie jest tylko z jednej strony;
- toczenie tarcz praktycznie nie pomogło- niestet7y nie zrobiłem na samochodzie;
- ta sama tarcza nie bije na drugiej stronie;
- wymiana piasty na drugą (zapas 8) )- nie pomogła;
obawiam sie że pozostaje mi juz tylko tylko zwrotnica, czy raczej czop zwrotnicy ew. współpracujące z nim łozysko (ale też poszło z zapasu).
nie przypominam sobie bym gdzieś konkretnie przywalił ta stroną - co mogło zaszkodzić zwrotnicy?
Niktun, zacznij może od dokładnego sprawdzenia samego koła, a przede wszystkim opony (szczególnie czy po obwodzie nie ma jaja). W E30 przy szerszych kołach często jest tak, że nawet mały ubytek bieżnika w jednym miejscu (np. po hamowaniu z przydarciem gumy) powoduje drgania koła w czasie jazdy.
i zabrała kase na nowe tarcze ale wkońcu jest cisza i spokój bo byłem zaniekpokojony o Swoje kółka ale teraz jest OK tylko jeszcze jeden stuk bo przy okazji oddałem też drążek kierowniczy główny do regeneracji i jest bajecznie ...
A gdzie regenerowałeś drążek i ile takie coś kosztuje?
Pytam na przyszłość. Może być na PW.
sie ma