Wysłany: 2006-08-27, 11:22 [E36] Gasper ->> 320i Coupe M-technik
Zebrało mi się ostatnio na krótką sesyjkę mojego auta. Jeszcze dużo przede mną, ale ogólny zarys auta pozostanie bez zmian
Auto to 320i z Vanosem z roku 1993. Kupiłem ją od koleżanki z mojego miasta, więc obeszło się bez wyjazdów za granicę w poszukiwaniu tej "jedynej". Namówiłem ją i mi sprzedała po znajomości. Stwierdziła, że komu jak komu, ale mi sprzeda bo wie jak dbałem o swoją e30-stkę 8)
Oto wyposażenie samochodu:
- kolor Lagunengrün Metalic
- ABS
- pełen M-pakiet wraz z lusterkami, siatką w zderzaku i emblematami ///M3 na listwach i progach
- 18" M-Speiche V72 z M-pakietu od modelu E46 (wchodzą bez problemów jakby ktoś miał pytania - 225/40/18 i 235/40/18)
- bixenony z soczewkami od mercedesa (wkrótce trafią lampy in.pro z ringami)
- zawieszenie M-pakiet
- kierownica, dźwignia zmiany biegów M-pakiet
- ciemna podsufitka z ciemną lampką z M3
- czarna skóra, siedzenia z regulacją podudzia
- podgrzewane siedzenia
- podłokietnik
- kluczyki scyzoryki , alarm, domykanie szyb
- lusterko fotochromatyczne
- dodatki z chromline wewnątrz auta
- chromowane klamki wewnątrz
- białe kierunki
- deska rozdzielcza z modelu '96 z blendą na poduszkę pasażera (ważny detal )
- zegary z czerwonymi wskazówkami z M3 + szare tarcze a'la M3 E46 + ringi
- rozpórka D&W z przodu
- tylna rozpórka zdemontowana na koszt skrzyni basowej
- el. szyby i szyberdach
- audio wciąż w trakcie prac... poł auta rozebrane i nie widać końca
(Alpine, Rodek, Vibe, Emphaser, Dietz)
W planach nowy lakierek i delikatne obniżenie.
Tu są fotki auta, szkoda, że brudnego:
Ostatnio zmieniony przez Gasper 2007-11-29, 17:47, w całości zmieniany 3 razy
Na ten sam kolor. Planuję ją jedynie odświeżyć. Felgi z rantem były - BBS RK 8,5 i 10x17, ale nie podobały mi się. Postanowiłem zostawić 18" z E46. Nie chciałem też przerabiać błotników i mocno glebić autka. Przy szerokich 17-stkach musiałaby być konkretna gleba żeby mialo to ręce i nogi...
Można znaleźć podobną za ok. 13 - 14000zł. Za swoją dałem mniej, ale to po znajomości
Specjalnie nie robiłem z tego samochodu "żaby", bo chciałem postawić na komfot podróżowania. Jak mnie będzie stać to kupię sobie e30 cabrio i wtedy gleba, 9x16 i te sprawy. E36 to odskocznia od mojej poprzedniej e30 gdzie co chwila musiałem uważać na miskę olejową, ranty felg itp. 8)
Miałem chyba jako nieliczny z tego forum obejrzeć te auto na żywo!!!!!
Powiem, że jest ładne! 18" robi wrażenie, M Paket, kolor nietuzinkowy, bardzo wystrojone wnetrze, no i AUDIO, ktore jest obecnie montowane
Zreszta co tu pisac wiem kto to jest GASPER na pewno lipy nie bedzie oj nie !
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
bardzo fajne autko, bardzo....
osobiscie nie przepadam za e36 ale jak egzemplarz jest zadbany, tak jak Twoj,
to tez z chcecia rzuce okiem....
nie podoba mi sie demontaz rozporki z tylu na rzecz audio - zastanow sie czy nie da sie tego pogodzic, u mnie sie udalo...
oraz felgi - lepsze bylyby z fajnym rantem ale tez nie za duzym....
ogolnie autko bardzo fajne... milego jezdzenia...
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
jak widzę twoje BMW to mi sie przypomina mój poprzedni samochód , aż sie łezka w oku kręci , naprawde piękna sztuka , tylko felgi kompletnie nie mój styl.
:cenzura: jest trochę niżej, pomimo, że cały zawias to oryginał M-technik. Po prostu tak już jest, że w Bumach tył jakby niżej. Możliwe, że tył trochę siadł od audio, które swoje waży. Coraz bardziej zastanawiam się nad gwintem z regulacją przodu i tyłu
Reflektory zrobił mój kolegam który ma już doświadczenie w takich rzeczach. Nie zliczę ile aut przerobił już na xenon. Wymontował soczewki z e36, zamontował bixnonowe z merca E-klasy, pochował i podłączył przetwornice... Od tyłu wygląda jak oryginał, jedynie przez szkło reflektora widać, że soczewka jest inna. Mógł zrobić na oryginalnych, ale wtedy nie byłoby bixenonu.
Jako, że większość czasu spędzam teraz na uniwerku a beemka sobie stoi samotnie na ulicy, knuję sobie co by tu na sezon wiosenny przerobić
Oto małe drobiazgi, które ostatnio dorwałem dla swojej niuni:
Grill ze spryskiwaczami, niezły rarytasik, żeby moje bixenony choć w części były legalne
Rozpórkę przednią D&W z polerowanego aluminium zamieniłem na prawie identyczną firmy Wiechers. Z zewnętrznej strony różni się jedynie nalepką, ale od wewnątrz widać, że ma więcej spawów i są one grubsze. Taki drobiazg:)
Zamiast wysłużonej już beżowej wykładziny wnętrza (tylko ona mi została po swapie tapicerki na czarną) udało mi się dostać idealną antracytową - czarną wykładzinę.
Do nowszej deski rozdzielczej, którą niedawno zamontowałem nie pasował mi wyglądem stary schowek, więc znalazłem ten po 'facelifcie' - teraz całe wnętrze wyglądać będzie jak nowe...
Tandetną aluminiową dźwignię hamulca ręcznego zmieniłem na oryginalną skórzaną, przy czym guziczek jest chromowany
Mieszek zmiany biegów się wytarł, więc przyszedł czas na nowy:
Gałeczka podświetlana ///M
Wewnątrz auta już niewiele zostało do zrobienia, więc myślałem długo coby zmienić na lepsze i trafiłem na mechanizmy do elektrycznego uchylania tylnych szybek - na wiosnę je zamontuję. Odrobina luksusu
Na zewnątrz autko czeka nowy lakierek, i praktycznie nie mam co zmieniać więcej w sylwetce auta. Trafiłem na wkłady do grilla Kamei, zamontuję to i zobaczę czy warto toto zostawić u siebie. W chwili obecnej wydaje mi się, że całkiem całkiem pasować to będzie do siatki z M3 którą mam w zderzaku...
Trzeba było znaleźć zimówki - udało się fartem znaleźć prawie nowe oponki z aluminiowym wkładem RH.
Do tego oczywiście dekielki:
Pod biurkiem leżą jeszcze sprężynki AP -40mm i komplet nowych amorków.
Na zimę bagażnik pod box na narty
Na dobry koniec takie coś sobie sprawiłem na gwiazdkę:
No i już opisany przeze mnie model:
Ostatnio zmieniony przez Gasper 2007-01-27, 21:37, w całości zmieniany 1 raz