BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: RoboCop
2007-05-31, 15:21
..:: BBS RS ::.. troche o dystansach.. od str. 5
Autor Wiadomość
BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2006-08-04, 20:00   ..:: BBS RS ::.. troche o dystansach.. od str. 5

Felgi już pewnie wszyscy widzieli :wink:
BBS RS 098 7Jx16", ET35
oponki Dunlop SP Sport 9000 215/40/ZR16
Co tu dużo pisać, zaczynamy renowacje :D

Dziś je rozkręciłem i od jutra zabieram się za polerkę rantów i kapstli. Srodki planuje pomalowac na grafitowy, ciemny popiel metaliczny ( coś takiego), no i śrubki dac do chromowania na złoto :wink:

Przebieg prac będe na bierząco przedstawiać na forum.

Pozdrawiam

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------
Ostatnio zmieniony przez BARABUS 2006-08-22, 17:54, w całości zmieniany 4 razy  

emaloo 

Wysłany: 2006-08-04, 21:57   

Czyli staneło na dystansach... Z mojej strony mogę tylko życzyć owocnych wyników w pracy! Czekam na relacje z jej przebiegu :wink:
pozdro!

Menel 

Wysłany: 2006-08-04, 22:08   

nie dosc ze RSy miodzio to i oponki zapodales pierwsza klasa 8)
powodzenia :wink: i "niech lans bedzie z toba" :lol:

[ Dodano: Pią Sie 04, 2006 11:52 pm ]

kiloff 

Wysłany: 2006-08-05, 06:47   

strasznie szerokie oponki zapodales do tych "7" ... :roll:

www.system.mimbu.pl

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2006-08-05, 06:49   

Cytat:
strasznie szerokie oponki zapodales do tych "7" ... Rolling Eyes

... jakie :wink: będą idealne :wink: Ja nie lubie naciągania, a takie oponki będą znakomicie chronić rant tej bezcennej felgi :mrgreen:

RoboCop 
Morder...ator

Wysłany: 2006-08-07, 06:56   

Barabus, czy te dekielki z nakrętką masz połączone jakimś pierścieniem sprężynującym?
bo ja to miałem luzem...
jeszcze jedno- dostałeś z felami klucz do odkręcania tych kapsli? tego też nie mam, ale napewno pasuje orginalny do BMW, niestety nie moge tego znaleźć na Allegro...

KotSylwester 

Wysłany: 2006-08-07, 07:09   

Robo , klucz nie jest potrzebny. Dekielek jest na zatrzask. Trzeba go przekręcić aż "pyknie" i tyle. Tak jest przynajmniej w BBS-ach ori do e30. Spora część ludzi narzeka na to że te deklielki dzwonią, odpadają otp. Ja kupiłem je od Marcina-Baura. Mówił że nie zakładał bo dzwonią, ktoś mu je połamał itp.... Nie wiem o co mu chodziło. W domu je rozkeciłem, umyłem, złożyłem, założyłem nowe naklejki, podgiąłem ctroszke alu flansze i....

NIC się z nimi nie dzieje.

Acha odkręca się je ręką.... nie kluczem:)

RoboCop 
Morder...ator

Wysłany: 2006-08-07, 07:20   

Radek -ale ja nie o to!! :D
pytam o dekle do RS (te orginalne tez mam do BBS 15, wiem o co chodzi) -
nie mam do nich klucza, jak się przykręci nawet niezbyt mocno to tak się zaciskają w feldze, że zaczne wozić "żabe" żeby je ruszyć w razie czego... średnica śruby głównej jest taka sama jak do BBS-ów skręcanych, które ma koleś w e36, tym orginalnym kluczem odkręca się idealnie...

KotSylwester 

Wysłany: 2006-08-07, 07:22   

Robo zamotałeś tak że ja już nie rozumiem totalnie o co chodzi... :roll:

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2006-08-07, 07:24   

Cytat:
klucz nie jest potrzebny. Dekielek jest na zatrzask

oj kocie jestes w błędzie :wink: to nie są zwykłe seryjne BBS, to jest RS czyli prawdziwy rarytas. Dekiel jest przykręcany na gwincie a nie na zatrzask. Cały kapstel składa się w sumie z czterech części:
-dużej nakrętki(ta co się niby kluczem dokręca),
-że tak to nazwe uzupełnienia środka felgi,
-emblematu mocowanego na zatrzask
-pierścienia sprężystego blokującego nakrętke w tym środku uzupełniającym..

wieczorem wstawie fotke całości :wink:

Do ROBOCopa, ja mam cały kompletny dekielek wraz z tymi pierścieniami i całość się trzyma razem. Klucza nie mam, ale też wątpie aby pasował od zwykłych BBS bo mi się widzi że jest większa.... ale mogę się mylić. Pamiętam że w starych moich BBSach 14" emblemat miał średnice 65mmm, w RS jest 70mm.

