BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e30 podswietlenie wlacznikow do elektrycznych szyb
Autor Wiadomo
landcar 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Gru 2005
Skd: OKOLICE TORUNIA
Wysany: 2006-08-11, 22:54   e30 podswietlenie wlacznikow do elektrycznych szyb

co moze byc caly czas mi sie pala zarowki w wlacznikach do podnoszenia szyb ?? ?????

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-08-12, 01:15   

u mnie el. szyby są dołożone... świecą się po otwarciu drzwi (i działają) i po włączeniu kluczyka - nie wiem jak jest podłączone orginalnie...

Shreku 

Pomg: 6 razy
Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2006-08-12, 01:20   

dołączę się do tematu, u mnie tez pali sie żarówka ale tylko w jednym i nie wiem dlaczego i jeszcze jeden chyba problem, włącznik działający podświetlony jest cały czas, nawet gdy auto jest zamknięte, wydaje mi się że nie powinno tak być, gdzie jest błąd?

landcar 

Wysany: 2006-08-12, 01:54   e30

swieca sie caly czas nawet gdy kluczyki sa wyjete ze stacyjki i auto jest zamkniete .
wydaje mi sie ze tak nie powinno byc bo w innych bmw jak do tej pory mialem to nigdy nie bylo czekgos takiego

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-08-12, 10:36   

Pewnie że tak nie powinno być, podłączone zasilanie jest za stacyjką do pina pod konsolą z plusem (nr. nie pamiętam) . A w orginale jest przekaźnik który je załącza i działają dopiero po przekręceniu kluczyka.
Nowe przełączniki mają diody do podświetlania i na przycisk nie podaję się oddzielnego plusa aby świeciły tylko świecą przez opór uzwojenia silnika. Z żaróweczkami jest podobnie.

Shreku 

Wysany: 2006-08-12, 11:33   

to gdzie muszę zaglądnąć co inaczej podłączyć aby świeciło po przekręceniu stacyjki?
dodam że szyby otwierać mogę też zawsze bez stacyjki

David_KRK 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 07 Lip 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2006-08-12, 13:01   

U mnie jest włącznik/wyłącznik zasilania elektryki szyb.
Jak jest włączony to szybki działają i jest podświetlenie, niezależnie od stacyjki. Jak wyłączę to nie działają i nie świecą :wink: Instalacja raczej orginalna, ale 100% nie dam.

RoboCop 
Morder...ator

Wysany: 2006-08-12, 13:10   

też mam ten włącznik (na zdjęciu to pierwszy od góry z prawej strony lewarka)... prawdopodobnie w orginale miała to każda, a jak szyby były dokładane, to goście sobie upraszczali prace nie montując go:

Shreku 

Wysany: 2006-08-12, 14:19   

ja mam taki dziwny przysisk przy kierownicy, jest na nim jakkby symbol szyb ale nie działa

landcar 

Wysany: 2006-08-12, 19:51   e30

u mnie nie ma tego wlacznika do szyb elektrycznych a szybki sa fabryczne bo to e30 cabrio

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-08-13, 15:10   

Nic się nie martwcie , tak ma być! We folderze reklamowym e30 tak pisze.(!?!)

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-08-13, 15:31   

te przelaczniki to blokady ... ten duzy blokuje wszystkie szyby ... jesli jest wlaczony, ten maly zakladany byl w e30 4 drzwi i blokowal tylne szyby kiedy przednie normalnie mogly chodzic ... takie zabespieczenie przed dziecmi ...

Ale nieprawda jest ze w org. musza byc te wlaczniki ... moze byc tak ze w org. beda tylko same przyciski elektrycznych szyb ... mam gdzies skany ksiazki z dodatkowym wyposazeniem do e30 ... szczeki by niektorym poopadaly ile tego moglo byc ... i chyba niema takiej e30 co by miala wszystko

RoboCop 
Morder...ator

Wysany: 2006-08-13, 17:42   

Arczi, mów za siebie :D mnie już raczej nie zaskoczy, zaden gadżet w e30 :mrgreen:

znów nie na temat :oops:

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-08-13, 18:38   

Mi nie świecą i nigdy nie świeciły a wyłącznik mam nad radiem obok włącznika awaryjnych, a chodzi mi o to gdzie w nich są żarówki żaeby wymienić ?

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2006-08-13, 18:58   

Lord Lukasz napisa/a:
a chodzi mi o to gdzie w nich są żarówki żaeby wymienić ?

moze nie na temat ale blisko ,,, ja mam org. elektryczne szyby wyciagniete z auta gdzie na 99% byly org. w przelacznikach nie bylo miejsca na zarowki ani nie bylo w nich zarowek ... Lord moze nie we wszystkich bylo podswietlenie

RoboCop 
Morder...ator

Wysany: 2006-08-13, 20:16   

w tych najstarszych e30 zdajesie nie było podświetlenia... niedawno był temat o wymianie żarówek w przełącznikach - one "na oko" wszystkie są takie same, ale takie same (te przełączniki) nie są - w różnych modelach e28, e24, e30 - przełączniki z zewnątrz to samo -a kostki różne... troche namieszałem :lol:

Shreku 

Wysany: 2006-08-13, 20:29   

no dobra to gdzie mam źle podłączone jeśli podświetla mi ten przycisk cały czas?

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2006-08-13, 20:36   

pewnie sam do zakladales i dales ze stalego zrudla pradu "+" ... np. od radia ktore moze grac bez wlaczonej stacyjki ... albo np. z zegarka z kokpitu ... ewentualnie ktos madry mogl to podlaczyc prosto do akumulatora ... jesli szyby sa org. to niestety musisz szukac spiecia .. choc watpie by byly org. i swiecily caly czas ... djody szybko by sie przepalily ... a w przypadku spiecia .. strzeliby jako pierwsze

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: