Wysany: 2006-09-01, 23:25 wymiana oleju w skrzyni m20b20
witam planuje zmieniac olej w skrzyni i chcem zrobic to sam z tego co wiem to otwor wlewowy znajduje sie w gornej czesci skrzyni ...... czym najlepiej zrobic ta operacje i jakie czekaja mnie komplikacje.....??
bruner nie przesadzaj samemu to trzeba sie nakombinowac bo korek wlewu jest z boku skrzyni a lejej musisz trzymac wyzej od korka... tez tak kombinowalem kiedys zajmuje cza s tylko najprosciej pojedz do jakiegos zakladu gdzie sie olejami zajmuja pan tam ma taka mega wielka strzykawe nabierze oleju i wskrzyknie w 1min zaplacisz 10zl
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
nooooooo baaa dobra przedluzka i z 1;ub 2 przegóby )ja robilem to tak ze lomem odginalem sobie skrzynie w bok i robilo sie kilka cm wiecej miejsca a wczesniej skrzynie odkrecasz z podpory skrzyni zeby opadla na dol i trafisz bezproblemu )
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
bierzesz młotek i walisz w leb sruby . pozniej zakladasz klucz+przegub(albo dwa)+przedluzka(sama przedluzka jest za krotka) lub zrobic samemu z preta przedluzke na wymiar +druga dluga przedluzka ktora przekladamy w pierwsza i musi pojsc .wazne zeby nie obrobic lba i trzymac kulcz prosto .u mnie byly juz obrobione co nie co a jedna calkiem sporo i musialem podlozyc cos na leb zeby klucz nie uciekal
odkrecic to nie problem .prawdziwe problemy moga sie zaczac przy zakrecaniu
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka