Witam
Ponieważ ukradli mi lusterka, założyłem podróbki z podgrzewaczem.
Czy ktoś badał temat
Jak włącze stacyjke to mi sie cały czas grzeją szkła i niebardzo wiem jak jest to sterowane
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat
musi byc jakies przebicie albo zle cos podlaczone .da sie podlaczyc inaczej
co sie dzieje jak wlaczysz podgrzewanie moze sam wlacznik jest popsuty
ostatnio walczylem z postojowkami .myslalem ze gdzies jest zwarcie w instalacji bo mi palilo bezpiecznik od postojowek.nasprawdzalem sie nie potrzbenie wszystkiego bo okazalo sie ze padl wlacznik
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Pomg: 1 raz Doczy: 17 Lis 2005 Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2006-10-05, 21:32
Tylko że te orginalne co miałem niedziałały.
Podłączyłem sie poprostu pod dwa wolne kabelki które wystawały z lusterka i tyle.
Myślałem że bedzie ok, tzn. bedą sie grzać jak będzie tak potrzeba( słyszałem że to tak działa).
Niesprawdziłem niestety czy podczas testów miałem włączone ogrzewanie tylniej szyby.
Moge sobie zrobić wyłącznik jak bedzie taka potrzeba , tylko jeśli to może działać tak jak fabryka to po co, wole się pomęczyć i mieć jak orginał.
Bezpiecznik mi wyleciał tylko ten od lusterek bo niechcący zrobiłem zwarcie.
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat
Lusterka grzeją cały czas jak przekręcisz kluczyk. Nie martwcie się że się coś spali ponieważ (po krótce) są wykonane z napylanej ceramiki z grfitem która samo się reguluje.
Pomg: 1 raz Doczy: 17 Lis 2005 Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2006-10-07, 02:04
Tylko że ja nie mam orginalnych wkładów. Kupiłem zamienniki z folią grzejną.
I teraz niewiem czy założyc wyłącznik czy poprostu zostawić je tak jak są.
Te folie są tak samo wykonane, więc nie powinno być problemu. Ale jak masz wątpliwości to poprostu włącz amperomierz w obwód i zobacz ile pobierają. Nie powinny więcej jak 15-17 W. W innym przypadku podłącz pod wyłącznik od ogrzewania szyby.