Pozdrawiam

RoboCop 
Morder...ator

Wysłany: 2006-08-07, 07:39   

dokładnie... org felgi BBS BMW mają zupełnie inne dekle niż są na nszych RS :wink:

ten mój koleśod e36 ma zdajesie takie bardzo rzadkie BBS-y i Jego klucz pasuje do RS (nie moge znaleźć teraz zdjęć - daje więc rysunek poglądowy)
http://www.realoem.com/bm...200&hg=36&fg=15

ps.barabus, te nakrętki jest ciężko odkręcić na aucie jak cholera - do swoich wydatków na renowacje dołóż więc klucz do nakrętek...

KotSylwester 

Wysłany: 2006-08-07, 07:45   

Wiem że to nie są zwykłe BBS-y, jak prawie każdemu i mnie sie podobaja, myślałem że dekielek jest montowany tak smao jak w zwykłych.

Jak nie dostaniesz klucza, to zawsze go można sobie dorobić:) nawet ze sklejki 12mm:)

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2006-08-07, 14:51   

Dziś rano oddałem do polerki ranty i nakrętki od dekli. $$ 280 zł..... czekam do poniedziałku na odbiór. Dziś również dałem śruby do chromowania $$ 80 zł.... czekam do poniedziałku - niestety ale śruby będą tylko a może aż chromowane a nie złocone.... koszt złocenia jet niestety ale obecnie nie na moją kieszeń.... po wstępnych obliczeniach całkowity koszt kupna felg, opon, dystansy i renowacji będzie oscylował w granicach 3300 zł !! ! No ładnie mi te RSy wyczepią kiejde :mrgreen: .... ale czego się nie robi dla lansu 8)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2006-08-07, 15:02   

barabus napisał/a:
Dziś rano oddałem do polerki ranty i nakrętki od dekli. $$ 280 zł..... czekam do poniedziałku na odbiór. Dziś również dałem śruby do chromowania $$ 80 zł.... czekam do poniedziałku - niestety ale śruby będą tylko a może aż chromowane a nie złocone.... koszt złocenia jet niestety ale obecnie nie na moją kieszeń.... po wstępnych obliczeniach całkowity koszt kupna felg, opon, dystansy i renowacji będzie oscylował w granicach 3300 zł !! ! No ładnie mi te RSy wyczepią kiejde :mrgreen: .... ale czego się nie robi dla lansu 8)

Barabus, a tak bez podtekstów zapytam - nie uważasz, że to przerost formy nad treścią? :roll:

Hmmm.....Każdy ma jakiegos bzika, każdy jakieś hobby ma.....

Pozdrawiam

KotSylwester 

Wysłany: 2006-08-07, 15:05   

A ile wyjdzie zmiana rozstawu?

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2006-08-07, 15:06   

Cytat:
Barabus, a tak bez podtekstów zapytam - nie uważasz, że to przerost formy nad treścią?

nie bardzo wiem co usiłujesz mi przez to powiedzieć :wink:

Cytat:
A ile wyjdzie zmiana rozstawu?

500 zł, 420 dystanse i 80 zł specjalne śruby od MB dostawczego na inbus, takie aby się schowały w dystansie.

Menel 

Wysłany: 2006-08-07, 15:56   

Cytat:
po wstępnych obliczeniach całkowity koszt kupna felg, opon, dystansy i renowacji będzie oscylował w granicach 3300 zł !! !

ale dzik jestes :lol: :lol: :lol:
bardzo dobrzez ze tacy ludzie sa u nas wkraju :wink: poprawisz wizerunek estetyczny polskich beemek :wink:

RoboCop 
Morder...ator

Wysłany: 2006-08-07, 16:45   

[quote="Łukasz"]
Barabus, a tak bez podtekstów zapytam - nie uważasz, że to przerost formy nad treścią? :roll:
Hmmm.....Każdy ma jakiegos bzika, każdy jakieś hobby ma.....
[/quote/]

Łukasz bez złośliwości, ale odezwał się ten co nie dołożył fury szmalu do auta :roll:
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=16367

i druga sprawa, w wolnych chwilach posiedz na
http://www.cultstyle.pl/forum/index.php

golfiarze są lata przed nami :( z tym co wkładają/ mają w swoich autach... więc potrzeba takich kolesi jak barabus...

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysłany: 2006-08-07, 16:47   

moim skromnym zdaniem .. choc moze sie i nieznam ... no i nie siedze w twojej kieszeni ... wiem ze jest wolny rynek i kazdy moze dac nawe 10000zl za rzecz warta 50gr ... choc to moze zly przyklad ... ale pojawia sie pytanie nie mogles kupic odrazu felg z rozstwem 4x100 ... odrazu po polerce itp. widac ich sporo w granicach 2000zl ... moze 1200zl ktore nadlozles to dla ciebie nic ... ale mozna by za to kupic recaro w skorze

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2006-08-07, 17:23   

Cytat:
moim skromnym zdaniem .. choc moze sie i nieznam ... no i nie siedze w twojej kieszeni ... wiem ze jest wolny rynek i kazdy moze dac nawe 10000zl za rzecz warta 50gr ... choc to moze zly przyklad ... ale pojawia sie pytanie nie mogles kupic odrazu felg z rozstwem 4x100 ... odrazu po polerce itp. widac ich sporo w granicach 2000zl ... moze 1200zl ktore nadlozles to dla ciebie nic ... ale mozna by za to kupic recaro w skorze

... recaro w skórze też kiedyś będą :mrgreen: , a BBS RS 16" to moje marzenie które właśnie się ziszcza :wink:
Może jest dużo różnych innych felg w dużo niższej cenie i już gotowych do założenia, ale BBS RS to felga która nie tylko jest piękna, ale również ma w sobie to coś... no wiecie co wam będę mówił, takie coś co ma BMW :wink: Felga jest po prostu inna, jest skręcana, kuta i bardzo stylowa.... samo odkręcenie kapstla sprawia tyle radości... mmmmmmm miodzio 8)

Jeżeli ktoś nie zrozumiał no to już nic nie poradze :wink:

Dodam jeszcze że byłem dzis w lakierni proszkowej.... pomalują mi środki proszkowo za 150-200 zł (zależy od koloru). I teraz pytanie ? Jaki kolor. Bo ja coraz bardziej myśle nad pozostawieniem w oryginalnym kolorze, choć mnie troche męczy złoty lub grafitowy metalic :mrgreen:

RoboCop 
Morder...ator

Wysłany: 2006-08-07, 17:57   

barabus mogłeś się skontaktować ze mną - jakbym wiedział, że jesteś taki najarany na RS-y to bym Ci puścił moje... środki pomaluj srebrnym z jak najgrubszym ziarnem, w słońcu wygląda to tak jakby cała fela była wypolerowana, wszelkie inne kolory pozostaw sobie na następny sezon (wielkiego problemu z tym nie ma, odkręcasz środek i Ci malują- zresztą chyba rozkręcanie jest nieuniknione co jakiś czas, żeby doczyścić felge z syfu)...

kiloff 

Wysłany: 2006-08-07, 18:20   

a przypadkiem te w 4x100 i w 16" (nie pamietam szerokosci) co byly niedawno na allegro nie poszly taniej niz cala ta twoja zabawa ?? ;)

www.system.mimbu.pl

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2006-08-07, 19:09   

Cytat:
a przypadkiem te w 4x100 i w 16" (nie pamietam szerokosci) co byly niedawno na allegro nie poszly taniej niz cala ta twoja zabawa ?? Wink

nie wiem za ile poszły, wiem że wtedy nie miałem kasy, a koles trzy razy wystawiał aukcje bo sam sobie ją podbijał i nikt nie mógł ich przelicytować :| Wiem że poszły napewno za ponad 2500 zł !!

puz 
swapownik

Wysłany: 2006-08-07, 20:31   

sam mam mieszane uczucia ale jak pomysle ile sam potrafilem wpakowac to wcale nie tak duzo. pamietam jak cieszylem sie jak dziecko po kolejnych modernizacjach. tak jak ktos napisal zyjemy w wolnym kraju i kazdy ma prawo wydac tyle ile chce na co chce!!!!
Ja gratuluje Barabusowi jego determinacji chlopak wie czego chce. a kasa? zawsze mozna zarobic nastepna.

boguś 
mr. RarytasiK ...

Wysłany: 2006-08-07, 21:19   

barabus znalazłem cos takiego na cultstyle
http://images2.fotosik.pl/110/3a6c3e238e8afd4d.jpg

problem był podobny tylko że z 4x100 na 5x112

Odpowiedz do tematu