BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
przednie spreżyny
Autor Wiadomo
pawelbach 

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Otwock
Wysany: 2006-08-03, 06:37   przednie spreżyny

chce załorzyć z przodu krótsze spreżyny czy musze razem z nimi zmieniać amortyzatory ??

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2006-08-03, 07:04   

To zalezy o ile krotsze?

Bilstein B6 M Technic po skroceniu odboja wewnatrz amorka podejdzie naweto pod -60, ja tak mam :)
Z regóły jesli obnizysz auto do 20mm to nie musisz zmieniac amorkow. Wieksze obnizenie zalezy od amorkow.

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-08-03, 07:51   

zalezy jaki komfort preferujesz..ja mam -60 na seryjnych zoltych i jest git. faktycznie czasem bardziej dobija w czasie jazdy bo skok amora juz nie jest taki jaki powinien byc ale jak to inni mowia "jak druciarz to na calego" :lol:

ps. byl juz kiedys taki temat. do -40 mozna na seryjnych amorach bo to obnizenie nie jest wogole odczuwalne i czasami nie widzialne 8)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-08-03, 09:20   Re: przednie spreżyny

pawelbach napisa/a:
chce załorzyć z przodu krótsze spreżyny czy musze razem z nimi zmieniać amortyzatory ??

chłopaku z Otwocka, chcesz obniżyc tylko przód i wygladać jak kanciak po tjuninku? Nie rób bardachy otwockiej szkole tjuninkkku i posadź na glebie całe auto jak juszzzz :twisted:

pozdro600

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-08-03, 13:46   

menel napisa/a:
zalezy jaki komfort preferujesz..ja mam -60 na seryjnych zoltych i jest git. faktycznie czasem bardziej dobija w czasie jazdy bo skok amora juz nie jest taki jaki powinien byc ale jak to inni mowia "jak druciarz to na calego" :lol:

Menel, ale Ty sie lansujesz 40 km/h a nie zapinasz po zakretach, wiec Ci nie robi roznicy :wink: Ja mam wymienione same sprezyny (mialo byc 35 mm, ale samochod siadl ok 50 mm - mierzone przed i po wymianie sprezyn) i prowadzenie nie jest rewelacyjne. Zwlaszcza na pofalowanej nawierzchni (zapadniete pobocze itp) potrafi mocno zabujac i dobic, z pewnoscia prowadzenia nie ma to zbyt wiele wspolnego. Szybki wjazd w zakret z dolkiem na srodku jest dosc stresujacy. Przed wymiana przechylal sie jak ponton, po wymianie jest twardziej i sie nie przechyla ale jak jest nierowno to jade chyba wolniej niz wczesniej. Na rownej drodze jest ok, ale takich u nas zbyt wiele niestety nie ma. To nie jest zbyt dobry pomysl, jesli opocz wygladu zalezy Ci choc troche na prowadzeniu to zainwestuj tez w amorki.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-08-03, 14:00   

faktycznie poruszam sie raczej tylkopo glownych ulicach warszawy.zawiecha max twarda,czesciowo druciarsko zrobiona. przodnie bujnie sie nawet 3-4cm. nie ma bata..
po rownym prowadzi sie idealnie.lipemam jak przejezdzam przez tory. lipe mialem tez jak np.wczoraj bylem u martineza wwolominie. wiadomo jakie sa ulice dojazdowe z warszawy do tej miesciny :lol: no ale taki wypad zdarza sie raz na miesiac.dlatego jestem za max niskim i max twardym zawieszeniem (nawet druciarskim sposobem ). narazie raz wymienialem drazek stabilizacyjny ,jakis drazek przy wahaczu i stukami poduszka tylnego amora. koszt tych 3 czesci 100zl :lol: (rok czasu )

ps.sorry ale spacja mi szwankuje w pracy :mrgreen:

pawelbach 

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Otwock
Wysany: 2006-08-04, 05:10   

ale mi tylko przud wysoko stoi bo z tyłu to opona do połowy chowa sie w błotnik mam isa i sam miske zmieniałem 2 razy ale teraz bede zakładał osłone wiec myśle rzeby ja tez z przodu troszke połorzyć na ziemi bo wyglada jak samochud terenowy

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-08-04, 09:16   

Cytat:
ilstein B6 M Technic po skroceniu odboja wewnatrz amorka podejdzie naweto pod -60, ja tak mam Smile
Z regóły jesli obnizysz auto do 20mm to nie musisz zmieniac amorkow. Wieksze obnizenie zalezy od amorkow.

Łukaszu myślałem że jesteś profesjonal driver :lol: a to co piszesz to jest lekkie druciarstwo :D pomijając fakt tego że do końca nie wiadomo czy jest to -60 u Ciebie :lol: ale przyjmijmy że jest to przy takim czymś czeba konkretne twarde amory do takiej gleby bo te bilsteiny bardzo szybko przestaną działac, na filmikach widać że przód Ci sie buja, ja mam niby też -60 i amory koni sport o krótkim skoku czy jak to sie nie nazywa, obrazkowo mówiąc amor wysówa mi sie tylko jakieś 15cm i w tym zakresie działa i nigdy mi sie nie zdażyło żeby dobiło do końca bo przód jest jak w taczkach :lol:

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: