BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Studia! Politechnika i Inne inżynierskie... help!
Autor Wiadomo
Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2006-10-26, 13:35   Studia! Politechnika i Inne inżynierskie... help!

Witam!

Proponuje założyć taki temacik, w którym można by znaleść/otrzymać pomoc edukacujną w danym zakresie...
poprostu wzajemna pomoc w tych meczarniach uczelnianych :? ! (jakie to szlachetne :mrgreen: )

Potrzebuje informacji o pismie technicznym... a konkretnie wzór pisma technicznego pochyłego (pisanego odręcznie) na format kartki A4.

Szukałem po necie ale szczerze to nic konkretnego na ten temat znalesc nie mogłem :oops:
Najlepszy byłby jakis wzór do wydruku z rzeczywistymi wymiarami czcionki,kontem nachylenia, odstępu miedzy literami (alfabet), abym mógł odzwierciedlic go na kartce.

Wiem, że to nic trudnego itp. jednak w ogólniaku i policealce nigdy nie mialem technicznych przedmiotów :|

Poza tym chetnie przyjmne internetową (teoria) pomoc od osoby dobrej z matematyki i fizyki :mrgreen: bo do bani byłoby zawalic całe studia przez glubie dwa przedmioty (a raczej głupie truskawki z liceum które niczego nie uczyły:evil:) .

pozdrawiam!

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-10-26, 13:46   

zapytaj Kujona - nie wiem dlaczego ale wydaje mi się, że on się dobrze uczy/ł :wink:

sybir 
wiatr z dupy

Pomg: 5 razy
Doczy: 13 Pa 2004
Skd: ze wsi
Wysany: 2006-10-26, 14:08   

Proszę:
http://zuig.el.pcz.czest.pl/jackrat/gzk/gzk_2.htm
sie ma

Melis 

Wysany: 2006-10-26, 14:14   

baja 8)

dzieki sybir!

Kujon 

Pomg: 4 razy
Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2006-10-26, 14:39   

PioterW napisa/a:
zapytaj Kujona - nie wiem dlaczego ale wydaje mi się, że on się dobrze uczy/ł :wink:

buahahaa, niestety chybiony strzał :mrgreen:

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-10-26, 14:44   

...no to tylko mi sie wydawało :P .... hmmm sam nie wiem dlaczego :P
pozdro Kujon :D

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-10-26, 16:29   

jest ktos dobry ze statyki ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
moze fizyka ? a moze matma ? :D dla mnie to jak narazie czeski film :?

Melis 

Wysany: 2006-10-26, 17:07   

urbi napisa/a:
jest ktos dobry ze statyki ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
moze fizyka ? a moze matma ? :D dla mnie to jak narazie czeski film :?

heh urbi ja mam to samo :?
Jak na razie fiza i matma mnie dobija... na dodatek sami szaleńcy tego uczą... z fizy to już wogóle szajba:| z tamtego roku za pierwszym podejściem na 100 zdała u niego jedna :shock: ,
z resztą spoko dam sobie rade mimo że nie miałem takich ani nawet podobnych przedmiotów w szkole średniej ani w policealce.
Wiadomo bez walki sie nie poddam, ale szlag mnie trafi jak brzez 1-2 przedmioty zawale wszystko :evil:

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-10-26, 20:25   

mata i fiza zawsze jest przerabana na poczatku..coz bywa, trzeba to przeskoczyc i nie ma hihi...wszystko sie da, tylko sie obijac nie mozna..nie nawalcie sobie zaleglosci, spotykajcie sie z ludzmi co to kumaja(zawsze sa tacy) niech wam tlumacza wszystko..
jak przeskoczycie pierwsze 2 lata to potem jest juz z gorki(teoretycznie)...
ja aktualnie jestem na 3 roku, przewalczylem i mate i fize na polibudzie..bylo ciezko nie powiem, ale dalo rade...
powodzonka :)

mgr inż. Jędrek ;)

speed 
Michał

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2006-10-26, 20:44   

Na wszystkich chyba Polibudach i tego typu uczelniach technicznych sa najgorsze pierwsza dwa i ostatnie trzy lata :D To na pocieszenie a tak na powaznie pierwsze trzy lata matematyka, fizka, wytrzymalosc materialow, mechanika tego pilnujcie bo mozna przez to latwo wleciec. Ja juz to mam na szczescie za soba teraz 5 roczek napisac ladnie prace obronic sie i ... szukac pracy :wink:

Every man dies... But not every man really lives...

landcar 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Gru 2005
Skd: OKOLICE TORUNIA
Wysany: 2006-10-26, 20:50   szkola

dobrze ze ja mam tylko 4 lata nauki na politechnice ,

Kujon 

Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2006-10-26, 22:16   

PioterW napisa/a:
...no to tylko mi sie wydawało :P .... hmmm sam nie wiem dlaczego :P
pozdro Kujon :D

ja też nie wiem :mrgreen: , ja studiuje życie toważyskie , na wydziale erotycznym :mrgreen:

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-10-26, 22:25   

ja powiem tylko tyle ze trudne to to nie jest ale trzeba miec duzo szczescie i umiec sciagac.ja nie mialem szczescia (zawsze najgorszy prowadzacy zawsze.wszyscy sie smiali ze wystarczy niebyc ze mna w grupie zeby miec zaliczony przedmiot :lol: ) i nigdy nie sciagalem.nie ktorzy uwazaja ze to byl moj blad i dlatego miedzy innymi powtarzalem 1 rok na mechanicznym.jak powtarzalem to juz wogule poznalem sie na niektorych prowadzacych.z mechaniki baba nie chciala i nie pokazala do dzisiaj dwoch prac z egz. i nie dostalem zaliczenia.bylem u calego kierownika to mnie z powrotem do niej odeslal zebym z nia wyjasnial sprawe .z wytrzymalosci koles stwierdza ze niby nie widzi bledu w mojej pracy ale nie moze mi zaliczyc bo cos mu sie nie podoba ale sam jeszcze nie wie co :evil: w takich chwilach rece opadaja ... o paniach z dziekanatu co zaswiadzczenia nei umieja wystwiac nie wspomne

na trzeci semestr przenioslem sie w na zaoczne i po trzech zjazdach mam juz dwie albo trzy piatki i kilka czworek 8) laborki zaliczam w trakcie zajec a nie tak jak inni w domu .jako jedyna osoba na 78 zaliczylem nie zapowiedziane kolokwium z wytrzymalosci 8)

do kazdego przedmiotu jest zbior, ksiazka .jest tam na prawde opisane co i jak i jesli ktos nie jest w stanie sie sam czegos nauczyc to niech lepiej sobie odpusci bo nie wyjdzie z tej nauki nic dobrego.trzeba tylko usicasc i sprubowac sie nauczyc samemu.
na mechanicznym matma i mechanika przechodza na inne przedmioty i jak sie nie umie podstaw to sie nie zaliczy reszty przedmiotow ktore sa pozniej.czesto bywa tak ze ktos jakims cudem dochodzi do czwartego roku (znam takie rzypadki) i rezygnuje bo zaczyna sobie zdawac sprawe ze nie umie nic

mam wielu kolegow ktorzy maja mgr.inz i nic wiecej tylko sam tytul.tak naprawde nic nie potrafia ,niczego sie nie nauczyli i sami sie do tego przyznaja ze bledem bylo uczenie sie na sile zeby tylko zaliczyc i za chwile zapomniec

glupio sie zapytam czego nie rozumiecie :?: odpowiecie pewnie ze wszystkiego tak jak moi koledzy :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Melis 

Wysany: 2006-10-26, 22:42   

wiesz w moim przypadku nie chodzi tyle o nie możliwość zrozumienia, a o duze zaległosci, z których jak narazie ciezko mi jest się wydostać :roll:
całe liceum matematyka polegała na tym że stopnie były "stawiane za nazwisko"... w moim przypadku zawsze 2 bo nigdy nie byłem wzorem zachowania :twisted:

Lekcja matematyki polegała glównie na tym że facetka przychodziła zaczynała coś metnie tłumaczyc i pisac na tablicy po chwili stwierdzała, że ona nie bedzie pracowac w takich warunkach (czasami nikt nie wiedział o co jej chodzi...) i wstawiała sobie pały za cos tam albo uwagi zeby czas zleciał.
Były na nia skargi od kazdych klas wszystkich roczników jednak nie ma mocnych...
Tak czy siak wszystko teraz niestety wychodzi :?

cały problem polega na tym, że nie ma mi kto zabardzo to wytłumaczyć...
młodsza siostra w domu raz na dwa tygodnie (tez studiuje), starsza w Irlandii, rodzice mają i tak mnóstwo spraw na głowie, a mnie nie za bardzo stac na korki... a od rodziców nie bede brał!(stwierdziłem ze co jak co, ale ta bude skoncze i opłacał bede całkowicie sam) bo i tak miesiecznie wychodzi mnie ok500zł, a nie pracujac zawodowo troche trzeba się nagimnastykowac żeby zdobyc chociazby taka sume. Na zimę może gdzies sie zachacze to bedzie łatwiej...

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-10-26, 22:54   

to sie zapoznaj z jakas ambitna kolezanka, takie zawsze sa w grupie, badz rownoleglych (przy okazji moze byc atrakcyjna, ale to warunek wystarczajacy aczkolwiek nie konieczny) i po sprawie..
ja swoje studiowanie zaczalem od poznania wszystkich dziewczyn w grupie, zawsze maja notatki, zawsze wiedza wiecej niz pijoki chlopaki 8) i jak sie do nich ladnie usmiechniesz, porozmawiasz na tematy ogolno swiatowe, zaprzyjaznisz to bedziesz mial jak w raju..
believe me :)

[ Dodano: Czw Paź 26, 2006 10:55 pm ]
to sie zapoznaj z jakas ambitna kolezanka(czyt. kazda dziewczyna), takie zawsze sa w grupie, badz rownoleglych (przy okazji moze byc atrakcyjna, ale to warunek wystarczajacy aczkolwiek nie konieczny) i po sprawie..
ja swoje studiowanie zaczalem od poznania wszystkich dziewczyn w grupie, zawsze maja notatki, zawsze wiedza wiecej niz pijoki chlopaki 8) i jak sie do nich ladnie usmiechniesz, porozmawiasz na tematy ogolno swiatowe, zaprzyjaznisz to bedziesz mial jak w raju..
believe me :)

mgr inż. Jędrek ;)

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2006-10-26, 23:07   

heh najpierw trzeba mieć jakieś ambitne koleżanki w grupie ba wogóle jakieś w grupie, a u mnie z tym problem :( zresztą ja już zbliżam się do końca jeszcze tylko muszę przebrnąć przez jednego "szaleńca" i będzie spokój tylko nie rozumię dlaczego mi go na sam koniec władowali :?: zamiast skupić się na pisaniu pracy to muszę się z takim męczyć :evil:

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-10-26, 23:23   

Melis a nie myslales nad zmiana kierunku :?:

zaleglosci ze szkoly sredniej to znaczy ze co :?: funkcja kwadratowa , trygonometrzyczna ,logarytmiczna.mowi ci to cos :?:

u nas w lodzi od tego roku wprowadzili na 1 sem matmy wlasnie takie powtorzenie ze szkoly sredniej.kilkanascie zajec na poczatku roku bylo poswiecone na przypomnienie i pozniej kolokwium.zalicznei kolokwium umozliwialo dalsze uczestniczenie w zajeciach

a co do "szalencow" to niestety ale na wyzszych uczelniach najłatwiej spotkac i co najgorsze ciezko jest im cokolwiek zrobic :evil:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

KORDI 
RWD love.. 8)

Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-10-26, 23:59   

A mógłby ktoś pomóc z psychologii,filozofii,albo anatomii...?? :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Anatomie kobiet to znam bardzo dobrze.. :mrgreen: ale okazało sie że to nie starcza... :mrgreen: :P
Nie pytajcie sie o kierunek na którym jestem... :lol: :lol: :lol:

PozdrOOfki... :D

Melis 

Wysany: 2006-10-27, 08:32   

Nie bede zmieniał kierunku tylko przez matme i fize, tym bardziej że bardzo reszta mnie interesuje i raczaj duzych problemów nie bedzie bo lubie techniczne przedmioty i wiem że mi sie przydadzą...

Z matematyki na PW z pomocą przyszedł mi Marek E30, któremu bardzo za to dziekuje!!!

Nie ma któs może książki:

Opydo Władysław
Elektrotechnika i elektronika dla studentów wydziałów nieelektrycznych...

kupie tanio lub wymiana na graty E30 1.6M40

Napewno bede jeszcze bede jakies potrzebował, ale to potem...

Pozdrawiam!

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2006-10-27, 10:50   

jak to dobrze kształcić się w kierunku humanistycznym :mrgreen:

Kordi jak chcesz coś z psychologii albo filozofii to dawaj na pw

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-10-27, 11:15   

KORDI napisa/a:
...

ATK? KUL? czy po prostu zwykłe seminarium duchowne - cóż księżulki też chcą jeździć bertami :lol:

Melis 

Wysany: 2006-10-27, 11:46   

PioterW napisa/a:
KORDI napisa/a:
...

ATK? KUL? czy po prostu zwykłe seminarium duchowne - cóż księżulki też chcą jeździć bertami :lol:

Kordi poszedł na pielęgniarstwo :D

KORDI 
RWD love.. 8)

Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-10-27, 18:14   

PioterW napisa/a:
KORDI napisa/a:
...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A to po prostu zwykłe wychowanie fizyczne... :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Z tym seminarium to żeś dowalił... :lol: :lol: :lol: :lol:
Bajka nieomieszkam skożystać z propozycji w najbliższym czasie.. :)

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2006-10-27, 18:25   

Cytat:
Kordi poszedł na pielęgniarstwo

heh
dodry wybor - zawod z przyszloscia i jak dobrze platny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-10-30, 16:46   

ja byłem przez jeden semestr na pielęgniarstwie :lol:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw