no co ty miałem kiedyś gzdzieś skan z jakiejs gazety i było przyspieszenie do setki i v-max wszystkich e30 i było bodajrze dokładnie 208 km/h (prosze mnie poprawić jesli sie myle) a zreszta mój ma odciecie
Wyjątki nie potwierdzają reguły. Nie wierzę za bardzo by seria dobiła 220 i to z takim momentem. Ja rozumiem, że wkręca to się nieźle i robi za kosiarę, ale nadal sądzę ze dla IS-a ta prędkość jest poza zasięgiem.
PS co zrobiłeś z odcinką że Ci nie odcięło? Jakie opony jakie przełożenie?
hej,
moj IS chodzil na kolach 195/50 R15, polecial z 3 os. na pokladzie, na prostej....
na liczniku bylo 220 km/h.... a nie poszedl wiecej bo nie mial juz mocy a nie dlatego,
ze bylo juz odciecie....
zdaje sobie sprawe, ze ten rozmiar kol nie jest zamiennikiem oraz, ze predkosc licznikowa lekko rozni sie od rzeczywistej... tylko, ze kazdy z nas opiera sie o dane z licznika....
i tak jak mowilem - przelozenie 4,10...
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
hej,
Pawelbach zrobil sie tu maly OT ale to nie upowaznie do nieuwaznego czytania tematu....
to nie ja napisalem, ze mam 141 KM tylko Marvin.... hihihihi
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
tomcat944:
"hej,
moj IS chodzil na kolach 195/50 R15, polecial z 3 os. na pokladzie, na prostej....
na liczniku bylo 220 km/h.... a nie poszedl wiecej bo nie mial juz mocy a nie dlatego,
ze bylo juz odciecie...."
Takie oponki to chyba ciut za niskie - na oko z 10%, bo z tego co pamiętam is powinien stać na 195/60/15. Może stąd wykręcona większa prędkość.
ps. Ostatnio latam z nawigacją i widzę jak w różnych autach liczniki odchodzą od prędkości faktycznej. Także 220, 210 - pojęcie względne.
Ale ciort wie co tam mogły być za modyfikacje. Opony też moga mieć na to wpływ tzn średnica koła - licznik przy takich prędkosiach obrotowych z inna niż "domyśla opona" może bardzo przekłamywać .
W sumie moje m40 szło 218,5km/h ale to na paliwie lotniczym.
Ja swoim M40 nie próbowałem przekroczyć 200 ale 200 leciałem i było jeszcze troche do odciecia, ale nie ma sensu katować tamiki predkościami takiego "malucha"
tez wydaje mi sie ze listwy na drzwiach powinny byc czarne. lepiej to wyglada. pozatym nie ma znaczka na tylniej klapie. fajnie jakby byl. jesli chodzi o szybki to jak przyciemniac to wszystkie. a czy black hella? kwestia gustu. mysle z w bialym ladnie by sie prezentowaly. kierunki przednie na biale wymienic.
ogolnie furka przyjemna. fajnie ze kolejny medalik zawital na forum. malo nas tu troche
no lacze mam dość wysokie wiec morze dlatego ale gdzieś na stronie głuwnej jak były skany z gazet to były poruwnania e30 i pisało 208 albo 210 nie jestem pewny mój odcina przy 210 sprawdzone szkoda ze tylko raz
Tylko nie zakładaj tych białych kierunków, bo biała bez pomarańczowych kierunkowskazów wygląda jak padaka. Jak blady albinos. No i do białego koloru moim zdaniem gęsto szprychowane felgi a nie borbety. Białe Mogą Więcej! To najładniejszy kolor!!!
Borbety bankowo zostana, poprostu dla mnie jest ladna i tyle, nad kierunkami "clear" tez sie zastanawiam, moze lepiej przyciemnione ? a moze wogole nie ruszac mozliwe ze wymienie cale reflektory chyba ze beda do kupienia bo myslalem nad black hella ale nie wime czy psuje do bialej.
Do zrobienia jest :
- Polerka Felg
- Odlanie z aluminium płaskich dekielków z logo borbet jeszcze raz bo te sa brzydkie
- Ewentualna zmiana kierunkowskazów
- Ewentualna zmiana reflektorów na nowe lub black...
- Dywaniki nowe
- Dokladka pod zderzak od MT II ( juz mam od kogo kupic tez biala)
- Opony do borbetek i tu sie zaczynaja schodzy z kasa nowe czy uzywki
- Wspomaganie kiery
Zostało już zrobione :
- Antenka od radia nie składała sie
- Zmiania tapicerki na czarna była szara (bleee)
- Oczyszczenie soczewek od reflektorów i zalożenie zarówek blue vision
- zmiana boczka fotelu kierowcy (był roztargany)
- zmiana koloru elementów kokpitu (były srebrne)
- Zmieniona kierownica na MT I (byla orginalna) ale marzy mi sie m3
- Przywrocenie pelnego oświetlenia deski rozdzielczej.
- Przemalowanie zegarów na czarno
- NEWKierownica od m3 MUSI BYC siedzialem za kolkiem z taka kierownica i jezu ale dotyk jak erotyk normalnie
Dużo przedemna pracy i kosztów ale wiem że się opłaca, poprostu się zakochałem będę dawał zdjęcia przed i po żebyście zobaczyli różnice pozdrawiam
_________________ ( OO=[][]=OO ) + ( . Y . ) = To Co Lubimy
Ostatnio zmieniony przez marvin-86 2007-01-07, 14:30, w całości zmieniany 2 razy
Kierownica od M-powera obszyta cala skora nie tylko ramiona wszystko, prawie nowka nie migana nie ma zatarc nic, kupilem po znajomosci za 280 zl i jak fajna
_________________ ( OO=[][]=OO ) + ( . Y . ) = To Co Lubimy