BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jazda z przyczepą
Autor Wiadomo
samson 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 03 Cze 2006
Skd: Żabia Wola
Wysany: 2006-08-25, 12:05   Jazda z przyczepą

Słuchajcie... musze machnąć traske 500 km z przyczepą i 4 osobami. Zastanawiam się czy moja 320 da rade :)
Przyczepa będzie załadowana 3 motocyklami o wadze razem około 450 kg + masa lekkiej przyczepy pod motocyklowej. Do tego 4 osoby na pokładzie i załadowany bagażnik.
Wiadomo jak chodzą 320 na LPG i stąd moje dziwne pytanie, mam do pokonania Zakopianke i sporo wątpliwości czy na podjazdach nie będe zrzucać do 1 biegu :)

Kolejna sprawa to ciśnienie w kołach, wg. users manuala przód 2.1 tył 2.6 przy obciążeniu 4 osób i bagażu. Jak się ma do tego laweta?

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-08-25, 12:33   

nie bedziesz mial problemu :) w koncu to 320 a nie jakies 316 - bedziesz pewnie musial troche poredukowac na gorkach ale nie sadze ze az do 1 !! !!!! :shock:
szerokosci :wink:

landcar 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Gru 2005
Skd: OKOLICE TORUNIA
Wysany: 2006-08-25, 13:16   e30

dokladnie dasz rade bo masz e30 2,0 sam kiedys ciagnalem m40b1,8 przyczepe ktura na sobie miala okolo 800kilo i dawala rade

Qba 

Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2006-08-26, 09:57   

potwierdzam, to w końcu 6 garkow, ja do swojej podczepiłem lawete z amazonem na niej i śmigało ze ho ho

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2006-08-26, 11:04   

z czym ?? ????????

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-08-26, 12:16   

ja ciągnąłęm 1.8 m10 700kilo (przyczepa z motorówką z 75km silnikiem) w te wakacje, zrobiłem ok 1200km. Bez problemu dawało radę a byliśmy w 4 osoby, full bagażu (bo to 2 tyg) i 4 rowery w motorówie dodatkowo.

Jednak na podjazdach trzeba było redukować, mimo że trasa wawa-gdańsk nie ma górek, to czuło się wzniesienia - padalczość silników benzynowych.

Jeżdżąc do austrii co roku avensisem 1.8 czuje się podjazdy pod górę, podobnie zresztą jadąc zakopianką czasem trzeba redukować.

Dasz radę na pewno, tylko pilnuj obrotów.

Dobrze że wypowiadają się również osoby, które nie ciągały przyczepy ale im się wydaje :roll:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-08-26, 12:42   

KotSylwester napisa/a:
ja ciągnąłęm 1.8 m10 700kilo (przyczepa z motorówką z 75km silnikiem) w te wakacje, zrobiłem ok 1200km. Bez problemu dawało radę a byliśmy w 4 osoby, full bagażu (bo to 2 tyg) i 4 rowery w motorówie dodatkowo.

Jednak na podjazdach trzeba było redukować, mimo że trasa wawa-gdańsk nie ma górek, to czuło się wzniesienia - padalczość silników benzynowych.

Jeżdżąc do austrii co roku avensisem 1.8 czuje się podjazdy pod górę, podobnie zresztą jadąc zakopianką czasem trzeba redukować.

Dasz radę na pewno, tylko pilnuj obrotów.

Dobrze że wypowiadają się również osoby, które nie ciągały przyczepy ale im się wydaje :roll:

Tak się własnie zajeżdża silniki. Dasz radę, ale co motor dostanie to dostanie.

KotSylwester 

Wysany: 2006-08-26, 12:59   

Łukasz, liczę na konstruktywną krytykę, jak więc się jeździ z przyczepą?

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2006-08-26, 13:37   

no jakos trzeba jechac a jak auto nie jedzie z wysokiego biegu to od tego jest nizszy - widzisz gdzies problem ? oczywizda sie bardziej silnik eksploatuje ale sadze ze bardziej dostaje w dupe jak sie lata bokami niz ciaga jakas przyczepke i jedzie "jak czlowiek"

samson 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 03 Cze 2006
Skd: Żabia Wola
Wysany: 2006-08-26, 16:55   

Dla wszystkich laweciarzy z doświadczeniem ogromne dzięki za opinie. Już troche strach minął. Za 3 dni podpinam lawete i w trase :)
Kolegom, którzy dużo piszą i nie mają pojęcia dziękuje z góry.

KotSylwester 

Wysany: 2006-08-26, 22:18   

Przypomniało mi się coś jeszcze. Jak ktoś przed Tobą ostro zahamuje, to pedał sie taki miękki robi... przynajmniej u mnie na niewentylowanych hamulcah i bębnach. Mimo że mam tarcze BMW, klocki ATE i bębny textar. Co prawda nie zaśmiardły mi się ani razu, ale hamowanie silnikiem uskuteczniałem bardzo często bo jednak przyczepa mocno zwiększa bezwładność.

Powodzenia !

KORDI 
RWD love.. 8)

Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-08-27, 01:40   

Dokładnie...to co Kot pisał...uważaj z ostrym hamowaniem...
Mi raz koles wyjechał z podporządkowanej i żeby w niego nie walnąc był bloking kół....efekt był taki że przyczepka mnie wyprzedziła.... :shock: była dość mocno dopakowana a nie miała hamulców i efekt był taki że pojechała bokiem obok auta.... :shock: :?

Szerokiej... :)

PozdrOOfki.... :-D

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-08-27, 09:15   

Załatw sobie przyczepkę z hamulcem najazdowym, zupełnie inna jazda, jeśli ten hamulec jest sprawny to nie ma problemów z hamowaniem, ogólnie dobrze jeśli przyczepa jest w dobrym stanie, jak ma luzy na zaczepie to będzie stukało i szarpało podczas jazdy. Dobra przyczepa to połowa sukcesu.

e36 318ti compact szrotex

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: