BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Kupuje E32 735 IL - na co zwrócić uwagę?
Autor Wiadomo
kafarek 
Master of desaster

Pomg: 14 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Tczew
Wysany: 2006-11-20, 10:42   Kupuje E32 735 IL - na co zwrócić uwagę?

Wiem dziwny jestem :D Ale E30 też zostaje. Rodzina się rozrasta, trzeba zwolnić i dac sobie siana z ciągłym wyprzedzaniem ;) Postanowiłem z żoną sprawić sobie coś dużego. Wybór padł na E32 735IL-a z lat 88-89. Dla przykładu, pierwszy traf w allegro: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1802565 , ale jak trzeba będzie to i do niemcowni pojadę.
Moje pytanie to szczegóły, na które trzeba zwrócic uwagę, by nie wyrzucic kasy w błoto. Silnik ze mną pozostanie, bo w razie draki ma posłużyć do przekładki w coś mniejszego.

Acha, wiem ile pali, ile kosztuja płyny exploatacyjne ;) Na to uwage juz zwróciłem ;)

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-11-20, 12:01   

Podstawowa sprawa to sprawność układu chłodzenia- sprawdź czy nie grzeje się podczas ostrej jazdy jak i na wolnych obrotach.

Po drugie sprawdź jak chodzi na gazie: jadąc na 5-tym biegu z większą prędkością zredukuj na 3. Nie powinna strzelić, oczywiście jak nie strzeli za pierwszym razem to powtórz to pare razy. Jak strzeli to raczej daj sobie spokój.

W manualu stosowane było dwumasowe koło zamachowe które wytrzymuje średnio 200 000km. Koszt nowego to ok. 2000 zł, można wymienić na zwykłe ze starszego modelu- wychodzi taniej. Sprawdź czy nie słychać dużych stuków przy gwałtownym puszczaniu sprzęgła. Padają też poduszki tylnej belki- zwróć uwagę czy z tamtych okolic nie dochodzą hałasy.

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-11-20, 17:29   

a ja ci nie pomoge ale powiem ze faaaaajna i sam bym taka chcial :lol:

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-11-20, 18:35   

Było już trochę na ten temat na tym forum także poszukaj. Fakt dwumasowe koło zamachowe to bolączka manuali, ale wytrzymują spokojnie do 300 tysi. Moim zdaniem siódema w automacie to jest to co tygryski lubią najbardziej ;) Zwróć uwagę na stan amorów i tarcz hamulcowych, bo nie są to najtańsze elementy, ogólnie nie powinno nic stukać w zawieszeniu, ani telepać kierownicą bo koszt wahaczy też jest całkiem całkiem. Generalnie ciężko jest kupić igiełkę za małe pieniądze. ;)

e36 318ti compact szrotex

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: