BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problemy z moim 1 BMW...pomocy...
Autor Wiadomo
duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-08-31, 14:03   

Heloł
rada stara jak świat - jak masz skąd - podepnij inny działający - jeśli tamtem działa, to popróbuj z chipem (siedzi tam taka biała kostka), a jak i tamten nie działa - hmmm.....

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2004-08-31, 14:17   

Po pierwsze BMW to naprawde świetne auto :!: i każdy Ci to powie :D .

Jeśli były wyjmowane liczniki to najpierw sprawdź czy dobrze są założone wszytkie "wtyczki" z tyłu licznika :!: , bo może któraś sie wysunęła a nie powinna - są specjalne zatrzaski i nie ma prawa wyjść.

A jeśli bedzie oki to zarknij czy akumulatorki nie padły - częsta przyczyna inspekcji :x .

A jeśli to nie pomoże to zrób jak radzi :arrow: piOTer_W

Innych pomysłów nie mam. :cry:

Ps. Nie załamuj sie Beemka napewno sprawi Ci wiele radości :D

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-08-31, 14:48   

jakies wyyczki sa nie podpiete, bo gdyby nie dzialal sam predkosciomierz to stawial bym na wtyczke czujnika w moscie - ale w takim wypadku jak u ciebie to albo wtyczki albo po prostu zegary nadaja sie do wymiany (bo naprawiac sie nie oplaca) chyba ze masz kogos kto ci tanio je przejrzy.

P.S. A meme przewiez dostojnie po miescie :) to poczuje ze siedzi w aucie z klasa .... przed tata pokrec kilka baczkow to zrozumie czemu chlopcy lubia beemki :)

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2004-08-31, 15:08   

hi!!
Skasowanie inspekcji to 20 sekund i dobra agrafka w razie czego podam link na toruński empofer jak to skasowac :wink:
pozdro

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2004-08-31, 17:49   

...mialem podobne zjawisko,zel przyczyna bylo rozladowanie akumulatora,nawalil samo regul. Do czego zmierzam:
- na to wychodzi,ze nie dochodzi zasilanie do tych gnazd w zegarach.
Pozdro

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2004-08-31, 20:37   

elo
a mi to wyglada z moich doswiadczen na poluzowanie sie tego malego bialego magicznego plastiku ktory znajduje sie z przodu zegarow (bialy wpinany klocuszek ) u mnie wlasnie po wyjeciu tego niechcial dzialac ekonomizer predkosciomierz i obrotomierz a wskaznik paliwa i temp dzialal poprostu dobrze dopchnalem ten maly wynalazek oraz dobrze dopchnalem wszystkie zlacza wiazek od zegarow i zaczelo dzialac lepiej sprawdz kostki z tylu najlepiej je zdejmij i przeczysc czyms do czyszczenia stykow i mozesz tez wyjac to male biale i tez przeczyscic styki powinno pomoc przynajmniej u mnie pomoglo

była E30 320i coupe

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2004-08-31, 22:44   

1,5 :D

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2004-08-31, 23:07   

2 x 1,5

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-08-31, 23:52   

zamiast paluszkow powinne tam siedziec specjalne akumulatorki przypominajace w/w baterie ktore mozesz zamowic w sklepie

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-09-01, 00:34   

Ja mam akumulatorki wyglądające jak skrócone paluszki (jak do niektórych aparatów fotograficznych)

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-09-03, 00:45   

miałem identyczny objaw w swojej e30 furka była po wypadku i tak jak u ciebie nie działał obrotomierz a dioda paliła się tylko jedna również po wyłączeniu stacyjki . Wsadziłem drugie i wszystko zadziałało.
ps akumulatory były sprawne.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-09-03, 13:56   

Nie rozpaczaj...., bez "gajgerów" chyba Ci nie gaśnie.... :P
Ja swoją jeżdzę od ponad roku bez prędkościomierza, obroty oszukują o -1500 rpm i da się spokojnie jeździć...

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-09-03, 18:32   

ja tu nie mam pola do popisu, jestem modem tylko offtopika. Jak gadasz nie na temat to tak będzie, co się dziwisz.

Dawid, spoko, bierz bejce tylko oceniaj dobrze prędkość. Policja się nie przyczepi, wszystko ma prawo w aucie szwankować. a jak się zatrzymasz i zgasisz to g*** mogą Ci zrobić. A dziewczyna z kolei, jak mądra i kocha, to zrozumie. Ładuj ja w Baware i się ciesz. O nic się nie martw. A w międzyczasie znajda się i zegary :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2004-09-03, 19:25   

najprościej ci będzie przełożyć poprostu od innej e-30 zegary i zobaczysz czy gadają czy nie a nie kombinuujesz :lol:
Takie jest moje zdanie i ja bym tak zrobił :wink:

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-09-03, 19:29   

pawel e30 ma racje. Pogadaj z kimś i wsadz do siebie zegary z innej beemki a pozniej jeszcze jak te nie beda dzialac wsadz swoje do tamtej. Moze to faktycznie cos innego niz zegary???

ps z jakiego miasta jestes???

Anonymous
Go
Wysany: 2004-09-04, 10:24   

Miałem tak samo !! !! dokładnie identycznie elektryk wymieniał mi zaroweczke w zegarach i jak składaŁ WSZYSTKO DO KUPY pogubił srubki i powkrecal swoje okazalo sie ze te ktore podtrzymują maskownice zegarow z dolu byly tak dlugie ze wkrecily sie w plytke w zegarach przerwaly sciezke i lipa niooc nie dzialalo poza paliwkiem i temp. Obejrzyj ta płytke zobacz czy nie ma śladów zniszczenia jesli jest tylko przerwana scieżka to można to polutować (sciezki sa pojedyncze nie warstwowe). Tyle że uzywki zegary stoja na gieldzie 100 pln jak znajdziesz kumatego handlarza to da ci popodlaczac i sprawdzic ja tasowalem chyba sześcioma zanim wszystko gralo:) POWODZENIA

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-09-04, 13:21   

wymien cale zegary - idzie kupic komplet nawet za 70 pln (zaleznie od stanu zaewnetrznego) a czy beda dzialaly - popodlaczaj i bedziesz wiedzial ktore kupic - byly dwa rodzaje desek - MotorMeter i VDO ale oby dwa typy dzialaja zamiennie - powodzenie i koniec tematu.

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: